۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۳۸
کد خبر: 82519716
T T
۰ نفر
منشور همدلي احزاب به فضاي انتخابات استان نشاط بخشيده است

كرمان - ايرنا - ايده نو همگرايي و تعامل بخشي احزاب و گروههاي سياسي در استان كرمان كه تحت عنوان 'منشور همدلي 'در بيست و هفتم اردي بهشت ماه 94با حضور نمايندگان احزاب و گروههاي فعال سياسي به تصويب رسيده آرامش و نشاط خاصي را بر فضاي انتخاباتي اين روزهاي استان حاكم كرده است .

به گزارش ايرنا ، برخي نمايندگان احزاب در استان كرمان معتقدند كه وحدت كنوني گروه ها و جناح هاي سياسي در اين استان ثمره و نتيجه منشور همدلي است كه با ابتكار استاندار جهادي و يادگار دوران دفاع مقدس اين استان به امضاي همه جناح ها و گروه هاي سياسي رسيده است.
به گواهي نمايندگان تمامي احزاب، گروه ها و شخصيت هاي سياسي در استان كرمان ، وحدت، همدلي و ثبات سياسي كه در حال حاضر استان كرمان را فرا گرفته بي نظير و بي سابقه بوده و علاوه برايجاد آرامش در فضاي سياسي استان كرمان، پشتوانه و همگرايي بسيار خوبي براي توسعه و آباداني استان فراهم آورده است.
برگزاري انتخابات دوازدهمين دوره رياست جمهوري و پنجمين دوره شوراهاي شهر و روستا در 29 ارديبهشت، فرصت و محك مناسبي براي به نمايش گذاشتن تعامل و همدلي تمامي جناح ها و گروه هاي سياسي و مشاركت هرچه بيشتر مردم استان كرمان در انتخابات هاي پيش رو است.
دبير اجرايي حزب اسلامي كار استان كرمان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: در عالم واقعيت هر يك از گروه هاي سياسي كه منشور همدلي سياسي را پذيرفته اند بايد نسبت به اجرا و رعايت آن دقت و حساسيت لازم را داشته باشند.
محمد علي ايران نژاد با بيان اينكه البته اين به معناي عدول از تفكر و تصميم هاي حزبي نيست افزود: اگر رعايت بي كم و كاست قانون همچنين ارتقاي سطح اجتماعي سياسي اقتصادي ايران اسلامي هدف نهايي هر تشكل باشد يقين بدانيم نه تنها پايبندي به منشور همدلي ايرادي ندارد بلكه با چنين پايبندي و چارچوبي اهداف يادشده دست يافتني تر خواهند بود.
وي تصريح كرد: تجربه ي انتخابات در ايران نشان داده هرچه ميزان شركت مردم پاي صندوق هاي راي بيشتر باشد، نتيجه بدست آمده از اين مشاركت تاثير بيشتري به بهبود سطح معيشت جامعه و بالابردن جايگاه ايران در دنيا داشته است و در نهايت يك قدم به مردم سالاري واقعي نزديك تر شده ايم.
اين فعال سياسي تاكيد كرد: معمولا با مشاركت پايين بيشترين خدمت به جريان ضدمردمي و ضد دموكراسي ميشود چراكه راي بدنه جامعه با مردم سالاران و دموكراسي خواهان است و ما همين همراهي را هم يكي از عوامل اصلي بوجود آمدن انقلاب مي دانيم.
دبير حزب موتلفه اسلامي در استان كرمان گفت: از ابتداي طرح منشور انتخابات متولي تشكيل و اجراي آن استانداري كرمان بود و بر رعايت آن از جانب احزاب و تشكل هاي محتلف تاكيد شده بود.
احمد علي مقدم افزود: سند منشور همدلي در مقطعي رونمايي و به طور جدي پيگري شد ولي مي طلبد كه در اين مقطع حساس و دو انتخابات سرنوشت ساز، براي ياداوري بيشتر بندهاي اين منشور جلساتي با حضور تشكل ها و گروه ها و احزاب سياسي تشكيل شود.
دبير حزب موتلفه استان كرمان همچني پيرامون اهميت انتخابات گفت : اولين مساله اي كه در انتخابات ها مهم، ارزشمند و بر آن تاكيد شده است، حضور حداكثري مردم در انتخابات است و هرچه حضور مردم در پاي صندوق هاي راي بيشتر باشد اقتدار نظام جمهوري اسلامي را مي رساند.
وي تصريح كرد: مشاركت در پاي صندوق هاي راي حق مردم است بايد مردم را براي حضور هرچه بيشتر در پاي صندوق هاي راي تشويق كرد تا در تعيين سرنوشت خودشان آگاهانه به كانديد اصلح خود راي دهند.
دبير حزب اعتدال و توسعه استان كرمان گفت: منشور همدلي سياسي قبل از انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي شكل گرفت و و در كنار وحدت گروه هاي سياسي، بحث هاي توسعه اي استان را نيز دنبال مي كرد.
محمد رحيم ابوسعيدي افزود: بر اساس اين منشور در سطح استان و در مسائل سياسي همدلي و اتحاد بايد وجود داشته باشد و نمونه موفق آن انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي بود.
