۶ فروردین ۱۳۹۶، ۸:۳۱
کد خبر: 82473921
T T
۰ نفر
قوري قلعه بزرگترين غار آبي آسيا چشم انتظار گردشگران نوروزي

كرمانشاه- ايرنا- اورامانات در كنار همه زيبايي هاي طبيعي و جاذبه هاي چشم نوازش در دل خود چندين غار و سكونت گاه قديمي دارد كه قوري قلعه يكي از غارهاي زيبا و كهن در روستايي به همين نام و بر سر راه كرمانشاه به پاوه است.

به گزارش خبرنگار ايرنا؛ غار قوري قلعه در حدود 87 كيلومتري كرمانشاه واقع شده و يكي از مقاصد گردشگران به استان كرمانشاه و منطقه اورامانات محسوب مي شود.
علت نامگذاري غار به نام قوري قلعه وجود آبادي در ٧٠٠ متري غار است كه در ايام قديم اطراف اين آبادي را قلعه هاي مختلفي در بر گرفته كه شكل يكي از اين قلعه ها شبيه قوري بوده است و آميزه اي از قوري و قلعه و به همين دليل اسم غار از نام همين روستا گرفته شده است.
اثر طبيعي ملي قوري قلعه در ارتفاع 1650 متري بر دامنه كوه شاهو واقع شده است. اين غار يكي از زيباترين غارهاي كشور مي باشد كه دوستداران طبيعت را به خود جلب كرده است.
غار قوري قلعه، بزرگترين غار آبي خاورميانه است كه در 25 كيلومتري شهر روانسر و در كنار جاده روانسر- پاوه قرار دارد و بنا به گفته زمين شناسان، 65 ميليون سال قدمت و سه هزار و 140 مترعمق دارد و تنها 30 سال از شناسايي آن مي گذرد.
ژرفاي حوضچه هاي اين غار به 14 متر مي رسد همچنين دماي درون غار هفت تا 11 درجه است و در تمام فصول سال ثابت است و رطوبت نسبي آن را 89 درصد اندازه گيري كرده اند.
اين اثر طبيعي داراي تالارهاي زيبا در يك هزار و 400 متري و 500 متري به نام هاي تالار مريم، تالار كوهان شتر، تالار مسير برزخ، تالار بلور و تالار عروس مي باشد.
اين غار يكي از زيباترين جاذبه هاي ديدني شهرستان روانسر مي باشد.
غار زيبا و اعجاب آور قوري قلعه هفتمين اثر طبيعي ملي ايران است كه هر سال به ويژه در ايام نوروز گردشگران بي شماري را از سراسر جهان به سوي خود مي كشاند.
غارنوردان آمريكايي، انگليسي و فرانسوي قوري قلعه را در سالهاي 1336، 1345 و 1363 شمسي بررسي و تقريبا 550 متر را از آن كشف كرده اند.
همچنين در سال 1368 شمسي، حدود يك هزار و 340 متر از آن توسط غارنوردان كرمانشاه شناسايي و دو مرحله براي آن در نظر گرفته شد.
در مرحله نخست غار كه 500 متر طول دارد، دو تالار كوهان شتر و مريم آماده بازديد علاقه مندان است.
در يك هزار متري غار تالار بلور و در داخل تالار نيز حوضچه اي فوق العاده زيبا وجود دارد، وجود قنديلهاي پرده اي در حوضچه كه با دست زدن به هركدام صداي يكي از آلات موسيقي ايجاد مي شود، از جمله دلايل اين زيبايي است، به طوري كه بسياري از جهانگردان و كارشناسان متفق القولند كه اين حوضچه، زيباترين حوضچه دنياست.
تالار عروس كه يكي از هيجان انگيزترين بخشهاي غار قوري قلعه است در يك هزار و 500 متري آن واقع شده است.
جنس سنگ هاي اين تالار كريستال و براق و سفيد بوده و كساني كه بر روي آنها راه مي روند مي توانند جاي پاي خود را ببينند.
وجود چهار آبشار به ارتفاع 10 تا 12 متر در يك هزار و 700 متري غار، زيباي آن را به اوج مي رساند.
قنديل هاي كريستال مانند نيز كه جنسشان از رسوبات آهكي است و از سقف آويزان شده اند در تمام طول غار خودنمايي مي كنند و در بعضي نقاط طول قنديل ها به هشت متر نيز مي رسد.
علاوه بر جذابيت و اهميت اكوتوريستي قوري قلعه اشيايي نيز در آن كشف شده كه از جمله آنها مي توان به هشت عدد قاشق و بشقاب، چهارعدد كوزه بزرگ، يك عدد كوزه كوچك كه 15 سكه از دوران يزدگرد سوم و اواخر دوره ساساني در داخل آن بوده و جمجمه سر انسان را نام برد.
تا به حال كسي انتهاي غار را كشف نكرده و طول تقريبي غار را ١٣ كيلومتر تخمين زده اند.
در پايين دست اين غار نيز روستاي قوري قلعه واقع شده كه يكي از روستاهاي زيبا با درختاني بسيار و آب و هوايي معتدل در فصول گرم و سوز و سرما در فصول سرد است و به دليل نزديكي به كوه مرتفع شاهو از بارش هاي بسيار خوبي در طول سال برخوردار است و از اين رو مراتع و جنگل هاي اطراف اين روستا از پوشش گياهي منحصر به فردي برخوردار است.
ديدن غار زيباي قوري قلعه و روستاي پايين دست آن به گردشگراني كه قصد مسافرات به استان كرمانشاه و منطقه اورامات را دارند، پيشنهاد مي شود چرا كه اين غار زيبايي هاي فراواني را در دل خود جاي داده است.
3033/8066 خبرنگار:فرزاد نويدي ** انتشار دهنده:علي مولوي