اين گردشگران درگفت گو با خبرنگار ايرنا در آمل گفتندكه بايد در اين زمينه برنامه ريزي در بعد فردي و خانوادگي و در مجموع در سطح جامعه صورت بگيرد تا بتوان از آسيب هاي جدي كه آينده محيط زيست زندگي شهروندان وحتي موجودات زنده را تهديد مي كند، جلوگيري كرد.
به گفته اين گردشگران، پويش نه به ريختن زباله از سوي خبرگزاري جمهوري اسلامي در ايام نوروز كار بسيار ارزشمندي است كه مي تواند در فرهنگ سازي جامعه براي زيبا سازي شهرها و طبيعت بكر كشورمان كمك كند.
به گفته آنان، براي تحقق اين امر نياز به همكاري همه مردم است تا در زيبا سازي محيط زيست اطرافمان سهيم باشيم.
يه گردشگر اهل گرمسار استان سمنان در پارك جنگلي ميرزاكوچك خان آمل گفت : راه اندازي پويش ' نه به زباله ' راهكار و اقدامي درخور تقدير براي برداشتن بار سنگين زباله هاي رها شده از دوش خسته طبيعت است.
فهيمه رجايي افزود : افزايش پسماندهاي توليدي توسط انسان كه در طبيعت تخليه مي شود از ظرفيت و توان محيط زيست خارج شده و اين بارسنگين طبيعت را تحت فشار قرار داده است.
وي افزود : طبيعت براي تحمل آلودگي تواني دارد و اگر ميزان آلودگي از توان محيط بيشتر شود موجب تخريب طبيعت و ايجاد اثرات سوء بر زندگي بشر و همه موجودات زنده روي زمين مي شود.
يك گردشگر شيرازي كه به همراه خانواده اش به آمل سفر كرد ، از مردم خواست كه در تمام شئونات زندگي به موضوع محيط زيست بويژه بحث تخليه ضايعات و پسماندها در محيط توجه كنند.
عليرضا هاشمي گفت : رها كردن زباله از جمله پلاستيك و شيشه ها و ظروف يك بار مصرف در دامن محيط زيست باعث تخريب بيش از حد طبيعت مي شود.
وي افزود : فرهنگ استفاده و ملزم كردن افراد به بستن كمربند ايمني در سال هاي اخير با اطلاع رساني رسانه ها به خوبي همگاني شده و حفظ محيط زيست اطرافمان كه اهميت آن به مراتب بالاتر است، نيازمند كمك و تلاش رسانه ها و مردم است.
يك گردشگر كرجي كه براي استفاده از طبيعت پارك جنگلي آمل در اين پارك حضور داشت ، گفت : همه براي جلوگيري از تخريب عرصه هاي طبيعي و حفاظت از آن احساس بايد مسئوليت كنيم.
محمد كاملي افزود : اصلا قابل قبول نيست كه براي استفاده از طبيعت دركنار مواهب خدادادي هستيم و آن را با حضور وپس از حضور خودمان به زباله داني تبديل كنيم.
وي ادامه داد: با احياي عرصه هاي ملي ، بايد ميراث دار خوبي براي آيندگان باشيم و راه اندازي پويش نه به زباله و ادامه اين روند در كوتاه مدت اثر مثبتي را در محيط پيرامون ما بر جاي خواهد گذاشت.
يك شهروند آملي هم دراين رابطه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به گردشگر پذير بودن شهرستان آمل و انتخاب بسياري از مسافران براي سفر به اين شهرستان گفت: متاسفانه بسياري از مسافران نسبت به رهاسازي زباله در محيط زيست اقدام مي كنند كه اين امر ضربات جبران ناپذيري به همراه دارد.
حسن نبي زاده افزود: افرادي كه از مناطق تفريحي و طبيعت شهرستان استفاده مي كنند بايد علاوه بر حفاظت از محيط زيست به عنوان محيط زندگي خود و سرمايه ارزشمند نسل هاي آينده، از ايجاد هرگونه آلودگي و رهاسازي زباله خودداري كنند.
رييس اداره حفاظت از محيط زيست شهرستان آمل هم گفت: با اتخاذ راهكار درست و اصولي فرهنگ حفظ محيط زيست و پاكسازي طبيعت بايد در بين مسافران و گردشگران نوروزي نهادينه شود.
بهمن صادق نژاد افزود: براساس اصل 50 قانون اساسي جمهوري اسلامي، حفاظت از محيط زيست به صورت يك قانون درآمده و بر اساس آن عموما دستگاههاي فرهنگي، آموزشي، اجرايي ونظارتي ملزم به ارائه راهكارهاي بازدارنده و ترويج فرهنگ همگاني كردن آن هستند .
وي اقدام ايرنا را در راه اندازي پويش ' نه به ريختن زباله ' ارزشمند و درخور تحسين خواند و ادامه داد: براي نهادينه شدن فرهنگ حفظ وحراست از محيط زيست، ديگر رسانه ها به ويژه رسانه ملي وخبرگزاري ها بايد نسبت به حساس تر كردن مردم به حفظ محيط زيست پيراموني خود اقدام كنند.
رييس اداره حفاظت از محيط زيست آمل، با اشاره به اين كه بايد نسبت به آموزش و تنوير افكار عمومي براي حفاظت از طبيعت در بين گردشگران اقدام عملي صورت گيرد، ادامه داد: اين نهاد با توزيع كيسه هاي زباله در روز طبيعت در ورودي هاي شهر نسبت به ترغيب مردم براي سالم نگه داشتن محيط اطراف خود اقدام مي كند.
وي از گردشگران و مسافران نوروزي خواست زباله هاي خود را در مكان هاي خاص جانمايي شده تخليه و از رها سازي آن در دامن طبيعت خودداري كند.
خبرنگار : مهدي غلامي ** انتشار دهنده : حسن فلاحتي
7327 /1654
گردشگران نوروزي درمازندران:
فرهنگ حفاظت از محيط زيست بايد درجامعه نهادينه شود
۹ فروردین ۱۳۹۶، ۹:۰۰
کد خبر:
82476730
ساري - ايرنا – شماري از گردشگران نوروزي در سفر به مازندران، اقدام هاي الزام آور ونهادينه شدن فرهنگ حفاظت از محيط زيست را درميان آحاد جامعه ضروري دانستند.