وي تصريح كرد: اين منشور به طور مستقيم و غير مستقيم بسيار در ايجاد فضاي همدلي گروه ها و احزاب سياسي موثربود و زماني كه بين نمايندگان، مسئولان و افراد اتحاد و هماهنگي داشته باشند قطعا به پيشرفت و شكوفايي استان منتهي خواهد شد.
وي تصريح كرد: هرچند موضوع انتخابات رياست جمهوري در سطح كلان ملي مطرح است اما منشور همدلي با تاثير غير مستقيم بر فضاي سياسي استان مي تواند بر ادامه سياست هاي توسعه اي دولت اثرگذار باشد.
دبير حزب اعتدال و توسعه استان كرمان ادامه داد: همچنين در انتخابات شوراهاي شهر و روستا نيز با استفاده از اين همدلي در بحث هاي توسعه اي شهر ها و روستا ها مي توان نقش آفريني كرد.
وي با بيان اينكه آراي مردمي ميزان قدرت ملي كشور را نشان مي دهد اظهار كرد: راي مردم در صندوق هاي راي ارزش آفرين است و به بالندگي نظام كمك مي كند.
وي ادامه داد: حاكميت با اتكا به قدرت كشور كه در راي مردم متبلور مي شود مي تواند در سطح بين المللي تصميماتي بگيرد كه به اتكاي آراي مردمي مشروعيت و مقبوليت بيشتري داشته باشد.
منشور اخلاق انتخاباتي و عقلانيت سياسي احزاب ،گروهها و فعالان سياسي استان نه تنها زمينه را براي برگزاري انتخاباتي آرام و بدور از هر گونه حاشيه فراهم كرده بلكه آثار اين همدلي هر چند در حوزه سياسي بوده ولي تاثيري فراتر داشته و به مقبوليت مثلث توسعه اقتصادي استان نيز هم كمك كرده است .
در نقطه آغازين اين منشور به نقل از اداره كل سياسي و انتخابات استانداري كرمان آمده است : مجموعه حاضر ، منشور اخلاق انتخاباتي و عقلانيت سياسي احزاب ، گروهها و فعالان سياسي استان كرمان است و تصميمي به تدوين اين منشور در جلسات شوراي ولايت و توسعه استان كه با تدبيرمدير ارشد اجرايي استان و با حضور فعالان گروههاي سياسي از گرايش ها و سلايق مختلف ، بمنظور همدلي و همگرايي و هم افزايي در جهت توسعه و پيشرفت استان تشكيل مي گردد اتخاذ شده است.
تهيه و تدوين منشور نيز توسط اعضا منتخب شوراي مذكوردر كميته اي به همين منظور انجام و پس از بحث و بررسي در جلسه احزاب ، گروهها و فعالان سياسي استان به تصويب نهايي رسيده است .
در خاتمه آورده شده است ، از انجاكه روح حاكم بر اين منشور تكيه بر اصول مشترك گروهها و همچنين رعايت اصول اسلامي و اخلاقي است نشر مفاهيم آن مي تواند موجب گسترش اين فرهنگ در جامعه گرديده و بي ترديد عمل به مفاد ان زمينه ساز برگزاري انتخاباتي پرشور ، رقابتي و در عين حال اخلاق مدارانه خواهد گرديد.
در مقدمه اين منشور ضمن ياد آوري استقرار نظام جمهوري اسلامي بعنوان بزرگترين دستاورد انقلاب اسلامي كه با رهبري داهيانه حضرت امام خميني (ره)و با فداكاري و مجاهدتهاي فراوان به ثمر نشست كه در جهان معاصر الگوي جديدي از حكومت را به جهانيان عرضه داشت ، به تبيين اصل ششم قانون اساسي و نقش و اهميتي كه مولفه انتخابات و مراجعه به اراي عمومي در جمهوري اسلامي دارد نيز پرداخته شده است .
همچنين در اين منشور با اشاره به بياناتي از مقام معظم رهبري و رياست جمهوري پيرامون اهميت انتخابات از فرايند انتخابات در نظام مردم سالاري ديني به عنوان عرصه بروز اخلاق اسلامي نام برده شده كه برگزاري انتخابات مبني بر اخلاق اسلامي ضمن انكه نشان از سياست هاي اخلاق مدارانه دارد و مي تواند منجر به عملي شدن بسياري از ارزش ها و فضايل اسلامي و اخلاقي گردد.
براساس اين گزارش مفاد منشور با تاسي از قانون اساسي در 10 بند شامل رعايت تقواي الهي ، اعتقاد به ولايت فقيه ، احترام به قانون و تمكين از آن ، توجه و تعهد به اصول اخلاقي ، تعهد به حفظ آرامش فضاي انتخاباتي ، تلاش در جهت تحقق مشاركت حداكثري ، تلاش در جهت شفاف سازي مواضع سياسي و مسائل مالي ، دفاع از حقوق ساير احزاب و گروههاي سياسي ، ترجيح منافع ملي بر منافع حزبي و گروهي و احترام كامل به انتخاب مردم و نتايج آرا' تدوين و به امضاي نمايندگان احزاب و گروههاي مختلف در اين استان رسيده است .
در استان كرمان 52حزب و گروه سياسي (تشكيلات سياسي) فعال هستند.
خبرنگار: داود رجبي بهجت** انتشار : بهنام احمدي *
7437/ 5054