۲ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۴۳
کد خبر: 82501695
T T
۰ نفر
افتتاح بیمارستان 610 تختخوابی امام رضا(ع) مشهد/ بهره برداری سیاسی یا ارتقا خدمات رسانی

مشهد- ایرنا- بزرگترین پروژه ملی بیمارستانی شرق كشور مزین به نام مقدس امام رضا(ع) هجدهم اسفند گذشته توسط رییس جمهوری در مشهد مورد بهره برداری قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، این بیمارستان جدید 610 تختخوابی در داخل محوطه بیمارستان تاریخی و قدیمی امام رضا(ع) مشهد ساخته شده است.
مسئولان دانشگاه علوم پزشكی مشهد می گویند تا 40 درصد از كل بیماران كنونی مراجعه كننده به بیمارستانهای این دانشگاه در خراسان رضوی در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد پذیرش می شوند.
این در حالی است كه این بیمارستان با قدمت 80 ساله خود و از سویی به دلیل استقرار در مركز كلانشهر مذهبی مشهد علاوه بر مجاوران روزانه پذیرای زائران، مسافران و بیماران زیادی از سایر شهرستانهای خراسان رضوی، استانهای همجوار و حتی سایر كشورها است.
استاندار خراسان رضوی می گوید ساخت پروژه بزرگ و مجهز بیمارستان 610 تختخوابی امام رضا(ع) با هدف توسعه بیمارستان قدیمی و رفع كمبود تختهای بیمارستانی در مشهد به دنبال حمایتهای وزارت بهداشت با هزینه دو هزار و 300 میلیارد ریال صورت گرفت كه زمینه اشتغالزایی سه هزار نفر را نیز فراهم كرده است.
طی هفته های اخیر و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری مطالبی در برخی از سایتهای خبری با این مضمون منتشر شده كه در بیمارستان 610 تختخوابی مشهد كه توسط شخص رئیس جمهوری افتتاح شد اكنون هیچ بیماری بستری نیست و این بیمارستان بطور صوری بهره برداری شده و این اقدام یك برنامه تبلیغاتی بوده است.
گزارشگر ایرنا به همراه تصویربردار این رسانه برای بررسی موضوع در این بیمارستان حضور یافت و پاسخگویی به شائبه های مطرح شده پیرامون فقدان بیمار بستری در بیمارستان و همچنین شایعه بهره برداری تبلیغاتی در این زمینه را از زبان مسئولان جویا شد.

* انتقال تدریجی بیماران با هدف حفظ ایمنی
مدیر بیمارستان امام رضا(ع) مشهد به خبرنگار ایرنا گفت: بیمارستان 610 تختخوابی با زیربنای 52 هزار مترمربع در 9 طبقه با طراحی زیبا و تجهیزات پیشرفته در مجموع با هزینه دو هزار و 300 میلیارد ریال در محوطه بیمارستان امام رضا بنا شده است.
دكتر علی خورسند افزود: این بیمارستان با هدف افزایش ظرفیت تختهای بیمارستانی دانشگاه علوم پزشكی مشهد و به عنوان پیشرفته ترین مركز درمانی این شهر دارای 22 اتاق عمل و 10 بخش اصلی شامل قلب، جراحی قلب باز، جراحی عمومی، جراحی زنان، اورتوپدی، اورولوژی، پوست، تصویربرداری،رادیولوژی و آزمایشگاه است.
وی ادامه داد: بیمارستان امام رضا دارای 66 تخت مراقبتهای ویژه اعم از سی.سی.یو و آی.سی.یو نیز است.
مدیر بیمارستان امام رضا(ع) مشهد گفت: با ساخت بیمارستان 610 تختخوابی از تعداد تختهای بیمارستان قدیمی امام رضا(ع) چیزی كم نمی شود و فقط برخی از بخشها مانند قلب و جراحی به مكان جدید انتقال یافته و از بقیه ظرفیت بیمارستان برای جبران كمبود تخت سایر بخشها با اولویت سطح بندی تختهای بیمارستانی دانشگاه علوم پزشكی مشهد استفاده می شود.
وی افزود: بطور مثال طبق تدابیر اتخاذ شده بخشهای پوست و اورولوژی بیمارستان قائم(عج) مشهد با هدف تمركز در خدمات رسانی، به بیمارستان 610 تختخوابی امام رضا(ع) انتقال یافته و در همین حال چالشهای بیمارستان قائم در خصوص كمبود تخت تا حدودی رفع خواهد شد.
دكتر خورسند ادامه داد: هم اكنون بخشهای پوست، قلب و جراحی داخلی بیمارستان امام رضا فعال است و بیماران به مكان جدید انتقال یافته اند.
وی گفت: از روز 28 اسفند پارسال بیمارستان 610 تختخوابی بیمار پذیرش كرده و فرایند انتقال بیماران از بخشهایی كه باید انتقال یابند به مرور و با اولویت ایمنی بیمار در حال انجام است بطوری كه هیچگاه دقت فدای سرعت نمی شود.
مدیر بیمارستان امام رضا(ع) مشهد افزود: نمی توانیم یك بخش را بطور مثال یك یا دو هفته تعطیل كنیم تا فرآیند انتقال با سرعت انجام شود بلكه در حین خدمات رسانی بیماران بستری باید با دقت و بدون هیچ آسیبی به بخشهای جدید منتقل شوند.
وی ادامه داد: ظرف دو ماه آینده فرآیند انتقال تمامی بیماران در بخشهایی كه قرار است از بیمارستان امام رضا به بیمارستان جدید انتقال یابند صورت می گیرد.
دكتر خورسند گفت: بیمارستان 610 تختخوابی با توجه به اتاق عملهای مجهز و متعدد بیشتر جراحی محور است و تمركز جراحیها در این مكان از هدر رفت هزینه ها، منابع و نیروی انسانی پیشگیری می كند.
وی تعداد نیروی انسانی مصوب برای بیمارستان جدید امام رضا را هزار و 500 نفر شامل پزشك، پرستار، بخش اداری و غیره عنوان و بیان كرد: هم اینك 200 نفر از كادر مورد نیاز بیمارستان بكارگیری شده اند.
مدیر بیمارستان امام رضا(ع) افزود: این بیمارستان روزانه 600 بیمار اورژانسی و 300 بیمار بستری از مشهد، سایر شهرستانهای خراسان رضوی و استانهای همجوار را پذیرش می كند.
وی گفت: مطالب جهتدار مطرح شده در برخی سایتهای خبری پیرامون بهره برداری سیاسی از افتتاح بیمارستان 610 تختخوابی و نبود بیمار بستری در آن نادرست است و این شایعات از سوی برخی افراد با اهداف خاص منتشر می شود.

