سيد علي اكبر هاشمي راد روز دوشنبه در مرحله مقدماتي ششمين دوره از مسابقات مناظرات دانشجويي در دانشگاه خوارزمي، گفت: مناظرات دانشجويي به منظور تحقق تاكيدات مقام معظم رهبري در زمينه كرسيهاي آزادانديشي در دانشگاههاي كشور است.
وي با بيان اينكه مناظرات دانشجويي روحيه دانشجويان را براي پذيرش آرا مخالف تقويت ميكند، افزود: در اين مناظرات تلاش ميشود تا نشاط دانشجويي افزايش يابد.
هاشمي راد در ادامه خاطرنشان كرد: جهاد دانشگاهي براي اولين بار مناظرات دانشجويي را آغاز كرد و امسال ششمين سالي است كه اين مناظرات در كشور و براي دومين بار در استان البرز برگزار ميشود.
رئيس جهاد دانشگاهي استان البرز اظهار كرد: علاوه بر تحمل آرا مخالف، دانشجويان در اين مناظرات ميتوانند با صبر و آرامش و يك نوع نگاه علمي در مورد موضوعات مشخص بحث و به نتيجه برسند.
هاشمي راد با تاكيد بر اجتماعي شدن دانشجويان در چنين برنامههايي تصريح كرد: تاكيد ما بر باز اجتماعي شدن است يعني دانشجويان بتوانند تحمل آرا مخالف را در خود پالايش كنند و با احترام و رفتار خوب و ارائه مستندات بتوانند يكديگر را در مناظره قانع كنند.
وي با بيان اينكه دانشجويان امروز مسئولين آينده هستند گفت: اميدواريم اين دانشجويان در آينده اگر در مسئوليتي قرار گرفتند پس از مواجه شدن با انتقادات جبهه نگيرند.
هاشمي راد به لزوم برقراري كرسيهاي آزادانديشي در دانشگاهها تاكيد و اعلام كرد: اميدواريم با برقراري اين كرسيها در دانشگاه بتوانيم در تمام طول سال از يك دانشگاه خوب و پرنشاط بهره ببريم.
رئيس جهاددانشگاهي واحد استان البرز در خصوص نحوه داوري مناظرات نيز خاطرنشان كرد: شاخصهاي داوري مناظرات از طرف سازمان دانشجويي كشور در نظر گرفته شده است و در داوريهاي مناظرات براساس همين شاخصها داوري ميشود.
احمدرضا فيروزي، معاون فرهنگي جهاد داننشگاهي واحد استان البرز نيز ر ادامه اين نشست گفت: براي توسعه فرهنگ گفت و گو و گفتمان در كشور و در راستاي مطالبات رهبري در خصوص كرسيهاي آزادانديشي، نقد و مناظره به يك راهكار نياز داشتيم.
فيروزي افزود: بر همين اساس جهاد دانشگاهي در يك چهارچوب استاندارد دست به طراحي مناظراتي زد كه هم به صورت مسابقه باشد و هم در آن استانداردهايي وجود داشته باشد تا مناظره كنندگان اصول مناظره را رعايت كنند.
وي با بيان اينكه رعايت اصول مناظره در چنين مسابقاتي مي تواند براي كشور مفيد باشد تصريح كرد: اين مسابقات تمريني براي گفت و گوي متقابل، تحمل آرا متفاوت و نظرات مخالف است.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي استان البرز در ادامه و خطاب به مناظره كنندگان گفت: اصول مناظره بايد به شكل احسن رعايت شود، اجازه دهيم افراد صحبت هاي خود را تمام كنند و نقدها نبايد به صورت توهين آميز بيان شود.
وي خاطرنشان كرد: رعايت نكردن چنين مواردي باعث كسر امتياز خواهد شد.
فيروزي با تاكيد بر اينكه احترام گذاشتن به طرف مقابل يكي از اصول مناظره است اعلام كرد: در منابع ديني ما نيز به اين اصل تحت عنوان جدال احسن حتي با دشمنان اشاره شده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه اين مناظرات به دليل اينكه در چهارچوب مسابقه برگزار مي شود از شكل خشك مناظره خارج شده است گفت: سال گذشته نيز اين مسابقات در قالب هشت تيم برگزار و دو تيم به مرحله كشوري راه يافت اما امسال در قالب 14 تيم برگزار مي شود.
گفتني است؛ ششمين دوره مسابقات مناظرات دانشجويي در استان البرز به همت معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي و به ميزباني دانشگاه خوارزمي و با حضور مسئولان و اساتيد جهاد دانشگاهي واحد استان البرز، دانشگاه خوارزمي و دانشگاههاي استان برگزار شد كه در اين مرحله از مسابقات، تيمهايي از دانشگاههاي خوارزمي، فرهنگيان البرز، آزاد اسلامي واحد كرج، پيام نور و علوم پزشكي استان البرز شركت نمودهاند.
7411/1535خبرنگار:سيده فرناز مرتضوي**انتشار دهنده:داريوش غفاري
كرج-ايرنا-رئيس جهاد دانشگاهي البرز بر لزوم برقراري كرسيهاي آزادانديشي در دانشگاهها تاكيد كرد و گفت كه اميدواريم با برقراري اين كرسيها در دانشگاه بتوانيم در تمام طول سال از يك دانشگاه خوب و پرنشاط بهره ببريم.