به گزارش روز سه شنبه ايرنا از پايگاه اينترنتي هلث نيوز لاين، به استثناي آب آشاميدني، چاي پرمصرف ترين نوشيدني در جهان است كه آنتي اكسيدان بالا و كافئين اندك دارد؛ اين نوشيدني معطر كه به خاطر مجموعه اي از فوايد بالقوه سلامت مورد توجه بسياري از مردم جهان است، علاوه بر محافظت از دندان ها و قلب به كاهش وزن و پيشگيري از تحليل استخوان نيز كمك مي كند.
اكنون مطالعه محققان دانشگاه ملي سنگاپور نشان مي دهد كه نوشيدن يك فنجان چاي مي تواند خطر زوال عقل را به اندازه 50 درصد كاهش دهد و افرادي كه از لحاظ ژنتيكي مستعد اين بيماري ناتوان كننده هستند، احتمالا بيشتر منتفع مي شوند.
مصرف اين نوشيدني معروف احتمال ايجاد توده هاي سمي را در مغز افرادي كه حامل ژن زوال عقل هستند و همچنين رشد اين توده ها را در مغز آنها به اندازه 86 درصد كاهش دهد.
محققان دانشگاه ملي سنگاپور مصرف چاي توسط 957 چيني بالاي 55 سال را براي يك دوره 12 ساله بررسي كردند و براي اين منظور، هر دو سال يك بار عملكرد شناختي شركت كنندگان را با استفاده از ابزار استاندارد مورد بررسي قرار دادند؛ آنها همچنين داده هايي را در باره سبك زندگي، شرايط پزشكي و فعاليت جسمي شركت كنندگان گرد آوردند.
محققان دريافتند مصرف چاي در درازمدت باعث تجمع آنتي اكسيدان هاي قوي در بدن مي شود كه عملكرد شناختي را افزايش مي دهد.
دكتر فنگ لي محقق اصلي اين مطالعه گفت: آنتي اكسيدان ها مي توانند از مغز در مقابل آسيب هاي عروقي و نوروني محافظت كنند و داده هاي اين مطالعه نشان مي دهد كه اقدام ساده و كم هزينه اي مانند نوشيدن يك فنجان چاي در روز مي تواند احتمال ابتلا به اختلال هاي شناختي – عصبي را در بزرگسالي كاهش دهد.
به باور محققان، هر دو نوع چاي سبز و سياه مفيد هستند و تركيبات موجود در برگ هاي چاي حاوي كاتچين و تئافلاوين است كه مزاياي آنتي اكسيداني و ضد التهابي دارد.
نتايج اين مطالعه در مجله Journal of Nutrition, Health & Aging. منتشر شد.
علمي **1311**
مترجم:محمدعلي صنايعي**انتشار: زهره محتشمي پور
تهران- ايرنا- يك مطالعه تازه نشان مي دهد نوشيدن يك فنجان چاي در روز مي تواند خطر ابتلا به زوال عقل را كاهش دهد.