به گزارش چهارشنبه خبرنگار ايرنا، دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان با قراردادن مقاله در پايگاه اطلاع رساني خود، توصيه هايي براي پيشگيري از بروز سردرد در ماه رمضان عنوان مي كند كه به شرح ذيل است: آب و مايعات كافي نوشيده شود و مصرف سبزيجات در وعده سحري نيز كمك كننده است.
- قرار نگرفتن در معرض نور خورشيد و در صورت اجبار، از عينك و كلاه استفاده گردد.
- انجام ندادن فعاليت هاي شديد بدني و ورزش در معرض نور خورشيد.
- ترك سيگار قبل از ماه مبارك و يا به حداقل رساندن مصرف آن.
- كم كردن مصرف قهوه و چاي پررنگ قبل از ماه مبارك.
براساس آنچه در اين مقاله آمده سردردهاي ميگرني نيز در ماه رمضان تشديد مي شوند؛ چون در ماه رمضان علايمي مانند سردردهاي عصبي، كاهش قند خون و كم آبي باعث افزايش اسيدهاي چرب آزاد خون شده و به طور مستقيم اثر شديدي بر روي آزاد سازي كاته كولامين ها در ميگرن مي شود.
در اين مقاله عنوان شده اما حتي اين افراد نيز با راهنمايي و كمك پزشك معالج و ايجاد تغييرات مختصر در مصرف دارو، مي توانند روزه بگيرند.
در اين مقاله آمده كه گاهي مصرف يك قرص مسكن در وعده ي سحري، با مشورت پزشك مي تواند كمك كننده و پيشگيري از سردرد در ساعات روزه داري باشد.
7198/6048
خبرنگار: فاطمه حسيني انتشاردهنده: خليل تنيده
بندرعباس- ايرنا- سردرد مي تواند علت هاي بسياري داشته باشد، اما براساس تحقيقات انجام شده دليل اساسي سردردهاي مرتبط با روزه داري، ناشي از گرسنگي و افت قند خون، از دست دادن آب بدن، خواب ناكافي و قطع مصرف موادي است كه وابستگي ايجاد مي كنند (مانند كافئين و نيكيوتين).