به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری تلگراف، معمولا بیماری ام اس در دهههای سوم و چهارم زندگی تشخیص داده میشود و آمار زنان مبتلا بیشتر از مردان است. دلیل بروز این بیماری، حمله سیستم ایمنی به میلین، پوشش محافظتی اعصاب، است.
این بیماری منجر به آسیب به مغز و كاهش اكسیژن و خون مورد نیاز و تشكیل ضایعاتی در بدن میشود. مشكلات بینایی، مشكلات تعادل، سوزن سوزن شدن و خواب رفتن انگشتان دست و پا، تغییرات ناگهانی دمای بدن اعم از كاهش یا افزایش، تغییرات مداوم در عملكرد دستگاه گوارش، ضعف عضلانی، خستگی مفرط و مشكلات شناختی و عدم تمركز از جمله مهمترین علایم اولیه این بیماریست.
محققان از چندی قبل به نقش میتوكندری، موتورخانه سلول، در بیماری ام اس مشكوك شدند.
بررسی بافت مغز توسط محققان دانشگاه اكستر در انگلیس و دانشگاه آلبرتا در كانادا نشان داد مغز بیماران مبتلا به ام اس حاوی مقادیر بالای پروتئینی به نام Rab32 است؛ در حالیكه این پروتئین در مغز افراد سالم وجود ندارد.
آزمایشهای بیشتر نشان داد در حضور پروتئین Rab32، بخشی از سلول كه مسئول ذخیره كلسیم است، به میتوكندری نزدیك میشود. مجاورت این بخش از سلول با میتوكندری، سبب اختلال در عملكرد میتوكندری و مسمومیت مغز می شود كه این حالت در بیماران مبتلا به ام اس دیده میشود. هنوز علت هجوم پروتئین Rab32 به سلول مشخص نیست.
محققان بر این باورند این پروتئین كلید درمان بیماری ام است؛ گرچه این پژوهش نیازمند مطالعه و بررسی بیشتر است. در حال حاضر حدود 2.5 میلیون نفر در سراسر جهان به ام اس مبتلا هستند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Neuroinflammation منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار: گلشن
تهران - ایرنا - محققان انگلیسی موفق به شناسایی یك مكانیسم سلولی جدید شده اند كه باعث اختلال خودایمنی و بیماری ام اس میشود. این دستاورد نقطه عطف مهمی برای درمان بیماری ام اس محسوب میشود.