به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، گرچه اين مطالعه كه توسط محققان موسسه تحقيقاتي سرطان دوك در آمريكا صورت گرفته بسيار كوچك و مقدماتي است؛ ولي آزمايش آن بر روي 11 بيمار مبتلا به سرطان مغز مرگبار گليوبلاستوما سبب شده است چهار بيمار بعد از گذشت 5 سال از تشخيص زنده بمانند، در حاليكه در حالت عادي بيش از 50 درصد بيماران مبتلا به اين سرطان ظرف مدت 15 ماه جان خود را از دست ميدهند.
علاوه بر درمان با واكسن، شيمي درماني نيز در اين بيماران صورت گرفته است. در اين آزمايش 11 بيمار با استفاده از داروي تموزولوميد شيميدرماني شدند و شش واكسن نيز به اين بيماران تزريق شد. اين واكسنها پروتئين CMV را مورد هدف قرار ميدهند كه مقدار زيادي از آن در تومورهاي گليوبلاستوما وجود دارند.
محققان معتقدند گرچه نتايج اين آزمايش بسيار كوچك است؛ ولي نشان مي دهد علاوه بر شيمي درماني، ايمونوتراپي در درمان تومور مغزي موثر است و نشان ميدهد تركيب يك رژيم خاص و شديد شيمي درماني با ايمونوتراپي ميتواند راهكار درمان تومور مغز باشد.نتايج اين تحقيقات در نشريه آنلاين Clinical Cancer Research منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم : سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
تهران - ايرنا - نتايج اوليه يك واكسن آزمايشي در درمان بيماران مبتلا به سرطان مغز مرگبار گليوبلاستوما موفقيت آميز گزارش شده است.