به گزارش عصر پنجشنبه خبرنگار ايرنا، وحيد پورحضرت در جلسه كارگروه مديريت پسماند آستارا افزود: زباله هاي اين شهرستان در نزديكي ساحل دريا دفن مي شود و با توليد 12 ليتر شيرابه در هر ثانيه، محيط زيست منطقه را با تهديدي جدي مواجه كرده است.
وي با اشاره به اينكه مساحت 15 هكتاري محل دفن زباله بايد به صورت كامل مجهز به كانال هاي هدايت شيرابه شود، اضافه كرد: با راه اندازي اين كانال ها مي توان شيرابه زباله ها را به نقطه اي دور از نوار ساحلي هدايت كرد تا اين معضل زيست محيطي بيش از اين نگران كننده نباشد.
وي با اشاره به اينكه برپايي بازار هفتگي رو بروي تالاب استيل آستارا زيبنده اين منطقه گردشگري نيست، تصريح كرد: دستفروشان اين بازار پسماندهاي خود را در محدوده تالاب 138 هكتاري استيل آستارا رها مي كنند و اين امر چهره زشتي به تالاب معروف آستارا بخشيده است.
وي خواستار تلاش مضاعف شهرداري هاي آستارا و لوندويل در تفكيك زباله از مبدا شد و بيان كرد: بنا بر اعلام اداره كل حفاظت محيط زيست گيلان، 40 درصد خانوارهاي شهر آستارا تحت پوشش تفكيك زباله از مبدا قرار دارند و اين طرح در لوندويل اجرايي نشده است.
پورحضرت مديريت پسماند را توسط شهرداران، بخشداران و دهياران لازم بر شمرد و اظهار كرد: بايستي اقدام عملياتي در مديريت پسماند انجام شود و يكي از راهكارهاي مناسب، افزايش شركت هاي مجري طرح تفكيك زباله از مبدا در شهرستان است.
وي ادامه داد: تفكيك زباله از مبدا توسط يك شركت در آستارا اجرا مي شود و با افزايش تعداد اين شركت ها مي توان نقاط بيشتري از شهرستان را پوشش داد.
محمد رضا روشني رئيس اداره حفاظت محيط زيست آستارا نيز در اين جلسه گفت: با حجم زياد زباله هاي توليدي در شهرستان و كمبود مكان دفن مواجه هستيم و همكاري مردم در عملياتي كردن كامل طرح تفكيك زباله از مبدا ضروري است.
در شهرستان آستارا روزانه به طور ميانگين 120 تن زباله توليد و در داداش آباد در نزديكي ساحل خزر دفن مي شود.
اين شهرستان با 86 هزار نفر جمعيت در غرب استان گيلان به علت واقع شدن در كريدور عبور گردشگران و به عنوان يكي از 20 شهر گردشگرپذير ايران با معضل افزايش زباله مواجه است.
خبرنگار: يوسف هدايتي ** انتشار : نصراله ابراهيمي
7105 / 7124/6070
آستارا - ايرنا - معاون برنامه ريزي و امور عمراني فرماندار آستارا گفت: سرازير شدن شيرابه از محل دفن زباله آستارا به دريا، بزرگترين تهديد زيست محيطي اين شهرستان است و شهرداري به عنوان متولي آن بايد با راه اندازي كانال هايي، از سرريز شيرابه ها جلوگيري كند.