۱ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۹:۳۲
کد خبر: 82500575
T T
۰ نفر
چين و اتحاديه اروپا؛ تلاشي تازه براي پشبرد فرايند جهاني شدن

پكن - ايرنا - با بررسي و حل و فصل برخي اختلافات تجاري ميان چين و اتحاديه اروپا در هفتمين دور گفت وگوها در پكن، انتظار مي رود روابط اقتصادي ميان آنان از اين پس با تهديدهايي كه دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريكا بر زبان آورده، وارد مرحله جديدي شود.

به گزارش ايرنا، گفت وگوهاي سه روزه صورت گرفته اخير نشان داد كه دو طرف به دنبال ارتقاي روابط در چارچوب جهاني شدن اقتصاد و تجارت آزاد و عادلانه هستند، بخصوص آنكه علاوه بر چين مقامات اتحاديه اروپا نيز اعلام كرده اند به عنوان دو قدرت بزرگ مي بايست در قبال چالش هاي بين المللي، اصلاحات و ارتقاي سيستم كشورداري دست به تغييرات زد.
در شرايطي كه دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريكا با خروج از پيمان هاي اقتصادي و تاكيد بر امضاي توافقنامه هاي دوجانبه اقتصادي با كشورها و همچنين خروج از پيمان تحولات اقليمي تاكيد دارد، چين به شدت در تلاش است تا به اتفاق اروپا فرايند جهاني شدن را به پيش ببرد.
‌چين پس از آنكه آمريكا اعلام كرد از پيمان اقتصادي ترانس پاسيفيك موسوم به «تي پي پي» خارج مي شود، تلاش دارد پيمان و توافقنامه جامع اقتصادي را با 15 كشور جهان در راستاي پيشبرد جهاني شدن امضا كند كه در حال حاضر نيز درصدد مقدمات انجام اين كار است.
گزارش ها حاكيست كه كشورهاي عضو اتحاديه اروپا با توجه به شرايط پيش آمده، در حال تقويت همكاري هاي خود در مسايل جهاني از جمله تحولات اقليمي با يكديگر و چين بوده و در هفتمين دور نشست راهبردي مقامات بلند پايه اين كشورها در پكن در اين ارتباط توافقات مهمي حاصل شده است.
رياست اين اجلاس را كه به مدت سه روز در شهر پكن برگزار شد و ديروز (پنجشنبه) به كار خود پايان داد، «يانگ جيه چي» عضو ارشد شوراي دولتي چين و «فدريكا موگريني» مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا بر عهده داشتند.
دو طرف پس از اين اجلاس توافق كردند همكاري گسترده تري در باره مسايل جهاني از جمله توازن اقتصادي در جهان داشته و به پيمان هاي مرتبط با تحولات اقليمي پايبند باشند.
پكن و اتحاديه اروپا شركاي بزرگ تجاري هستند و اگرچه در زمينه تغييرات ارزشي ارز و يا مازاد توليد فولاد چين اختلافاتي با يكديگر دارند اما نمي خواهند اين اختلافات باعث كاهش سطح روابط شود و بخصوص زماني كه آمريكا مساله جهاني شدن را زير سئوال مي برد، انتظار مي رود كه اين دو طرف موضوعات جهاني را با همكاري قوي تري پيگيري كنند.
مسايل مختلفي وجود دارد كه طرفين قصد دارند روي آنها كار كنند كه از جمله مي توان برنامه توسعه هزاره تا سال 2030 ميلادي و يا نشست سران «گروه 20» در هامبورگ آلمان ياد كرد، اينكه طرفين بايد براي پيشبرد توافقنامه تحولات اقليمي پاريس مشاركت نزديك داشته باشند.
تجارت، سرمايه گذاري، تبادلات ميان نيروي انساني، ابداعات، تحولات اقليمي، جهاني شدن و همكاري در سازمان تجارت جهاني همگي از قلمروهايي است كه چين و اروپا روي آن كار مي كنند و در نشست اخير در پكن هم توافقات خوبي را در اين عرصه ها بدست آوردند.
البته چين نيز انتقادهايي از اتحاديه اروپا دارد، بخصوص اينكه اروپا بر اساس برخي ملاحظات اقتصادي از ورود كالاهاي چيني بخصوص توليدات فولادي به اروپا جلوگيري مي كند و يا تعرفه هاي سنگيني بر روي برخي كالاهاي چيني در نظر مي گيرد.
در نشست اخير در پكن، يكي از مسايل مطروحه همين موضوع بود و چين اين اقدامات را مصداق حمايت گرايي تجاري يكجانبه دانست و از اروپا خواست به قوانين سازمان تجارت جهاني پايبند باشد.
همچنين اعلام شده، اتحاديه اروپا به دنبال معاهده دو جانبه سرمايه گذاري با پكن است تا راه را براي كمپاني‌هاي اروپايي در انجام معاملات تجاري با چين هموار كند و اين نشان مي دهد دو طرف تلاش هاي خود را براي كنار گذاشتن اختلافات به شكل قابل توجهي افزايش داده اند.
پيشتر برخي كارشناسان اعلام كرده بودند كه پكن از زمانيكه دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريكا شده، در برابر اتحاديه اروپا حالتي تهاجمي به خود گرفته است كه البته چين اين موضوع را در نشست اخير به طور جدي تكذيب كرد.
آساق**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستي