۴ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۸:۰۶
کد خبر: 82503877
T T
۰ نفر
معرفی عاملان نزاع ها و تصادف های ساختگی به مراجع قضایی

تهران - ایرنا - جانشین رئیس سازمان پزشكی قانونی در مدیریت بحران گفت: صدماتی كه افراد در نزاع های خود ساختگی بر روی بدن خود یا دیگران ایجاد می كنند در پزشكی قانونی با شیوه‌های خاص تشخیص داده شده و سپس عاملان آن به مراجع قضایی اعلام می شود.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار اجتماعی ایرنا، آسیب های اجتماعی دارای انواع متعددی هستند كه یكی از آنها نزاع است كه بین افراد پیش می آید. پرداخت دیه كه برگرفته از احكام فقهی است در مواردی باعث شده برخی افراد به فكر فریب پزشكی قانونی كه میزان و نوع صدمات و آسیب‌دیدگی را مشخص می‌كند، بیفتند.
برخی افراد، آنقدر در این زمینه پیش رفته اند كه گاهی با ایجاد صدمات در بدن خود یا دیگران با ادعای آسیب دیدن در یك نزاع یا حادثه خاص به پزشكی قانونی مراجعه می كنند ،غافل از اینكه مراكز پزشكی قانونی با اتخاذ روش های خاص و با بهره گیری از دانش كارشناسان و متخصصان ،ادعا و صدمات این افراد را مورد بررسی دقیق قرار می دهد و اعلام نظر پزشكی قانونی در این خصوص در مراجع قضایی مبنا قرار خواهد گرفت و این افراد شناسایی می شوند و به مقامات قضایی معرفی خواهند شد.
علی بخشی جانشین رئیس سازمان پزشكی قانونی در مدیریت بحران در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اشاره به اینكه كسانی كه در نزاع های ساختگی به قصد تقلب به مراكز پزشكی قانونی مراجعه می كنند شامل چند دسته هستند، گفت: دسته نخست كسانی هستند كه صدمه در بدن آنها وجود ندارد و وانمود می كنند كه صدمه دیده اند.
وی ادامه داد: این افراد مدارك بیمارستانی و درمانی جعل می كنند و خودشان را وصل به یك حادثه نشان می دهند.
جانشین رئیس سازمان پزشكی قانونی در مدیریت بحران درباره دسته دوم نیز گفت:این افراد شامل كسانی هستند كه صدمه در بدنشان وجود دارد، اما مربوط به یك دوره و زمان دیگر و حادثه مورد ادعا نیست.
وی اضافه كرد: دسته سوم این افراد نیز كسانی هستند كه بیشترین مشكل را برای مراكز پزشكی قانونی ایجاد می كنند و این افراد كسانی هستند كه خودشان صدماتی برای خود ایجاد می كنند، یعنی یا خودزنی می كنند و یا اینكه افراد دیگری روی آنها با رضایت خودشان صدماتی برای شان ایجاد می كنند كه به عبارتی دیگرزنی در حالت غیرمنازعه است.
علی بخشی خاطرنشان كرد: دسته چهارم نیز افرادی را در برمی گیرد كه گواهی پزشكی قانونی را جعل می كنند و به مراجع قانونی ارائه می دهند.

**به مدارك اكتفا نمی شود،معاینه دقیق می شوند
وی در خصوص این چهار دسته مراجعه كننده نزاع های ساختگی گفت: در افرادی كه صدمه وجود ندارد و وانمود می كنند كه صدمه دیده اند به مدارك آن ها اكتفا نمی شود و ضمن معاینه دقیق از مشاوران و متخصصان مورد اعتماد استفاده می شود و بررسی پاراكلینیكی نیز انجام می شود.
علی بخشی در خصوص روال كار مراجعه كنندگان نیز تاكید كرد: ابتدا این افراد احراز هویت می شوند كه شامل رویت مدارك شناسایی و معرفی نامه عكس دار است و سپس معاینات انجام می شود یعنی در این معاینات نوع صدمات بررسی می شود و این نوع صدمات ثبت و ضبط می شود و با قانون مجازات اسلامی تطبیق داده می شود و همچنین زمان وقوع موضوع صدمات نیز مشخص می شود.
وی افزود: مرحله بعد بررسی الگو ایجاد صدمات و نوع صدمات است كه با حادثه مورد ادعا فرد مطابقت دارد یا خیر؟ كه این موضوع به صورت دقیق مورد بررسی قرار می گیرد .

