بيشفعالي (ADHD) يك اختلال رفتاري رشدي است. معمولاً كودك توانايي دقّت و تمركز بر روي يك موضوع را نداشته، يادگيري در كودك كند و از فعّاليّت بدني غيرمعمول و بسيار بالا برخوردار است.
دكترمنصور بهرامي روز شنبه درگفت وگو با خبرنگارعلمي ايرنا افزود:اين نسبت براساس آمار جهاني است و در كشور ما هم اين نسبت وجود دارد. اقتضاي سن و جنس از مهمترين عامل ابتلاي بيشتر پسران به اين اختلال رفتاري است.
وي با اشاره به اينكه بيش فعالي در كودكان كمتر از سه سال قابل تشخيص نيست، اظهار كرد: اينگونه اختلال رفتاري از جمله بيماري هاي شايع كودكان است و از سه سالگي قابل تشخيص است.
بهرامي، شيطنت فراوان، تعامل نداشتن با ديگران و بي پروايي را از جمله علائم اين اختلال رفتاري اعلام كرد و گفت: كودكان مبتلا به بيش فعالي خطر را كمتر حس مي كنند و به همين دليل كمتر مواظب و مراقب خود هستند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي به نقش عوامل ژنتيكي و محيطي در ايجاد اين بيماري اشاره كرد و گفت: اين افراد از لحاظ ژنتيكي دچار مشكلات هستند و روان پزشكان مي توانند كمك بسزايي به اين كودكان كرده و آنها را آرام كنند.
وي با اشاره به اينكه بيش فعالي قابل درمان است، بيان كرد: در صورتي كه مبتلايان به اين بيماري به موقع شناسايي و به روان پزشك مراجعه كنند، قابل درمان هستند. اگر اين اختلال در كودكان درمان نشود تا بزرگسالي هم در آنان باقي خواهد ماند.
بهرامي افزود: در گذشته از قرص ريتالين براي درمان اين افراد استفاده مي شد اما پيشرفت هاي دارويي علاوه بر ريتالين از داروهاي ديگري مانند قرص ريسپريدون براي آرام كردن و درمان كودكان استفاده مي شود.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: كودكان با مصرف چند ماه اين دارو، دقت شان بيشتر شده و از شيطنت هاي آنان كاسته مي شود.
وي اظهار كرد كه خانواده ها به اشتباه افراد بيش فعال را به عنوان فرد باهوش مي شناسند كه اين تصور اشتباه است و اين افراد مبتلا به بيماري هستند و با مراجعه به روان پزشكان مداوا مي شوند.
علمي ** 1201 **1440
خبرنگار: عبدالكريم جبارپور** انتشار: گلشن
تهران-ايرنا-عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به اينكه 5 تا 7 درصد كودكان ايراني مبتلا به اختلال رفتاري بيش فعالي هستند، گفت: پسران 3 تا 4 برابر بيشتر از دختران به بيش فعالي مبتلا مي شوند.