به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیكال نیوز تودی، بیماری كبد چرب غیر الكلی یك وضعیت جدی است كه نگرانی فزاینده ای را به ویژه در جوامع غربی ایجاد كرده است؛ این بیماری بر اثر تجمع چربی در سلول های كبد ایجاد می شود و می تواند به زخم دائمی كبد و به طور بالقوه به از كار افتادن كبد و سرطان منجر شود. این بیماری همچنین یك عامل خطرساز برای ابتلا به بیماری دیابت نوع دو است.
در مراحل اولیه بیماری، كاهش وزن و سایر تغییرات شیوه زندگی می تواند برای پیشگیری از پیشرفت آن كافی باشد.
تحقیق جدید مركز پزشكی اراسموس در روتردام هلند اشاره دارد كه نوع غذاهای مصرفی نیز می تواند در ابتلا به این بیماری نقش داشته باشد.
محققان در این مطالعه تاثیر تركیبات مختلف رژیم غذایی را بر ابتلا به كبد چرب غیر الكلی در افراد مسن بررسی كردند.
آنها برای این كار داده های سه هزار و 440 فرد را بررسی كردند. 30 درصد این افراد لاغر و سایرین دارای اضافه وزن بودند؛ رژیم غذایی این افراد كه متوسط سن آنها 71 سال بود، با استفاده از یك پرسشنامه حاوی فهرست 389 نوع ماده غذایی مورد بررسی قرار گرفت.
محققان همچنین با استفاده از سونوگرافی، در 35 درصد از افراد مورد مطالعه متوجه ابتلا به كبد چرب غیر الكلی شدند.
زمانی كه آنالیزها كامل شد، محققان متوجه ارتباط قابل توجه میان رژیم غذایی و خطر ابتلا به بیماری كبد چرب غیر الكلی شدند و این ارتباط بیشتر در مورد افراد دارای اضافه وزن صادق بود.
آنها خاطر نشان كردند: نتایج این مطالعه نشان می دهد كه مصرف پروتیین حیوانی با ابتلا به بیماری كبد چرب غیر الكلی در افراد مسن دارای اضافه وزن ارتباط دارد. این موضوع در راستای فرضیه ای است كه اخیرا پیشنهاد شد؛ مبنی بر اینكه یك رژیم غذایی غربی غنی از پروتیین های حیوانی و مواد غذایی تصفیه شده می تواند اختلالاتی با درجه پایین در هموستاز (خون ایستی) بدن، متابولیسم گلوكز و تعادل مبتنی بر اسید ایجاد كند.
یافته های جدید در كنگره بین المللی آمستردام در هلند ارائه شد.
علمی**2038**
مترجم: درنا محمدیان* انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
مصرف گوشت قرمز با افزایش خطر ابتلا به كبد چرب غیر الكلی ارتباط دارد
۲ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۴۹
کد خبر:
82501704
تهران- ایرنا- نتایج یك مطالعه گسترده نشان می دهد كه مصرف گوشت قرمز می تواند خطر ابتلا به بیماری كبد چرب غیر الكلی را افزایش دهد.