* 100 بیمار در بیمارستان جدید بستری هستند
مدیر پرستاری بیمارستان امام رضا نیز به خبرنگار ایرنا گفت: هم اینك 100 بیمار در بیمارستان جدید بستری هستند كه 60 بیمار در بخش جراحی، 14 بیمار در بخش پوست و بیش از 24 بیمار در بخش سی.سی.یو و قلب بستری هستند.
محسن گچ پزان افزود: با انتقال بیماران از بخشهای بیمارستان امام رضا بخشی از ظرفیت بخشهای مربوطه اكنون دارای بیمار بستری است. بطور مثال ظرفیت بخشهای پوست و جراحی بیمارستان جدید به ترتیب 24 و 96 تخت است.
وی ادامه داد: بخش پوست بیمارستان قائم(عج) بناست به بیمارستان امام رضا انتقال یابد.

* مطالب مطرح شده در برخی سایت های خبری نادرست و مغرضانه است
رئیس بیمارستان امام رضا (ع) مشهد مطالب مطرح شده در سایت های خبری پیرامون بهره برداری سیاسی از افتتاح بیمارستان 610 تختخوابی و نبود بیمار بستری در آن را نادرست و مغرضانه عنوان كرد.
دكتر عبدالله بهرامی افزود: اینجانب در مصاحبه با یكی از خبرگزاری ها گفته بودم كه فرآیند انتقال بیماران از بیمارستان امام رضا (ع) به بیمارستان 610 تختخوابی به آرامی و به تدریج انجام می شود كه این سخنان به گونه ای دیگر تعبیر و انتشار داده شده است.
بیمارستان امام رضا(ع) مشهد با هزار تخت فعال در سال 1313 در فضایی به مساحت 280 هزار مترمربع فعالیت خود را آغاز كرد. هم اكنون این بیمارستان به عنوان بزرگترین مركز درمانی آموزشی دانشگاه علوم پزشكی مشهد در خراسان رضوی به شمار می رود.
عملیات اجرایی دومین بیمارستان امام رضا در همین محوطه با 610 تخت بیمارستانی كه سهم عمده ای در بهبود و تامین زیرساختهای درمانی خراسان دارد از سال 1387 شروع شد و تا سال 1392 با هزینه 275 میلیارد ریال 40 درصد پیشرفت فیزیكی داشت.
طی سه سال اخیر با تامین منابع مالی مورد نیاز به میزان هزار و 975 میلیارد ریال عملیات اجرایی پروژه سرعت گرفت و با تكمیل و تجهیز آن توسط رئیس جمهوری در اسفند ماه سال گذشته بهره برداری شد.
احداث بیمارستان امام رضا در ابتدا با 540 تخت طراحی شده بود اما با تغییر كاربری برخی از قسمتهای آن ظرفیت بیمارستان به 610 تخت بیمارستانی افزایش پیدا كرد.
خبرنگار: مریم انجیدنی **انتشاردهنده: حسین كریم زاده
3027/1858