به گزارش ایرنا، هیأت 15 نفری مجلس پاكستان به ریاست «ایاز صادق» رئیس مجلس و 3 وزیر ایالتی روز دیروز (شنبه) وارد كابل شد و هدف از سفر خود را بهبود روابط اقتصادی میان اسلام آباد و كابل و تبادل نظر بر سر نحوه مبارزه با تروریسم اعلام كرده است.
اگرچه روابط كابل- اسلام در ده های گذشته با فراز و فرودهای همراه بوده و دو كشور همواره یكدیگر را متهم به همكاری با مخالفان كشورهای خود كرده اند، اما پس از حمله 29 بهمن ماه سال گذشته به زیارتگاه صوفی ها در ایالت سند پاكستان كه در آن 80 تن كشته و 70 تن دیگر دیگر زخمی شدند، روابط دو كشور به شدت تیره شد و اتهامات مقامات افغانستان و پاكستان علیه یگدیگر تندتر گردید.
دولت پاكستان، بعد از این حمله اعلام كرد كه گروه «جماعت الاحرار» شاخه ای از طالبان پاكستان كه مسئولیت این حمله را برعهده گرفته، در افغانستان پناه دارد و كابل باید سركردگان این گروه را تحویل اسلام آباد بدهد. پاكستان در همین راستا، یك فهرست 76 نفری از اعضای جماعت الاحرار را به دولت افغانستان سپرد و گذرگاه های مرزی خود را به روی این كشور همسابه مسدود كرد.
مرز «غلام خان» در استان «خوست»، «تورخم» در «ننگرهار» و «اسپین بولدك» در «قندهار»، به مدت یك ماه مسدود بود و علاوه بر این، مرزهای دو كشور صحنه مقابله دو طرف شد و منابع خبری افغانستان گزارش دادند كه پاكستان صدها راكت به مناطق مرزی شلیك كرده كه شماری از ساكنان مناطق مرزی كشته و زخمی شده اند.
دولت افغانستان، ادعای اسلام آباد را كه اعضای جماعت الاحرار در این كشور پناه گرفته اند، رد كرد و «قدمشاه شهیم» فرمانده سابق ارتش افغانستان نیز در واكنش به فهرست پاكستان در نشست مطبوعاتی در كابل اعلام كرد كه ما منتظر اقدامات پاكستان در باره فهرست های هستیم كه در گذشته به اسلام آباد سپرده شده است.
وخامت روابط میان كابل و اسلام آباد به جائی رسید كه دولت افغانستان از طریق نماینده خود از پاكستان به سازمان ملل متحد شكایت كرد و یك مقام دیپلماتیك كه خواست نامش ذكر نشود به خبرنگار ایرنا گفت كه یك نامه رسمی در این زمینه تنظیم و به نمایندگی افغانستان در سازمان ملل ارسال شده تا تحویل سازمان ملل بشود.
سفر هیأت 15 نفری از مجلس پاكستان در این شرایط برای هر دو كشور دارای اهمیت است و می تواند در اب شدن یخ های روابط دو كشور مثمر ثمر باشد، اگرچه درگذشته سفر مقامات پاكستان از جمله «راحیل شریف» فرمانده ارتش این كشور در مقاطع مشابه زمانی نیز نتوانست انتظارات را برآورده كند.
«عبدالقادر زازی» یك نماینده مجلس افغانستان، در باره میزان امیدواری به تاثیر این هیات در بهبود و گرم شدن روابط میان كابل و اسلام آباد گفت كه یك تفاوت در سفر این هیات با سفرهای قبلی وجود دارد و آن این است كه از تمامی احزاب پاكستان در این جمع حضور دارند و رئیس مجلس پاكستان از حزب حاكم «مسلم لیگ» آن كشور است و به همین دلیل امیدواری ها به نتیجه بخش بودن سفر این هیات وجود دارد.
وی، گفت كه رئیس مجلس پاكستان پیش از سفر به كابل با «نواز شریف» نخست وزیر و رئیس دستگاه اطلاعات پاكستان دیدار و گفت و گو كرده و سپس عازم كابل شده است.
به گفته این نماینده مجلس، هیأت پاكستانی شب گذشته 6 ساعت با «محمد اشرف غنی»، رئیس جمهوری، بحث و تبادل نظر كرده و رئیس جمهوری تمامی مسائل مورد انتظار را با این هیات در میان گذاشته است.
زازی افزود كه این هیأت اشتباهات گذشته پاكستان در قبال افغانستان را پذیرفته و تاكید كرده كه مجلس و مردمان 2 كشور باید بردولت های خود فشار وارد كنند تا در امر مبارزه با تروریسم و بهبود روابط دوجانبه همكاری كنند.
در این میان شماری از آگاهان سیاسی، سفر این هیات را مشابه سفرهای دیگر مقامات پاكستانی به افغانستان قلمداد كرده اند و «رحمت الله نبیل» رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان، سفر این هیأت پاكستانی را فریب افكار عمومی برای كاهش فشار دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا بر پاكستان دانسته است.
با این وجود سفر 2 روزه هیات پارلمانی پاكستان و سفر آینده رئیس دستگاه اطلاعات آن كشور به كابل كه یك نماینده مجلس افغانستان همزمان با سفر این هیات اعلام كرد احتمال دارد تا 3 روز آینده صورت گیرد، اگر نتواند به ترمیم روابط كابل – اسلام آباد بیانجامد، به تلطیف این روابط خواهد انجامید.
آساق**292**1610
سفر هیات پارلمانی پاكستان به افغانستان/ تلطیف یا ترمیم روابط
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۷:۰۶
کد خبر:
82511075
كابل - ایرنا - سفر هیات پارلمانی پاكستان به افغانستان به دنبال روابط سرد و همراه با تنش كابل- اسلام آباد در ماه های گذشته دارای اهمیت خواهد بود و احتمال می رود كه سفر این هیات بتواند گام هائی برای عادی سازی روابط میان دو كشور بردارد.