۲۹ فروردین ۱۳۹۶، ۱۱:۴۶
کد خبر: 82497097
T T
۰ نفر

ژاپن بدون آمریكا توافق تجاری پاسیفیك را پیش می‌برد

۲۹ فروردین ۱۳۹۶، ۱۱:۴۶
کد خبر: 82497097
ژاپن بدون آمریكا توافق تجاری پاسیفیك را پیش می‌برد

پكن - ایرنا - ژاپن با یك تغییر موضع محسوس اعلام كرد كه بدون آمریكا نیز می توان پیمان تجاری ترانس پاسیفیك یا پیمان مشاركت دو سوی اقیانوس آرام موسوم به «تی پی پی» را به پیش برد.

به گزارش ایرنا، این در شرایطی است كه ژاپن پس از آنكه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا اعلام كرد كشورش از این پیمان خارج می شود، این تصمیم را شكستی برای پیمان دانسته بود.
اما ظاهرا با توجه به تلاش های چین برای امضای توافقنامه جامع اقتصادی راهبردی كه ۱۶ كشور بدون آمریكا را در بر می گیرد، توكیو نگران از دست دادن جایگاه اقتصادی خود است.
این كشور تاكید كرده است كه به رغم نگرانی هایی كه از خروج آمریكا از پیمان وجود دارد، ژاپن می خواهد پیمانی را كه فعلا 11 عضو دیگر دارد، نهایی و اجرایی كند.
قرار است مسوولان ارشد اقتصادی و نمایندگان این 11 كشور كه البته چین جزو آنها نیست اوایل ماه آینده میلادی در كانادا مباحثات بر سر پیمان «تی پی پی» را از سربگیرند.
توكیو زمانی كه ترامپ خروج آمریكا را اعلام كرد گفت كه بدون واشنگتن پیمان به نتیجه نمی رسد و افزود كه بخصوص بخش های صنعتی و خودروسازی به حضور آمریكا در این پیمان وابسته هستند.
اما «یوشیهیدا سوگا» سخنگوی دولت ژاپن حالا به خبرگزاری كیودو گفته است كه الان شرایط تفاوت دارد و ژاپن می خواهد با اعضای دیگر در باره اجرای پیمان بحث و تبادل نظر كند.
وی تاكید كه اگر هم آمریكا در پیمان نباشد به نظر می رسد كه باید به 11 كشور دیگر به عنوان یك وزنه سنگین در اقتصاد دنیا نگاه كرد و با آنها توافق پیمان تجاری ترانس پاسیفیك را اجرایی كرد.
۱۲ كشور دنیا فوریه سال گذشته این پیمان را امضا كردند كه ۴۰ درصد از اقتصاد دنیا را در بر می گیرد ولی آمریكا امسال از آن خارج شد.
با توجه به اینكه اكثر كشورها باید این پیمان را به تصویب برسانند تا لازم‌الاجرا شود ضرورت دارد تا با توجه به خروج آمریكا، بار دیگر بندهایی از توافقنامه مورد بحث و بررسی و اصلاح قرار گرفته و شرایط اجرای آن مورد توافق همه اعضا قرار گیرد.
پیمان ترانس پاسیفیك یا پیمان مشاركت دو سوی اقیانوس آرام موسوم به «تی پی پی» میان آمریكا و 11 كشور حاشیه اقیانوس آرام شامل سنگاپور، برونئی، نیوزیلند، شیلی، استرالیا، پرو، ویتنام، مالزی، مكزیك، كانادا و ژاپن در 4 فوریه سال 2016 میلادی در اوكلند نیوزیلند پس از چند دور مذاكرات طولانی منعقد شد كه چند ماه پیش با امضای ترامپ اجرای آن زیر سئوال رفته است.
آساق**۲۳۱**انتشاردهنده:فرهاد راستی