در اين مطلب مي خوانيم: امروزه توليد و تكثير ماهيان زينتي به عنوان يك شغل درآمدزا بيش از پيش مورد توجه قرار گرفته است، در اصفهان نيز به عنوان قطب توليد ماهيان زينتي بيش از 100 گونه ماهي زينتي توليد مي شود و با توجه به توليد 60 ميليون قطعه اي آنها، اصفهان بيشترين سهم در توليد كشوري را دارد، بيش از دو هزار گونه ماهيان زينتي در دنيا وجود دارند كه بخش عمدهاي از آنها در آب هاي شيرين زندگي مي كنند و تنها 10 درصد به آب شور اختصاص دارند.
اين روزنامه در ادامه نوشت: تجارت ماهيان زينتي ساليانه ميلياردها دلار نصيب كشورهاي توليدكننده ميكند كه مالزي، سنگاپور، چين و تايلند در راس كشورهاي توليدكننده ماهيان زينتي قرار دارند. به گفته عباس صالحي معاون وزير جهاد كشاورزي و رييس سازمان شيلات در زمينه ماهيان زينتي 200 ميليون قطعه ماهي در كشور توليد مي شود كه بر اساس هدفگذاريها بايد اين مقدار به 500 ميليون قطعه ماهي زينتي برسد. دولت نيز در سال هاي اخيربا توجه به اينكه تكثير و پرورش ماهيان زينتي يكي از مشاغل اعلامي از طرف وزارت جهاد كشاورزي و وزارت كار، رفاه و تعاون مشخص شده است.
ادامه اين مطلب حاكيست: با ابلاغ قوانين مربوط به مشاغل خانگي و مشخص شدن عناوين فعاليتهاي اين گونه مشاغل، مديريت شيلات و امور آبزيان سازمان جهاد كشاورزي استانها را موظف به ساماندهي اين حرفه كرده است. صالحي در آيين كلنگ زني شهرك ماهيان زينتي راوند كاشان اظهار كرد:شهرك صنعتي توليد ماهيان زينتي كاشان بايد يك شهرك نمونه و الگو براي كشور باشد لذا در طراحي نقشه به آن به عنوان يك مركز توليد نمونه و مكاني گردشگرپذير توجه شده است.
در ادامه اين مطلب آمده است: استان اصفهان مهمترين و نخستين استان توليد كننده ماهيان زينتي است كه در سال جاري، 60 ميليون قطعه ماهي زينتي در آن توليد شده است، مديرشيلات و امور آبزيان سازمان جهادكشاورزي استان اصفهان با بيان اينكه در سال 95، توليد ماهيان زينتي در استان 5 درصد افزايش يافته است، گفت: در اين استان 700 بهره برداردر حوزه توليد ماهيان زينتي تخم گذار و زنده زا فعاليت مي كنند.محمدرضا عباسي گفت: بيش از 100 گونه ماهي زينتي در اصفهان توليد مي شود و حدود دو هزار نفر در اين حرفه مشغول به كار هستند.
در ادامه اين مطلب به نقل از وي مي خوانيم: توليد و تكثير ماهيان زينتي به عنوان يك شغل درآمدزا در سال هاي اخير به ياري اقتصاد كشور آمده و بسياري از تحصيل كردگان دانشگاهي را به كار گرفته و بخشي از معضل اشتغال جوانان را رفع كرده است. مديرشيلات و امور آبزيان سازمان جهادكشاورزي استان اصفهان تماشاي ماهيان زينتي در آكواريوم ها را باعث نشاط و جلاي روح دانست و عنوان كرد: امروزه پرورش ماهيان زينتي بخش اعظمي از اقتصاد كشورها را در دست دارد و به عنوان يك شغل جدي درآمد زا به آن نگاه مي شود.
در ادامه اين مطلب آمده است: انواع ماهيان زينتي كه پلاتي، گوپي، گلدفيش، مولي ، تترا، بارب، تترا و انواع سيچ لايد در رأس انها هستند در واحدهاي توليدي استان اصفهان پرورش داده مي شوند، افزايش استخرهاي ذخيره آب كشاورزي در استان و روند رو به رشد توليد ماهيان گرمآبي و سردآبي ظرفيت بسيار خوبي براي توسعه آبزي پروري به استان بخشيده است، استان اصفهان بيش دو هزار و 500 استخـــر ذخيره دارد، اين استان حدود 40 درصد از ماهيان زينتي كشور را تامين مي كند، ماهيان زينتي توليد استان اصفهان به ساير استان هاي كشور و همچنين به كشورهاي حوزه خليج فارس صادر مي شوند.
اين روزنامه در ادامه نوشت: توسعه صنعت ماهيان زينتي موجب شكوفايي اقتصاد كشور و خود اتكايي مي شود و در سال هاي اخير بسياري از جوانان و زنان خانه دار به اين حرفه روي آورده اند، فرهنگ نگهداري آكواريوم و ماهيان زينتي علاوه بر ايجاد نشاط روحي و آرامش به افراد و محيط سكونت يا كار، به لحاظ اشتغالزايي در كشور مورد توجه است، زيرا تماشاي دنياي زير آب و موجودات زيباي آبزي انسان را مسحور شگفتيهاي خود ميكند.
ادامه اين گزارش حاكيست: توجه به حسن زيبايي طلبي انسان در حوزه اقتصاد، به صورت تجارت ماهيان زينتي تجلي يافته است و امروزه تكثير و پرورش ماهيان و گياهان آبزي زينتي به تجارتي پر سود تبديل شده است و سهم قابل توجهي از توليد ناخالص بخش كشاورزي در برخي از كشورها نتيجه تكثير و پرورش و تجارت اين نوع از آبزيان است.
گ / 6020 / خبرنگار: عليرضا حكيميان - انتشار : عمادي
روزنامه ' اصفهان زيبا' در مطلبي با عنوان 'تجارت پرسود ماهيان زينتي' در شماره روز شنبه نوشت: 60 ميليون قطعه ماهي زينتي ساليانه در استان اصفهان توليد مي شود.