۱۷ اسفند ۱۳۹۵، ۸:۳۹
کد خبر: 82455180
T T
۰ نفر

پنجاهمين گونه ميكروارگانيسم ايراني كشف شد

۱۷ اسفند ۱۳۹۵، ۸:۳۹
کد خبر: 82455180
پنجاهمين گونه ميكروارگانيسم ايراني كشف شد

تهران - ايرنا - رئيس مركز ملي ذخاير ژنتيكي و زيستي ايران گفت: پنجاهمين گونه ميكروارگانيسم جديد ايراني با نام ‌آليديو مارينا سديمنتي ( Aliidiomarina sediment ) با سعي و تلاش محققان اين مركز كشف شد.

دكترابوالحسن شاهزاد فاضلي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگارعلمي ايرنا با اشاره به اينكه مقاله اين موضوع تهيه و درمجلات معتبر بين المللي منتشر شده، افزود:اين ميكروارگانيسم بومي قابليت توليد آنزيم ليپاز ( نوعي كاتاليز كننده هيدروليز چربي ) را دارد. آنزيم ليپار در صنايع تخميري و شوينده به كار گرفته مي شود.
وي با بيان اينكه 50 باكتري بومي توسط محققان اين مركز كشف و به فهرست ميكروارگانيسم هاي دنيا اضافه شده است، افزود: تعداد ميكروارگانيسم هاي پروكاريوت ( شامل دو گروه باكتري و آركي ) در دنيا به 13 هزار و 537 مورد مي رسد كه 50 باكتري آن را محققان ايراني به دنيا معرفي كردند.
رئيس مركز ملي ذخاير ژنتيكي و زيستي ايران گفت: كاربرد ميكروارگانيسم هاي ايراني در صنايع نساجي، كشاورزي، لبني و تخميري و صنايع شوينده است كه به عنوان راهكار زيستي براي حفظ محيط زيست مي باشد.
وي اظهاركرد: باتوجه تنوع زيستي و بكر بودن آنها در كشور مي توان اميدوار بود كه ميكروارگانيسم هاي فراواني در ايران كشف كرد كه در حوزه هاي مختلف كاربرد داشته باشند.
رئيس مركز ملي ذخاير ژنتيكي و زيستي ايران كمبود بودجه را از مهترين عامل كندي اين كار اعلام كرد و گفت: در صورت اختصاص بودجه مناسب، مي توان حركت جامع تري در اين زمينه انجام داد.
فاضلي با اشاره به اينكه همه ميكروب ها بيماري زا نيستند، اظهار كرد: بسياري از شرايط حيات ما به وسيله آنها مهيا شده و تعداد زيادي از مواد با استفاده از آنها ساخته مي شوند.
ميكروارگانيسم، جانداراني هستند كه با چشم غيرمسلح ديده نمي‌شوند و شامل باكتري‌ها، ويروس‌ها و برخي قارچ‌ ها هستند. ميكروارگانيسم ها در همه جا، از آب و هوا گرفته تا خاك، روي پوست بدن، و مخاط بدن انسان و جانوران به ميزان فراوان وجود دارند.

***آيا همه باكتري ها بيماري زا هستند؟
همه باكتري ها بيماري زا نيستند و بعضي از آنها براي ما مفيد است. مانند باكتريهاي روده كه ويتامين هاي مورد نياز ما را تامين مي كنند، باكتري هايي كه براي توليد غذا به كار مي روند و يا باكتري هاي خاك كه كمك به گياه براي جذب مواد مغذي مي كنند و ...
كاربردهاي باكتري ها بسيار وسيع است و تاكنون به تعدادي از كاربردهاي آنها پي برده ايم و هنوز نياز به تحقيقات بيشتر براي پي بردن به رمز و رازهاي اين موجود عجيب است.
علمي ** 1201 ** 1440
خبرنگار: عبدالكريم جبارپور** انتشار: گلشن
۰ نفر