به گزارش ايرنا، دكتر بهروز رفيعي روز شنبه در كارگاه آموزشي مداخلات و حمايت هاي رواني اجتماعي در بلايا و حوادث ويژه كارشناسان پيشگيري، موسسات و مراكز مشاوره استان مركزي عنوان كرد: بروز حوادث و بلايا تلفات جاني را در پي دارد كه اين تلفات و جراحات گذشته از آسيب هاي جسمي، آسيب هاي روحي را نيز در پي دارد.
وي افزود: آسيب هاي روحي به واسطه ضربه هاي روان شناختي و اجتماعي به آسيب ديدگان و بازماندگان مستلزم حمايت هاي ويژه است .
رفيعي بيان كرد: تاثيرات رواني و اجتماعي شرايط اضطراري در كوتاه مدت، حاد و شديد است و مي تواند سلامت رواني اجتماعي افراد را در طولاني مدت دچار آسيب جدي كند.
وي گفت: ايران در زمره 10 كشور بلاخير و پنج كشور زلزله خيز است كه در اين راستا براي كاهش آسيب هاي احتمالي در حوزه روح و روان بايد تربيت مربي متخصص در دستور كار قرار گيرد.
به گزارش ايرنا، معاون امورپيشگيري بهزيستي استان مركزي نيز دراين كارگاه اظهار كرد: به منظور كاهش عواقب ناشي از حوادث طبيعي و حمايت هاي اجتماعي و رواني از حادثه ديدگان تربيت تيم متخصص امري ضروري است.
كيانوش اميني افزود: مداخله در بحران هاي روان شناختي، يك رويكرد موثر براي كمك به كاهش شدت آسيب هاي وارد و درماندگي ناشي از بحران ها است.
وي گفت: اتخاذ تصميم هاي درست و به موقع، همچنين اجراي راهكارهاي مهم جهت ارائه كمك هاي اوليه روان شناختي در آغاز بحران و حوادث امري اجتناب ناپذير و اثر بخش است.
در اين كارگاه مباحثي مربوط به مفاهيم فاجعه، بحران و بلايا، واكنشهاي روانشناختي افراد نسبت به بلايا و كمكهاي اوليه روانشناختي، كودكان و حمايت رواني و مداخلات روانشناختي در اين گروه آسيب پذير، بازي درماني و روشهاي آن و حمايت رواني و اهميت آن در سوانح مطرح شد.
بهزيستي استان مركزي در حال حاضر 70 هزار مددجو را تحت پوشش خود دارد.
6992/3075/خبرنگار: آذر اسفندياري***انتشاردهنده : حسين مهدي زاده
اراك - ايرنا - مديركل بهزيستي استان مركزي گفت: يكي از اولويت هاي اساسي بهزيستي در شرايط اضطراري و بحران ها، ارائه خدمات سلامت رواني و حمايت هاي رواني اجتماعي است.