۴ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۵:۱۳
کد خبر: 82504686
T T
۰ نفر
بازدید هیات علمی ایتالیا از كشورمان نشان از جایگاه رفیع ایران دارد

تهران– ایرنا- رییس اتاق مشترك ایران و ایتالیا سفر اخیر وزیر آموزش و تحقیقات كشور ایتالیا به كشورمان و برگزاری نشست مشترك علمی، فناوری و نوآوری با مقامات كشورمان را نشان از جایگاه رفیع ایران در دنیا دانست.

احمدپورفلاح روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا، با اشاره به بازدید اخیر وزیر آموزش و تحقیقات كشور ایتالیا به همراه هیات 150 نفری مقامات و مسوولان بخش های مختلف دولتی و شركت های خصوصی از كشورمان كه برای گسترش مبادلات علمی و فناوری به كشورمان صورت گرفت، گفت: این نخستین سمینار ارزشمند دو كشور در سطح وزارت علوم و تحقیقات بود.
وی ادامه داد: سفر وزیر آموزش و تحقیقات كشور ایتالیا به عنوان یكی از اعضای گروه جی 8 (هشت كشور صنعتی جهان) كه حدود 50 درصد اقتصاد جهان را در دست دارند، بیانگر آن است كه دنیا برای دانش و تكنولوژی نو و همچنین صنایع مبتنی بر دانش های نو فوق العاده ارزش قائل است.
پورفلاح اظهاركرد: برگزاری این نشست مشترك علمی و فناوری با حضور وزرای علوم دو كشور ایران و ایتالیا به طور حتم گام بسیار خوبی محسوب می شود به خصوص كه ما در برخی از مناطق دنیا با بداخلاقی هایی روبرو شده ایم و حال دنیا متوجه می شود كه جایگاه ما در دانش های نو كجاست.
رییس اتاق مشترك بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران و ایتالیا در خصوص سطح فعلی مناسبات دو كشور ایران و ایتالیا نیز با بیان این كه در گذشته نه چندان دور ایتالیا شریك اول تجاری ما بود، در عین حال افزود: البته در این اواخر به رده دوم نزول كرد و پس از آلمان قرار گرفته است.
وی خاطرنشان كرد: زمانی در سال های نه چندان دور و قبل از تحریم ها سطح تجارت دو كشور ایران و ایتالیا حدود 7.6 دهم میلیارد دلار بود كه این رقم هم اكنون به 1.4 دهم میلیارد دلار كاهش یافته و البته گام به گام در حال افزایش است.

**ارزش واردات ایتالیا از كشورمان بیش از صادرات آن كشور به ایران است
پورفلاح با بیان این كه ایتالیا تنها كشور اروپایی است كه بیشتر از ما جنس می خرد تا بفروشد، افزود: با وجود این كه زیرساخت بسیاری از صنایع ما همچون نساجی، لوازم اداری، لوازم خانگی و فولاد و حتی پتروشیمی از سوی ایتالیایی ها ایجاد شده است اما ارزش تجاری واردات كشور ایتالیا از ایران با احتساب نفت بیش از ارزش صادرات آن كشور به ایران است.
رئیس اتاق مشترك ایران و ایتالیا ادامه داد: ضمن این كه برخی محصولات كشورمان همچون پسته، زعفران و خشكبار به صورت مستقیم و بخشی نیز همچون سنگ و چرم به صورت غیر مستقیم به كشور ایتالیا صادر می شود كه البته ما در سال های اخیر بدنبال ایجاد ارزش افروده در صادرات خود به سایركشورها از جمله ایتالیا هستیم.

**برای رفع معضل بیكاری جوانان از تجربیات ایتالیایی ها استفاده كنیم
رییس اتاق مشترك ایران و ایتالیا در ادامه ارتباط مراكز علمی، دانشگاهی و پژوهشی و شركت‌های های-تك Hi Tech و فناور دو كشور با یكدیگر را در انتقال فناوری و استفاده از دانش روز و تجربیات فعالان حوزه علمی، فناوری و نوآوری دو كشور بسیار تاثیرگذار دانست.
وی در عین حال با اشاره به تجربیات ارزشمند ایتالیایی ها در حوزه گردشگری، اظهاركرد: البته ایتالیایی ها در زمینه راه اندازی شركت های كوچك خانگی و متوسط زودبازده (sme) بسیار موفق عمل كرده اند.
پورفلاح اظهاركرد: در حال حاضر بخش عمده ای از اقتصاد كشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به SMEها و بنگاه‌های كوچك و زودبازده متكی است و در این كشورها SMEها به دلیل ویژگی‌های خاص خود مورد استقبال بسیاری از فعالان اقتصادی قرار گرفته‌اند.
وی ادامه داد: كشورهای همچون آمریكا، هند، ایتالیا و چین از جمله كشورهایی هستند كه اقتصاد آنها بر پایه تشكیل SME یا (Small and Medium Enterprises) پایه ریزی شده است.
علمی ** 1836 **
خبرنگار: یوسف درویشی* انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر