۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۰:۲۳
کد خبر: 82517992
T T
۰ نفر
مهدی فخیم‌زاده: دولت تدبیر و امید آتش افتاده به جان سینما را خاموش كرد

تهران - ایرنا - بازیگر سریال «علی‌البدل» معتقد است دولت یازدهم و مسئولان سینمایی آن مثل آتش نشانانی عمل كردند كه سینمای در حال آتش گرفتن را نجات دادند و آرامش را بر این عرصه حاكم كردند.

مهدی فخیم زاده روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار سینمایی ایرنا، با اشاره به دستاوردهای دولت یازدهم در حوزه فرهنگ و هنر افزود: آقای روحانی در شرایطی رئیس جمهور شد كه آشفتگی های زیادی در همه زمینه ها از جمله هنر و سینما وجود داشت. وقتی او مسئولیت دولت را برعهده گرفت، به جز امور سیاسی و موفقیت برجام كه بسیار مهم بود، به سرعت به یكی از قول های خود كه بازگشایی خانه سینما بود، عمل كردند.
وی با بیان اینكه توهین های زیادی به سینماگران در دو دولت گذشته شده بود، افزود: مساله سینما در دولت قبلی صرفا وجود مشكلات متعدد نبود، بلكه جنبه توهین آمیز داشت و سینماگران را به جوش و خروش انداخته بود. هنرمندان مقابل خانه سینما تجمع می كردند و دائما نگران تعطیلی آن بودند كه اتفاق هم افتاد. همچنین گروهی سعی در انشعاب صنف كارگردانان سینما داشتند.

** دولت یازدهم در شرایط دشواری امور فرهنگ و هنر را به دست گرفت
كارگردان و بازیگر فیلم سینمایی «مسافران مهتاب» ا بیان اینكه دولت یازدهم در شرایط دشواری امور فرهنگ و هنر را به دست گرفت، ادامه داد: دولت یازدهم و حجت الله ایوبی در بخش سینما در این شرایط آشفته مسئولیت هنر و سینما را برعهده گرفتند. همچنین مدیریت سینما امر بسیار سختی است و شبیه هیچ یك از حوزه های فرهنگی نیست.
فخیم زاده گفت: شاید مدت های طولانی زمان می برد تا مسئولان فرهنگی بتوانند این حوزه را به خوبی هدایت كنند. اما ایوبی بسیار خوب آرامش را در سینما برقرار كردند. منش پدرانه ای را در پیش گرفتند كه باعث شد انشعاب ها از بین برود.

** آرامش در سینما حاكم شد
بازیگر سریال تلویزیونی «مختارنامه» خاطرنشان كرد: افتراق بین تهیه كنندگان از بین رفت و آنها یكپارچه شدند و به طور كلی سینما به نوعی آرامش رسید. همچنین بعد از استعفای ایوبی، حیدریان نیز از مدیران لایق و شناخته شده مسئولیت را برعهده گرفت و سینما همچنان در آرامش باقی مانده و امیدوارم در ادامه نیز بماند.
وی با اشاره به برخی از مهمترین دستاوردهای فرهنگ و هنر در دولت یازدهم، گفت: پیش از این دولت، صحبت از تعطیلی سینما بود. اما در چهار سال اخیر چالش هایی كه برای پایین كشیدن فیلم ها می شد، ناكام ماند.
این بازیگر و كارگردان پیشكسوت سینما با بیان اینكه گرچه فیلم هایی مثل «رستاخیز» ساخته احمدرضا درویش و «خانه پدری» به كارگردانی كیانوش عیاری هنوز روی پرده نرفتند، افزود: اما این دو فیلم پروانه نمایش گرفتند یعنی می توان گفت برخی ناكامی ها و بی نتیجه ماندن ها هم در حیطه اختیار دولت نبود.
فخیم زاده ادامه داد: علیرغم اینكه در این چند سال كار خاصی برایم اتفاق نیافتاد اما باید بگویم دست كم در سینما مدیران كشور، بحران ها را مدیریت كردند و این عرصه را به آرامش رساندند. هرچند كه ممكن است اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد و طبیعی هم هست.

** جامعه تا حد زیادی از تنش رها شد
كارگردان سریال «خواب و بیدار» همچنین با بیان اینكه شعار دولت تدبیر و امید در امور جاری كشور نمود یافته است، خاطر نشان كرد: دولت روحانی، دولت تدبیر و امید است و واقعا این شعار در اقدامات دولت از جمله فرهنگ و هنر نمود یافته است.
وی ادامه داد: جامعه تا حد زیادی از تنش موجود قبل از آن رها شد و اگر بخواهیم منصفانه قضاوت كنیم، دولت یازدهم عملكرد خوبی داشت و در حوزه سینما مثل آتش نشانی عمل كرد كه سینمای در حال آتش را نجات می دهد.
فخیم زاده خاطر نشان كرد: در این سال ها تئاتر به جریان و رونق افتاد و شاید بیش از 70 نمایش در حال اجرا در یك مقطع باشند. اگرچه فرهنگ و هنر همیشه درگیر با دخالت های افراد و گروه های زیادی است، اما مسئولان فرهنگی دولت یازدهم حسن نیت خود را در این حوزه ثابت كرده اند.
كارگران و بازیگر سریال «حس سوم» با بیان اینكه از گروه بندی‌های جناحی در چهار سال اخیر پرهیز شد، خاطرنشان كرد: در زمینه زیربنایی سینما تلاش های زیادی شد و بیش از 70 پردیس سینمایی تاسیس شد. تلاش برای «وی او دی» هم تلاش مثبتی بود كه به نتایج خوبی هم رسید و اگر فرآیند اجرای آن تكمیل شود، این فناوری بسیاری از معضلات تولید فیلم را حل خواهد كرد.
فراهنگ ** 9246 ** خبرنگار: علیرضا مرادی * انتشار: امید غیاثوند
۰ نفر