۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۴:۴۴
کد خبر: 82515198
T T
۰ نفر

فعال‌سازي حافظه سلولي با استفاده از نانوذرات

۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۴:۴۴
کد خبر: 82515198
فعال‌سازي حافظه سلولي با استفاده از نانوذرات

تهران - ايرنا - محققان كلينيك مايو در آمريكا راهكاري را يافتند كه در آن با استفاده از نانوذرات، سلول‌هاي سيستم ايمني بدن را براي مبارزه با تومورهاي سرطاني به صف مي‌كنند و حافظه آن‌ها را به‌گونه‌اي فعال مي‌كنند كه در صورت بازگشت سرطان به سادگي بتوانند آن را شناسايي و نابود كنند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، براي اين منظور در ابتدا نانوذرات پوشيده از نوعي آنتي بادي را كه قابليت شناسايي پروتئين HER2 را دارد به بدن بيمار وارد مي‌كنند.اين پروتئين در 40 درصد از انواع سرطان‌هاي سينه يافت مي‌شود و تومورهاي حاوي آن معمولا به سرعت رشد مي‌كنند.
اين آنتي بادي‌ها امكان چسبيدن نانوذرات به سلول‌هاي سرطاني را فراهم مي‌كنند. سپس دو نوع سلول ديگر كه به نانوذرات چسبيده‌اند، سلول‌هاي سيستم ايمني بدن موسوم به ماكروفاژ و فاگوسيت را فراخواني مي‌كنند تا سلول سرطاني را از بين ببرند.
اين فرآيند تنها مرحله اول كار است. پس از اين كه سلول‌هاي سيستم ايمني به تومور رسيدند، سلول‌هاي سرطاني چسبيده به نانوذرات را مي‌بلعند، سپس اطلاعاتي را براي سلول‌هاي T ارسال مي‌كنند كه باعث حمله آن‌ها به تومور و نابود كردن ساير سلول‌هاي سرطاني مي‌شود. در اين مرحله اطلاعات مربوط به سلول‌هاي سرطاني در حافظه سلول‌هاي T‌ ثبت مي‌شود تا در صورت بازگشت چنين سلول‌هايي به بدن، بتوانند آن‌ها را شناسايي و نابود كنند. به عبارت ديگر سلول‌هاي T از اين پس عملكري شبيه به واكسن سرطان خواهند داشت.
در آزمايشات اوليه با موش‌ها استفاده از اين شيوه موجب كاهش 70 تا 80 درصدي اندازه تومور سرطاني شد و سيستم ايمني آن در برابر سلول‌هاي سرطاني كه پس از يك ماه به بدن موش‌ها وارد شدند، به شدت مقاومت كرد.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Nanotechnology منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشار: گلشن
۰ نفر