۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۳:۰۱
کد خبر: 82517214
T T
۰ نفر
استاندار خوزستان: اجراي طرح انتقال آب كارون متوقف شده است

اهواز - ايرنا - استاندار خوزستان استدلال هاي علمي و كارشناسي را مبناي مخالفت با طرح هاي انتقال آب كارون دانست و گفت: طرح انتقال آب بهشت آباد متوقف شده و در مقابل اجراي آن محكم ايستاده ايم.

به گزارش ايرنا غلامرضا شريعتي شامگاه پنجشنبه در نشست رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با انجمن هاي زيست محيطي خوزستان در سالن شهيد هاشمي استانداري، با بيان اينكه طرح هاي انتقال آب دغدغه همه مردم خوزستان است، افزود: نسبت به طرح هاي انتقال آب انتقاد جدي و اساسي داريم اما برخلاف اخباري كه منتشر شده و مواخذه و اتهاماتي كه به ما وارد مي كنند، طرح بهشت آباد (طرح انتقال آب كارون به فلات مركزي) هنوز اجرا نشده است.
وي با بيان اينكه سازمان محيط زيست هيچ مجوزي به طرح بهشت آباد نداده افزود: دولت يازدهم ادامه دهنده طرح بهشت آباد نبوده است، اين طرح در دولت قبل تصويب شده كه تا كنون در مقابل آن محكم ايستاده ايم و در آينده نيز نمي گذاريم اجرا شود.
شريعتي گفت: سازمان محيط زيست به صراحت طرح بهشت آباد را رد كرده، بنابراين اين طرح قابليت اجرا ندارد؛ اگر چه به دليل هزينه هاي بالا، در حال حاضر امكان اجراي آن نيست.
وي نداشتن مجوزهاي زيست محيطي را از موانع اجراي طرح بهشت آباد دانست و تاكيد كرد: نمايندگان خوزستان در مجلس شوراي اسلامي به طور جدي پيگير اين طرح هستند و هيات حقيقت ياب با حضور تعدادي از نمايندگان و معاون سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور تشكيل شده است.
شريعتي با تاكيد بر اينكه خوزستان ديگر توان انتقال آب ندارد اظهار كرد: سدسازي هاي بي رويه و خشكسالي، آب رودخانه هاي اين استان را به شدت كاهش داده و اگر قرار به انتقال آب براي مصارف كشاورزي باشد، خوزستان بهترين و مرغوب ترين زمين هاي كشور را داراست و مي توان در اين استان به كشاورزي پرداخت.
وي تصريح كرد: دلايل خوزستان براي مخالفت با طرح هاي انتقال آب كاملا كارشناسي و علمي و فارغ از مسائل احساسي است.
شريعتي صيانت از رودخانه ها به ويژه احياي كارون را از وظايف دولت دانست و گفت: مصوبه اخير دولت براي اجراي طرح هاي آب و فاضلاب در خوزستان، در راستاي حفاظت از رودخانه هاي استان است.
وي همچنين در پاسخ به مطالبه فعالان محيط زيست، براي دعوت از نمايندگان انجمن هاي زيست محيطي به كارگروه هاي مرتبط اعلام آمادگي كرد.
شريعتي افزود: حضور سازمان هاي مردم نهاد در اين كارگروه ها مي تواند موثر باشد و ما آمادگي داريم براي پيگيري مطالبات مردمي فضاي منطقي و علمي را جايگزين فضاي احساسي كنيم تا اين مطالبات قابل پيگيري باشد.

*اجراي مديريت حوضه هاي آبخيز در خوزستان
رئيس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيز داري نيز در اين نشست با اشاره به اجراي طرح مديريت حوضه هاي آبخيز در كل كشور گفت: طرح مديريت حوضه هاي آبخيز بايد در خوزستان نيز اجرا شود تا مردم و انجمن هاي مردم نهاد با اين نوع مديريت سرزمين آشنا شوند.
خداكرم جلالي افزود: مقابله با ريزگرد در قالب طرح مديريت حوضه هاي آبخيز مي تواند بين دولت و سازمان هاي مردم نهاد انسجام ايجاد كند و در مديريت سرزمين مي توان به مدل هاي موفق دست يافت، زيرا مدل هايي در كشور وجود دارد كه بومي سازي شده است.
وي همچنين انسان را محور هر گونه توسعه اي دانست و اظهار كرد: جامعه نگري در حفظ محيط زيست بايد مورد توجه قرار گيرد و مساله اشتغال و درآمدزايي جوامع محلي بايد در نظر گرفته شود.
به گفته وي، تجربه نشان داده، تخريب مراتع و جنگل ها بيشتر در اثر نبود سوخت و فقر مردم ساكن در اطراف جنگل ها اتفاق افتاده است كه در صورت رفع اين مشكل مي توان گام مهمي در حفاظت از منابع طبيعي و محيط زيست برداشت.
بر اساس اين گزارش، تاكنون 12 طرح انتقال آب از سرشاخه هاي كارون بزرگ (دز و كارون) با حجم بيش از 2 ميليارد مترمكعب، اجرايي شده و يا در مراحل مطالعاتي است. طرح بهشت آباد بزرگترين و پرچالش ترين طرح انتقال آب از سرچشمه هاي كارون، به استان هاي اصفهان، كرمان و يزد است. كه به گفته كارشناسان بيشترين آسيب هاي زيست محيطي را به استان هاي چهار محال و بختياري (سرچشمه) و خوزستان (پايين دست) وارد مي كند. مركز پژوهش هاي مجلس، سازمان بازرسي، سازمان حفاظت محيط زيست و دفتر مديريت منابع آب وزارت نيرو با اجراي بهشت آباد مخالف بوده اند. ابتكار رئيس سازمان محيط زيست تا كنون چندين بار مخالفت خود را با طرح انتقال آب اعلام كرده و گفته اين سازمان هيچگونه مجوزي براي اجراي بهشت آباد صادر نكرده است.
معصومه ابتكار رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، به همراه جلالي رئيس سازمان جنگل ها و نجار رئيس سازمان مديريت بحران، صبح امروز براي شركت در سمينار مقابله با سيلاب و ريزگرد وارد اهواز شدند.
بازديد از تالاب هورالعظيم و كانون هاي گرد و غبار در اطراف اهواز، بازديد از فاز دوم طرح آماك (طرح جمع آوري گازهاي همراه نفت)، بازديد از طرح اتمام يافته تصفيه خانه پساب پتروشيمي مارون و طرح اتمام يافته پسماندسوز منطقه ويژه اقتصادي در ماهشهر از برنامه هاي دهمين سفر ابتكار به خوزستان بوده است.
7151/6064
خبرنگار: نادره وائلي زاده** انتشار دهنده: محسن بهاروند