كشتارگاه ها و قصابی ها مراقب باشند/مردم گوشت قرمز را از مركز مجاز با مهر دامپزشكی بخرند

تهران - ایرنا - مدیركل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و موادغذایی سازمان دامپزشكی كشور در زمینه كشتار، عرضه و مصرف گوشت قرمز به كشتارگاه ها،قصابی ها و مردم هشدار داد و گفت: گوشت را از فروشگاه های مجاز خریداری كنید.

'عباس عباسی' روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در خصوص انتشار مطالبی در زمینه شیوع تب خونریزی دهنده كریمه‌كنگو و كشته شدن تعدادی از هموطنان كه در شبكه های مجازی مطرح شده است، افزود: تب خون ریزی دهنده كریمه كنگو یك بیماری ویروسی و مشترك بین انسان ودام است كه از طریق گزش كنه، ترشحات دام آلوده، خون دامهای آلوده، لاشه های ذبح شده، له كردن كنه آلوده می تواند به انسان منتقل و باعث بیماری در انسان شود.
به گفته وی، جمعیت انسانی در معرض خطر این بیماری به طور عمده چوپانان، قصابان، دامداران، كارگران كشتارگاههای دامی، كشتاركنندگان غیر مجاز دام و پرستاران هستند.
وی با بیان این كه دام های اهلی همچون گاو، گوسفند، بز، شتر و شتر مرغ بیشتر در معرض ابتلای این بیماری هستند اظهارداشت: تشخیص این بیماری در دام های زنده و بازرسی های پس از كشتار، بسیار دشوار است.
مدیر كل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی، مهمترین راهكارهای پیشگیری از بیماری را، مبارزه با انگلهای خارجی (كنه ها) از طریق سمپاشی، آموزش دامداران و كاركنان در معرض خطر، استفاده از پوشش های مناسب، بالا بردن امنیت فردی، سرد كردن لاشه به مدت 24 ساعت در منفی چهار درجه، در معرض قرار ندادن افراد با ترشحات دام بیمار، عدم عرضه كشتار غیر مجاز در معابر عمومی و خارج از كشتارگاه، تهیه گوشت از مجاری مجاز و دارای مهر و لیبل دامپزشكی و همچنین افزایش مراقبت های قرنطینه ای درمبادی ورودی دام به كشور عنوان كرد.
وی به شهروندان توصیه كرد گوشت مصرفی را فقط از فروشگاه های مجاز تهیه كنند و قبل از خرید به طور حتم به مهر و لیبل دامپزشكی مندرج بر لاشه كشتار توجه كنند.
وی تصریح كرد: با توجه به حساسیت ویروس نسبت به PH اسیدی، مهمترین راهكار جلوگیری از سرایت این بیماری به انسان نگهداری انواع گوشت دام ذبح شده لااقل به مدت 24 ساعت در دمای منفی چهار درجه سانتی گراد قبل از مصرف است.

به گزارش ایرنا، طی روزهای اخیر مطالبی مبنی بر شیوع بیماری تب خونریزی دهنده كریمه كنگو و كشته شدن چهار تن از هموطنان در شبكه های مجازی مطرح شد.
همچنین یك منبع آگاه اعلام كرد: پنج استان كشور درگیر بیماری تب خونریزی دهنده كریمه كنگو هستند.
مسعود هاشم زاده رئیس موسسه واكسن و سرم سازی رازی نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: سمپاشی و كنترل جمعیت كنه ها تنها راهكار كنترل بیماری تب كریمه كنگو است و در كنترل این بیماری واكسن و واكسیناسیون دامی نقشی ندارد.
بیماری تب خونریزی دهنده تب كریمه كنگو نخستین بار در سال 1944 میلادی در شبه جزیره كریمه Crimea و در سال 1969 در كنگو Congo گزارش شد و در سال 1970 میلادی در ایران مورد شناسایی قرار گرفت كه تاكنون در اكثر استان های كشور موارد قطعی انسانی تب كریمه كنگو گزارش شده كه بیشترین موارد در استان سیستان و بلوچستان است.
بیماری تب خونریزی دهنده كریمه كنگو در حیوانات اهلی هیچ گونه علایم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان در ذبح حیوان آلوده و یا یك دوره كوتاه پس از ذبح حیوان آلوده (به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان در صورتیكه دام در مرحله ویرمیك باشد)وجود دارد.
همچنین تماس با خون و بافت بیماران بخصوص در مرحله خونریزی یا انجام هرگونه اعمالی كه منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آنها شود، باعث انتقال بیماری می‌شود.
مخزن ویروس در طبیعت كنه‌ها و پس از آن گاو، گوسفند، بز و خرگوش ها هستند و این ویروس از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات فرد بیمار و لاشه حیوان آلوده (انتقال به قصابها و سلاخها) به فرد سالم انتقال می‌یابد.
بیماری تب كریمه كنگو بیشتر در مناطق صحرایی آفریقا، اروپای شرقی، خاور میانه، عراق، هند، افغانستان، پاكستان، ایران و غرب چین گزارش شده و بیشتر در بین كاركنان بیمارستان ها و اشخاصی كه با دام سر وكار دارند مشاهده می‌شود.
میزان مرگ و میر در بین مبتلایان متغیر بوده و از نظر افراد در معرض خطر نیز قصابان، دامداران و كارگران كشتارگاه ها بطور معناداری بیشترین موارد بیماری را بخود اختصاص داده اند.
این بیماری یكی از بیماری های خطرناك و با درصد كشندگی بالا (بین 9 تا 50 درصد) در انسان است كه علاوه بر انتقال مستقیم از انسان به انسان، به طور معمول توسط كنه ها ویروس عامل این بیماری قابل انتقال به انسان و دام است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**9186 *1579*گزارش: هما همت خواه * انتشار : مرضیه فاتحی