۲۳ اسفند ۱۳۹۵، ۹:۱۸
کد خبر: 82462399
T T
۰ نفر

تشخيص محل تومور با آزمايش خون

۲۳ اسفند ۱۳۹۵، ۹:۱۸
کد خبر: 82462399
تشخيص محل تومور با آزمايش خون

تهران-ايرنا- محققان براي اولين بار موفق شدند بدون نياز به نمونه برداري، صرفا با آزمايش خون، محل رشد تومور در بدن را مشخص كنند.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه ديلي ميل، در نمونه برداري هاي مايع، دي.ان.اي منتشر شده از سلول هاي در حال مرگ تومور تشخيص داده مي شود و اساسا اميد مي رود كه با استفاده از اين روش براي شناسايي افرادي كه تومورهايي با رشد آهسته دارند و نيز افرادي كه بيشتر در معرض خطر قرار دارند، درمان سرطان متحول شود.
اما اكنون براي اولين بار محققان آمريكايي مي توانند اندام و يا بخشي از بدن را هم كه تحت تاثير سرطان قرار گرفته است، مشخص كنند زيرا سلول هاي عادي نيز كه توسط سرطان از بين مي روند، قادرند دي.ان.اي با يك امضاي منحصر به فرد را در جريان خون ترشح كنند.
به عبارت ديگر، تشخيص سريع و راحت ابتلا به سرطان در بيماراني كه علائم مشترك تمامي انواع سرطان ها را مانند نفخ يا كاهش وزن ناگهاني دارند، در آينده بدون نياز به نمونه برداري و بيرون آوردن بخشي از يك اندام براي آزمايش، ممكن مي شود.
محققان دانشگاه كاليفرنيا سن در اين مطالعه كه در مجله Nature Genetics منتشر شد، نمونه هاي تومورها و نمونه هاي خون بيماران سرطاني را تجزيه و تحليل كردند تا نشانگرهايي براي ارگان هاي مختلف را در خون پيدا كنند.
آنها الگوهايي از دي.ان.اي براي 10 نوع مختلف بافت از جمله كبد، ريه و كليه ها كشف و يك پايگاه داده براي كبد، روده، روده بزرگ، ريه، مغز، كليه، پانكراس، طحال، معده و خون ايجاد كردند.
اين محققان متوجه شدند سلول هاي عادي كه در رقابت سلول هاي تومور با آنها براي كسب فضا و مواد غذايي از بين مي روند، يك امضاي دي.ان.اي به نام CpG ترشح مي كنند كه با آزمايش آنها مي توان تشخيص داد از كداميك از اندام هاي بدن سرچشمه گرفته اند.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر