به گزارش خبرنگار ایرنا عباس تابش روز شنبه در سیزدهمین جلسه اصلی كمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز كردستان در سنندج افزود: مقدمات بسیار خوبی در استان كردستان فراهم است كه امیدواریم خروجی خوبی نیز داشته باشد.
وی با بیان اینكه تاكنون در این سامانه 300 هزار ركورد ثبت شده است اضافه كرد: 112 هزار ركورد بدون ایراد بوده و 118 هزار ركورد به تفكیك استان ها انجام شده كه سه هزار ركورد آن، مربوط به استان كردستان است.
تابش با اشاره به اینكه تا آخر امسال فرصت است كه این سامانه در تمامی استان ها عملیاتی شود گفت: با ایجاد این سامانه، هیچ باری بدون بارنامه اجازه فعالیت نخواهد داشت.
وی اظهار كرد: باید تمامی انبارها اعم از تولیدی، وارداتی و صادراتی، در این سامانه ثبت شود تا در آینده مشكلی برای فعالان این حوزه ایجاد نشود.
مدیركل امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: نیاز است رسانه ها و بویژه صدا و سیما برای آگاه كردن مردم از این سامانه، همكاری لازم را با دستگاه ها داشته باشند.
تابش با بیان اینكه وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدامات خوبی در راستای شفاف سازی شبكه توزیع كالا انجام داده است ادامه داد: یكی از این اقدامات، واگذاری 20 درصد از خُرده فروشی كالا به فروشگاه های زنجیره ای رفاه است.
وی با اشاره به هدف این كار گفت: این فروشگاه ها دارای مدیریت واحد، شفافیت در ورود و خروج و توزیع كالا هستند كه این مهم، می تواند كمك قابل توجهی در راستای كاهش خرید كالاهای قاچاق باشد.
تابش با بیان اینكه اولین سیاست دولت در بحث فروشگاه های زنجیره ای استفاده از توانمندی موجود در فروشگاه های سنتی است افزود: امیدواریم این كار، به توسعه فروشگاه های زنجیره ای در استان های مختلف بینجامد.
مدیركل امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت به شركت های پخش نیز اشاره كرد و گفت: سامانه ای در كل كشور به نام انجمن شركت های پخش ایجاد شده است.
تابش اضافه كرد: برای اولین بار در كشور، صدور مجوز به شركت های پخش بدون حضور صاحب شركت و حداكثر ظرف مدت 15 روز انجام می شود.
وی به بحث برند سازی نیز گریزی زد و گفت: در كشور موانع زیادی برای تبلیغات وجود دارد؛ بنابراین باید برای افزایش استفاده از كالاهای داخلی و كاهش مصرف كالاهای قاچاق، كیفیت كالاهای داخلی و برند سازی را ارتقا دهیم.
در استان كردستان هزار و 47 پروانه بهره برداری صادر شده كه 300 پروانه آن باطل شده است. از 300 پروانه ای كه باطل شده است، 160 پروانه بهره برداری وجود خارجی نداشته است و 140 پروانه بهره برداری كه فقط شامل مستحدثات، مكان و سوله، بدون خط تولید بوده است.
در نهایت 757 واحد تولید صنعتی در كردستان كه دارای مكان مشخص، تجهیزات و خط هستند شناسایی شدهاند و از این تعداد نیز 127 واحد راكد، 339 واحد فعال با ظرفیت بالای 50 درصد و 291 واحد نیمه فعال هستند.
757 واحد تولیدی صنعتی در استان شناخته شده كه با ارزش هزینه 10 هزار میلیارد ریال برای هشت هزار و 500 نفر اشتغالزایی فراهم كرده است.
7355/6108
خبرنگار: وریا كرمی/انتشار دهنده: مسعود احمدی
سنندج - ایرنا- مدیركل امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: برای شفاف و روان سازی شبكه توزیع كالا در كشور، سامانه جامع انبارها و مراكز نگهداری كالا راه اندازی شده است.