به گزارش ايرنا،مردم ايران اسلامي نسبت به نمايندگان شوراهاي اسلامي شهري و روستايي به عنوان مظهر خردجمعي براي توسعه پايدار انتظاراتي دارند كه نيازمند توجه است.
صداقت، شجاعت، امانتداري، تخصص و داشتن سوابق خوب از حداقل ويژگي هاي نماينده خوب از ديدگاه مردم است.
**تاريخچه شوراهاي اسلامي شهر و روستا در ايران
در متمم قانون اساسي مشروطه سال 1286 كه در دوره نخست مجلس شوراي اسلامي تهيه شد، به لزوم ايجاد انجمنهاي ايالتي و ولايتي (به عنوان شوراهاي محلي) اشاره شده بود.
با اين حال در دوران قاجار و پهلوي اول ايجاد اين انجمنها انجام نشد و پس از اشغال ايران در جنگ جهاني دوم با فضاي باز سياسي ايجادشده اين مساله بار ديگر مطرح شد.
فرقه دموكرات آذربايجان در سال 1324 خواهان برگزاري انتخابات براي انجمنهاي ايالتي و ولايتي شد.
با پيروزي انقلاب، شوراهاي محلي از همان ابتدا مورد توجه قرار گرفتند و در سال 1358 براي برگزاري انتخابات شوراهاي شهر و روستا مصوبههايي تصويب شد.
در قانون اساسي جديد نيز براي برگزاري اين انتخابات تاكيد شد، اجراي انتخابات شوراها در سال 1377 محقق و در 17 اسفند اين سال، رايدهندگان براي انتخاب بيش از 200 هزاركرسي در نخستين انتخابات شوراها راي دادند.
سومين دوره، همزمان با انتخابات مجلس خبرگان رهبري 1385 برگزار شد.
انتخابات دوره چهارم بايد در سال 1389 برگزار ميشد اما در تيرماه همان سال، دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي با مصوبهاي دوره را 2٫5 سال ديگر افزايش داد تا انتخابات دوره چهارم همزمان با انتخابات رياست جمهوري 1392 برگزار شود.
پنجمين دوره انتخابات شهر و روستا در سراسر كشور همزمان با 29 ارديبهشت برگزار مي شود.
** وظايف شوراهاي اسلامي شهر و روستا در كلام رهبر انقلاب
تسهيل زندگي مردم در كارهايي كه به شهرداريها مربوط مي شود مانند برطرف كردن چالش هاي شهر و روستا در سالمسازي محيط زيست، حفظ اصالت اسلامي و ملي در ساخت و سازها، استقرار بخشيدن به جو اسلامي و فرهنگيِ سالم، پرداختن به نيازهاي فوريتر در عين اهتمام به كارهاي زيربنايي است.
ايشان، اولويت دادن به مناطق مستضعفنشين، تأثيرناپذيري از نفوذ ثروتمندان و جاذبهي ثروت، رعايت دقيق قوانين و عدم تخطي از آن با حيلههاي شبه قانوني، رعايت ويژهي محرومان، آلوده نشدن به اسراف و هدر ندادن بيتالمال با تجملات زائد و سفرها و مراسم غيرلازم، و در يك كلمه رعايت تقوا، تدبير، پشتكار و بهرهگيري از دانش و تجربه را داشتند.
يك فرهنگي ساكن شهر ياسوج گفت كه اگرچه حضور نمايندگان احزاب و قوميت هاي مختلف در رقابت هاي انتخابات شهر و روستا مي تواند حضور فراگير اقشار مختلف با سليقه هاي گوناگون شود، اما معيار انتخاب بايد براساس توانمندي افراد باشد تا بتواند به توسعه پايدار كمك كند.
رويا حسيني تصريح كرد كه سپردن كليد امور شوراها به افراد متخصص از طرف شهروندان گامي به سوي بهبود زندگي مردم است.
يك شهروند ساكن شهر دوگنبدان گفت كه شوراهاي اسلامي نقش اثرگذاري در مديريت بهينه دارند.
