۱۷ اسفند ۱۳۹۵، ۱۶:۰۰
کد خبر: 82456047
T T
۰ نفر
فرمان ضد مهاجرتی جدید ترامپ و واكنش متفاوت مجامع داخلی آمریكا

تهران - ایرنا - رئیس جمهوری آمریكا دیشب فرمان مهاجرتی جدید خود مبنی برممنوعیت ورود اتباع برخی كشورها به آمریكا را امضا كرد.این فرمان كه اتباع ایران، سودان، سومالی، لیبی، یمن و سوریه را برای 90 روز ازورود به خاك آمریكا منع می‌كند، ازروز26 اسفندماه جاری به مورد اجرا در خواهد آمد.

به گزارش ایرنا، این فرمان در حالی امضاء شد كه صدور آن، واكنش و اعتراضات متفاوت مجامع داخلی و بین المللی و رسانه های داخلی این كشور را به همراه داشت.
ترامپ در نسخه دوم فرمان اجرایی اش نام عراق را از جمع هفت كشور در فرمان قبلی خود حذف كرده است. در فرمان جدید از لحن فرمان اجرایی نخست كه وعده داده بود پناهجویان مسیحی بیشتری را بپذیرد، استفاده نشده است، اما همچنان از مهاجرت اتباع شش كشور مسلمان ایران، سومالی، سوریه، یمن، لیبی و سودان جلوگیری می كند.
برخلاف فرمان قبلی ترامپ كه بسیاری ازحامیان جمهوری خواه وی را متعجب وشگفت زده كرد، نسخه جدید با حمایت فوری جمهوری خواهان مواجه شد وسناتور«لیندسی گراهام»كه همواره دركنار سناتور« جان مك كین» ازمنتقدان آشكار فرمان اجرایی نخست بودند به ترامپ تبریك گفتند.
درنسخه دوم فرمان اجرایی ترامپ ادعا می شود كه هیچ گونه تبعیض نژادی لحاظ نشده و فقط با تمركز بر مسائل مهاجرتی تهیه شده است.
این درحالیست كه سناتور «چاك شومر» رهبر دمكرات ها در سنا پیش بینی كرد كه فرمان جدید نیز با چالش هایی در دادگاه مواجه شود.
وی گفت: فرمان ممنوعیت كه در آن سختگیری كمتری شده، همچنان ممنوعیت را مطرح می كند و آمریكا را امن تر نخواهد كرد. این فرمان نیز غیرآمریكایی است و باید لغوشود.
با وجود حمایت فوری جمهوری خواهان از فرمان جدید ترامپ، برنی سندرز سناتور دمكرات آمریكا، اما، دقایقی پیش در صفحه شخصی خود در توییتر، فرمان مهاجرتی جدید ترامپ را 'نژاد پرستانه' توصیف كرد و اظهار داشت كه این تصمیم موجب تامین امنیت( شهروندان آمریكایی) نخواهد شد.
این درحالی است كه مدیران اجرایی بسیاری از شركت‌های مطرح اقتصادی آمریكا همچون 'لیفت'، 'اوبر' و دیگر شركت های فعال در این كشور، ضمن محكوم كردن این فرمان آن را غیر عادلانه و اشتباه خواندند و تاكید كردند كه در كنار افرادی كه از این فرمان مهاجرتی آسیب دیده اند، خواهند ایستاد.
گراهام سناتور جمهوریخواه دراین زمینه گفت:من همیشه موافق خواسته ترامپ برای حفاظت از كشور بوده ام. این فرمان اجرایی به هدف خود در حفاظت ازكشور دست یافته و من فكر می كنم كه از مرحله بررسی های حقوقی عبور خواهد كرد.
«مایك روندز» دیگر سناتور جمهوری‌خواه ایالت داكوتای جنوبی نیز با تمجید از این اقدام ترامپ، مدعی شد: او( ترامپ) می كوشد تا مردم آمریكا را امن نگه دارد و صدور این فرمان امكان بازرسی از افرادی كه از این شش كشور وارد آمریكا می شوند، را فراهم می كند.
بااین حال، نسخه جدید فرمان ترامپ در حالی صادر می شود كه تحلیلگران شاخه اطلاعاتی وزارت امنیت ملی آمریكا درباره ادعای ترامپ در خصوص تهدید تروریستی بودن هفت كشور عمدتا مسلمان ابراز تردید كرده و صحت چنین ادعایی را زیر سوال برده اند.
'جان كلی' وزیر امنیت داخلی آمریكا به دنبال صدور فرمان جدید و دوباره ممنوعیت سفر اتباع شش كشور اسلامی به آمریكا از سوی رئیس جمهوری این كشور گفت كه 13 تا 14 كشور مشكوك دیگر برای ممنوعیت ورود به خاك این كشور در دست بررسی قرار دارند.
كلی روزسه شنبه به شبكه خبری سی ان ان گفت: جدای از شش كشوری كه روز دوشنبه در فرمان رئیس جمهوری آمریكا در فهرست كشورهای ممنوعه قرار گرفتند، 13 تا 14 كشور مشكوك دیگر در این رابطه در حال بررسی هستند.
از سوی دیگر، شبكه خبری 'سی ان ان' آمریكا نیز با اشاره به حذف نام عراق در فرمان جدید ترامپ و به نقل از یك مقام ارشد آمریكایی مدعی شد: عراق در پی لابی شدید بالاترین سطوح دولت این كشور، از فهرست كشورهای ممنوع سفر به آمریكای 'دونالد ترامپ' مستثنی شد.
براساس این گزارش، تیلرسون، 'جیمز ماتیس' وزیر دفاع و 'اچ. آر. مك مستر' به ترامپ توصیه كرده بودند كه بنا به دلایل دیپلماتیك، مانند نقش عراق در مبارزه با داعش، نام این كشور را از فهرست كشورهای ممنوع السفر به آمریكا حذف كند.
شبكه 'سی ان ان' در عین حال مدعی شده است: ترامپ همچنین از سوی مقامات امنیت ملی كه می گفتند، منع ورود عراقی ها به آمریكا باعث از دست رفتن یكی از شركای اصلی آمریكا در جنگ با داعش می شود، تحت فشار قرار داشت.
خاورم**9377** 1590
گزارش از: حمید اوضح- انتشار: محمد حسن دوستارگان