**تصادفات ساختگی
جانشین مدیریت بحران رئیس سازمان پزشكی قانونی در رابطه با تصادفات ساختگی نیز گفت: این افراد یا خودشان صدمات را ایجاد می كنند و یا گاهی اوقات توسط افراد حرفه ای كه صدمات شدید و خطرناكی مانند شكستگی استخوان و جراحات متعدد و شكستگی دندان ها و سایر موارد روی بدن فرد ایجاد می كنند.
وی در مورد افرادی كه جعل گواهی پزشكی قانونی می كنند نیز گفت: به دلیل داشتن سیستم CMS با قوه قضاییه (سیستم ارتباط الكترونیكی واحد قوه قضاییه) علاوه بر گواهی كاغذی به صورت دیجیتالی نیز ارسال می شود تا از جعل جلوگیری شود.

**در سال 1394 بیش از 5 هزار مورد در غیر از حالت نزاع ایجاد شده بود
وی با اشاره به اینكه در سال 1394 در مجموع 654 هزارو 223 معاینه به دنبال نزاع داشتیم افزود: از این شمار معاینه شده 5 هزار و 750 مورد مواردی بودند كه در غیر از حالت نزاع ایجاد شده بود.
وی خاطرنشان كرد: همچنین 9 هزار و 478 مورد هم مواردی بودند كه به صدمات اصلی، صدماتی توسط خود فرد اضافه شده بود.

**نتایج نظرات بررسی شده پزشكی قانونی به مراجع قضایی اعلام می شود
علی بخشی تاكید كرد: ما وظیفه داریم به عنوان كارشناس این نظرات را به مراجع قضایی اعلام كنیم تا برحسب قانون با آنها برخورد قانونی انجام شود.
وی اضافه كرد: به عنوان مثال افرادی كه آثاری كه روی بدن دارند شبیه آثار صدمات است یا نه مانند ریزش مو كه به دنبال درگیری دچار كندن مو شده اند كه در نظریه كارشناسی به این نتیجه برسیم كه این صدمات ناشی از نزاع است و عامل حدوث و زمان را اعلام و همچنین نظر با قانون مجازات اسلامی اعلام كند و حتی اگر در قانون هم دیه مشخص نشده باشد، ارش را اعلام می كنند.
اَرش نوعی دیه است كه در قانون از قبل تعیین نشده است. برطبق ماده ۳۶۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۰ هر جنایتی كه بر عضو كسی وارد شود و شرعا مقدار خاصی به عنوان دیه برای آن تعیین نشده باشد كسی كه مرتكب جرم شده است باید ارش بپردازد، تعیین ارش معمولا با كارشناسی پزشكی قانونی و رای دادگاه است.

** صدور حكم بر عهده مقام قضایی است
علی بخشی گفت: در این موارد، مراتب به مقام قضایی اعلام می شود و تصمیم گیری و صدور حكم در صلاحیت آنهاست.
وی با اشاره به اینكه موارد ساختگی كه قصد سوء استفاده دارند در نزاع بیشتر است، خاطرنشان كرد: این نوع موارد ساختگی در تصادفات رانندگی هم در حال افزایش است.

** توصیه به سوء استفاده كنندگان از نزاع های ساختگی
وی افزود :نظر به اینكه موارد جعل و تقلب طی بررسی های كارشناسی كشف می شود و دست سودجویان رو خواهد شد؛ به این افراد توصیه كرد از این گونه اقدامات خلاف قانون كه سبب صدمات جسمی و عواقب قانونی برای آنان خواهد شد خودداری كنند.
اجتمام **2181**1569**خبرنگار: ناهید حاجی خانی ** انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
۰ نفر