مرتضي گندم كار با انتقاد از لشكركشي هاي برخي طرفداران كانديدها شبكه هاي اجتماعي و گروه هاي تلگرامي گفت كه انتخاب با معيارهاي قوميت گرايي و يا گرايش هاي حزبي از آسيب هاي جدي نمايندگان شوراهاست.
وي تصريح كرد كه توجه به سوابق مديريتي قبلي، داشتن تخصص و صداقت از مهمترين ويژگي هاي نمايندگان اصلح در شوراهاي اسلامي است.
يكي از ساكنان شهر دهدشت گفت كه قانون گرايي و احترام به حقوق شهروندي مهمترين ويژگي هاي يك كانديد اصلح در شوراهاي اسلامي شهر و روستاست.
مسلم عدالت افزود كه با توجه به اينكه هنوز زمان تبليغات آغاز نشده و برخي كانديدها تبليغات خود را در شبكه هاي مجازي شروع كرده اند كه اين امر نشان از پايبند نبودن اين اشخاص به قانون است.
وي ابراز كرد كه اعضاي منتخب شوراها بايد تركيبي كامل از كساني باشند كه در مديريت شهري از توانايي بالايي برخوردار هستند.
وي افزود كه انتخاب اصلح واقعي در انتخابات شوراها و افزايش شتاب توسعه معيارهاي شهري مي تواند اعتماد عمومي مردم به مسئولان نظام جمهوري اسلامي ايران را افزايش دهد.
يك دانش آموخته كارشناسي ارشد رشته حقوق گفت كه آگاهي از وظايف شوراهاي اسلامي نخستين نياز براي انتخاب اصلح است.
مريم زارع افزود كه انتخاب شهردار خوب، نظارت دقيق و قانوني بر عملكرد شوراها و پرداختن به امور مختلف شهر با توجه به وجود كميسيون ها از كاركردهاي شوراهاي اسلامي است.
وي بيان كرد كه داشتن استقلال فكري، وابستگي به گروه هاي قومي و حزبي از مهمترين ويژگي هاي يك كانديد اصلح است كه مي تواند به توسعه پايدار كمك كند.
رئيس ستاد انتخابات كهگيلويه و بويراحمد گفت كه چهار هزار و 638 داوطلب براي عضويت در پنجمين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا در كهگيلويه و بويراحمد نام نويسي كردند كه نسبت به دور چهارم 438 نفر افزايش داشته است.
فتاح محمدي ابراز داشت: از مجموع چهار هزار و 638 داوطلب عضويت در پنجمين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا در كهگيلويه و بويراحمد 726 نفر در حوزه شهري و سه هزار و 912 نفر نيز در حوزه روستايي نام نويسي كرده اند.
رئيس ستاد انتخابات كهگيلويه و بويراحمد گفت كه از اين تعداد داوطلب 337 نفر زن و چهار هزار و 301 نفر نيز مرد هستند.
محمدي اظهار داشت: هيچ مسئله اي مهمتر از برگزاري 2 انتخابات مهم پيش رو در كشور و كهگيلويه و بويراحمد نيست.
وي افزود كه بايد تمامي مسئولان اجرايي كهگيلويه و بويراحمد اين 2 انتخابات را اولويت كاري نخست خود قرار دهند.
محمدي بيان كرد: با هرگونه تنش و يا بي انضباطي در زمينه برگزاري اين 2 انتخابات در كهگيلويه و بويراحمد برخورد جدي و قاطع مي شود.
استان كهگيلويه و بويراحمد با 700 هزار نفر جمعيت در جنوب غربي كهگيلويه و بويراحمد قرار دارد.
خبرنگار: فرزانه شريفي**نتشار دهنده:حسينعلي راشكي
8143/8005
ياسوج - ايرنا - شوراهاي اسلامي شهر و روستا مظهر مديريت كارآمد هستند و از اهمت زيادي براي آباداني و رشد جامعه برخوردارند.