۲۷ اسفند ۱۳۹۵، ۱۲:۱۹
کد خبر: 82467495
T T
۰ نفر

نسخه چین برای پایان مناقشات در شبه جزیره كره

۲۷ اسفند ۱۳۹۵، ۱۲:۱۹
کد خبر: 82467495
نسخه چین برای پایان مناقشات در شبه جزیره كره

پكن - ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه چین در تازه ترین اظهارات خود، پایان مناقشات در شبه جزیره كره در آستانه ورود ركس تیلرسون وزیر خارجه آمریكا به این منطقه را توقف همزمان برنامه موشكی كره شمالی و رزمایش مشترك سالانه آمریكا و كره جنوبی دانست.

به گزارش ایرنا، «هوا چون اینگ» این سخنان را روز جمعه در نشست خبری خود با خبرنگاران بیان كرد و گفت كه راه حل ارائه شده؛ اولین گام به سمت تنش زدایی در منطقه شبه جزیره است.
وی همچنین تاكید كرد كه این پیشنهاد یكی از مهمترین تحركات برای برون رفت از مخصمه موجود در شبه جزیره كره است.
در حالی كه تیلرسون با هدف افزایش فشارها بر چین برای تحرك بیشتر در مساله هسته ای كره شمالی به ژاپن و كره جنوبی سفر كرده، پكن بر این باور است كه طرف های اصلی این ماجرا یعنی كره شمالی و آمریكا باید ابتدا دست به اقدامی عملی زده و پیشنهاد چین را مد نظر قرار دهند.
سخنگوی چین همچنین بر اساس گزارش تارنمای وزارت امور خارجه این كشور گفت كه پكن در این رابطه فعالانه عمل می كند و با همه طرف ها از جمله آمریكا در موضوع شبه جزیره كره در ارتباط است.
«وانگ یی» سخنگوی وزارت خارجه چین نیز هفته قبل در مصاحبه مطبوعاتی در پكن به خبرنگاران گفت كه پیشنهاد توقف رزمایش مشترك آمریكا و كره جنوبی و توقف پرتاب های موشكی كره شمالی می تواند گام نخست برای حركت به سمت صلح واقعی باشد.
سخنگوی چین همچنین در باره اظهارات تیلرسون در ژاپن مبنی بر اینكه باید رهیافتی متفاوت در باره كره شمالی اتخاذ شود، گفت: چین از پیشنهادهای سازنده استقبال می كند و هر نظر مساعدی را مورد توجه قرار می دهد.
سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین از ژاپن و اقدامات این كشور در دریای جنوبی از جمله برنامه اش برای اعزام ناو جنگی «ایزومو» به شدت انتقاد كرد و از توكیو خواست بجای ایجاد تنش در جهت صلح و ثبات گام بردارد.
وی تاكید كرد كه ژاپن در چنین مواقعی بجای اینكه به صلح و ثبات و امنیت فكر كند در اندیشه تامین منافع خود است و این موضوع پكن را ناخرسند می كند.
سخنگوی دولت چین تهدید كرد كه كشورش به هر تحركی كه به حق حاكمیت و تمامیت ارضی آن لطمه بزند قاطعانه پاسخ خواهد داد و تاكید كرد كه ژاپن هیچ ارتباطی با دریای جنوبی ندارد و نباید آبهای این منطقه را مواج كند.
آساق**231**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی