۹ خرداد ۱۳۹۶، ۱۶:۲۵
کد خبر: 82549836
T T
۰ نفر
نوشيدن قهوه احتمال ابتلا به سرطان كبد را كاهش مي‌دهد

تهران - ايرنا - مطالعات محققان دانشگاه ساوتهمپتون نشان مي‌دهد نوشيدن قهوه احتمال ابتلا به شايع‌ترين نوع سرطان اوليه كبد (HCC) را كاهش مي‌دهد.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، اين مطالعه نشان مي‌دهد مصرف يك فنجان قهوه كافئين‌دار در روز احتمال ابتلا به HCC را به ميزان 20 درصد كاهش مي‌دهد، مصرف دو فنجان قهوه احتمال ابتلا به اين بيماري را تا 35 درصد و مصرف 5 فنجان قهوه حدود 50 درصد كاهش مي‌دهد.
قهوه بدون كافئين نيز سودمند است؛ ولي خاصيت آن كمتر از قهوه حاوي كافئين است. تاكنون مزاياي بهداشتي متفاوتي در زمينه مصرف قهوه منتشر شده است؛ ولي اين اولين باريست كه تاثير آن بر كاهش خطر ابتلا به سرطان كبد مورد مطالعه قرار مي‌گيرد.
سرطان كبد (HCC) سومين علت عمده مرگ و مير ناشي از سرطان در جهان محسوب مي شود. اين بيماري معمولا در افراد بالاي 50 سال و به خصوص در مردان ديده مي شود.
سيروز يا زخم شدن كبد، هپاتيت B و C ، عفونت ويروسي، التهاب مزمن كبد، هموكروماتوز (تجمع آهن در بدن) و مصرف الكل، مهمترين دلايل ابتلا به سرطان كبد هستند.نتايج اين مطالعه در نشريه BMJ منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
۰ نفر