به گزارش ایرنا، كره جنوبی كه اسفند ماه سال گذشته و بر اساس قانون اساسی این كشور در یك تحول بزرگ سیاسی خانم «پارك گئون هی» رئیس جمهوری وقت این كشور را برای همیشه از قدرت كنار گذاشت، اینك خود را آماده می كند تا رئیس جمهوری جدید را با رای مستقیم مردم بشناسد.
داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری این كشور فعالیت های انتخاباتی خود را به طور رسمی از 30 فروردین ماه سال جاری آغاز كردند و تلاش های آنان برای جلب رضایت مردم این روزها به شكل قابل توجهی در حال افزایش است.
شب گذشته (سه شنبه) نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری كره جنوبی با شركت در یك برنامه تلویزیونی ضمن انجام مناظره با یكدیگر و تشریح برنامه های خود، دیدگاههایشان را در باره مسائل اقتصادی، فرهنگی و بخصوص موضوعات سیاسی منطقه شبه جزیره كره بیان كردند.
به همین خاطر شعارهای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در كره جنوبی با توجه به نزدیك شدن به زمان رای گیری مردمی بسیار جالب توجه شده است.
در همین حال تازه ترین نظرسنجی موسسه «گالوپ كوریا» نشان می دهد كه «مون جائه این» از حزب دمكرات به دلیل بیان مسائلی كه برای مردم خوشایند تر است، پیشرو دیگران بوده و «هونگ جون پیو» از حزب محافظه كار حاكم كره آزاد نفر دوم است و او نتوانسته در شعارهای تبلیغاتی اش نظر بیشتری از مردم را به خود جلب نماید.
دیگر نامزدها نیز با فاصله های زیاد از این دو نفر قرار دارند و به نظر می رسد 13 نامزد حاضر در این انتخابات شانسی برای ورود به انتخابات به طور جدی نخواهند داشت.
«مون جائه این» بر اساس نظرخواهی صورت گرفته از میان یكهزار و 200 نفر در كره جنوبی درصد محبوبیتی بالای 42 درصد دارد و برای نفر دوم این رقم فقط 18 درصد است.
اظهار نظرهای این افراد در باره وضعیت داخلی و خارجی و راهبردهای كشور و تعامل با آمریكا، چین، ژاپن و بخصوص كره شمالی در محبوبیت آنها تاثیر فراوانی دارد و آنان شب گذشته در مناظره تلویزیونی خود به طور مشروح این مسائل را برای مخاطبان و هوادارانشان برشمردند.
از سوی دیگر آنها شعارهایی را در باره وضعیت اشتغال، بیكاری، تجارت، صنایع، كمك به اقشار آسیب پذیر و مكان های روستایی سر داده و در مناظره های خود به شكلی جدی به این موضوع می پردازند.
برای نمونه «مون» از جمله كسانی است كه تلاش كرده است به طور تلویحی نشان دهد با اجرای طرح استقرار سامانه موشكی «تاد» آمریكا در منطقه مخالف است.
بسیاری از مردم در كره جنوبی بر این باورند كه این سامانه می تواند امنیت آنها را به خطر بیندازد اما نفر دوم از حزب حاكم با آرایش این سامانه به شدت موافقت كرده است.
در شرایطی كه «مون» می گوید سعی دارد به شكلی با كره شمالی كنار بیاید «هونگ» گفته است كه در صورت انتخاب نسبت به آن كشور سختگیرتر خواهد بود.
با توجه به اینكه دولت قبلی هم مسیر سخت گیری را طی كرده و با آمریكا در اجرای راهبردهای نظامی همراه شده بود به نظر می رسد كه مردم كره جنوبی از شرایط فعلی خرسند نیستند و شعارهای «مون» به عنوان مخالف این سیاست ها بیشتر به مذاق آنها خوش آمده است.
نامزدها همچنین باید طی روزهای باقیمانده تا شروع انتخابات، سیاستهایشان را در باره كشورهای همسایه و یا متحدان تشریح كنند و هر اشتباه راهبردی از سوی آنها بخصوص در كشور آزادی مثل كره جنوبی می تواند برایشان دردسر ساز شود.
همانطور كه خانم «پارك گئون هی» رئیس جمهوری سابق كره جنوبی فقط بخاطر یك اشتباه و دوستی چندین ساله با خانم «چوی سون سیل»، كشور را دچار بحران سیاسی كرد نامزدهای فعلی به خوبی از حساسیت مسئولیتی كه قرار است بر عهده آنان گذشته شود، كاملا آگاه هستند.
به هر صورت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری كره جنوبی این روزها از موضوع اشتغال زنان سخن به میان می آورند، به حقوق بیكاری اشاره كرده اند و اینكه قصد دارند وضعیت روستاها را بهبود بخشند و از جمله تمركز كاری را بر تجارت بیشتر قرار خواهند داد.
در عین حال نباید فراموش كرد كه بروز سوابق نامطلوب برای نامزدها و نداشتن یك پیشینه شفاف و سالم می تواند باعث شود تا از دور انتخاباتی به یكباره خارج شوند.
آساق**231**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی
پكن - ایرنا - كره جنوبی كه روز نوزدهم اردیبهشت ماه جاری میزبان انتخابات زودهنگام ریاست جمهوی است، این روزها شاهد تبلیغات گسترده و مناظره های انتخاباتی نامزدها است.