۱۷ خرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۵۸
کد خبر: 82557155
T T
۰ نفر
گفته ها درباره سند 2030 جفا در حق آموزش و پرورش است

تهران - ایرنا - دبیر كل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: آنچه درباره سند 2030 در فضای تبلیغاتی انتخابات و فضای مجازی گفته شد نسبتی با برنامه آموزشی این سند ندارد طرح این مسائل جفا در حق آموزش و پرورش و معلمان بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، مهدی نوید ادهم روز چهارشنبه در سلسله نشست های عصر تربیت با موضوع بررسی آثار تربیتی سند 2030 اظهار داشت : این مسئله كه بیان شده ساعت آموزش قرآن به خاطر اجرای سند 2030 كم شده است صحت ندارد.
وی افزود: هنگامی كه سند تحول در سال 90 تصویب شد ، در سال 91 تغییر جدول برنامه درسی را آغاز كردیم كه براساس آن باید درس هایی به دوره های ابتدایی متوسطه اول و دوم اضافه می شد .
وی بیان داشت: مدیریت خانواده ، تفكر و سبك زندگی و سواد رسانه ای از جمله دروسی بود كه باید اضافه می شد كه برای اجرای این كار باید یا یك ساعت حضور دانش آموزان در مدارس افزایش می یافت یا اینكه از دروس موجود كم می شد.

دبیركل شورای عالی آموزش و پرورش اظهار داشت: از آنجاكه اضافه كردن ساعت حضور دانش آموزان در مدرسه میسر نبود استراتژی دوم،‌ انتخاب و جایی برای درس های جدید ایجاد شد.
نوید ادهم ادامه داد:‌ به عنوان مثال در رشته ریاضی، از پایه اول تا پایان متوسطه، 64 ساعت درس ریاضی داشتیم كه چهار ساعت آن كم شد و در درس های فیزیك، شیمی، زبان انگلیسی و ادبیات فارسی نیز كاهش ساعت درسی داشتیم.
وی عنوان كرد: از آنجاكه درس های دینی و قرآن از حساسیت و اهمیت بالایی برخوردار بود از 46 ساعت درس قرآن رشته های ریاضی و تجربی،‌ یك ساعت كم شد و در رشته علوم انسانی با اضافه شدن 4 ساعت، ساعت آموزشی درس قرآن به 50 ساعت رسید.
دبیركل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینكه برای همین یك ساعت كاهش درس قرآن از رشته ریاضی و تجربی، سر و صدای زیادی به پا شد، گفت:‌ همچنین درس آمادگی دفاعی كه براساس مصوبه مجلس برای دوره متوسطه دوم‌، سه ساعت در هفته بود نیز دو ساعت آن در كلاس و یك ساعت در پادگان آموزش داده می شد كه با انتقادهایی از سوی بسیج و سپاه مبنی براینكه هر سه ساعت، باید در پادگان ها تدریس شود این سه ساعت آموزشی یا همان رویه قبل تغییر كرد.
وی با بیان اینكه آموزش پدافند غیرعامل، جایگزین آموزش دفاعی شد، گفت: آنچه درباره حذف درس شهید فهمیده از كتابهای درسی و چاپ و توزیع كتاب 'لك لكی در كار نیست' عنوان شد مطالبی است كه صرفا در ایام انتخابات به جامعه تزریق شد و اصلا چنین كتابی مجوز چاپ از وزارت ارشاد ندارد ولی تیر اتهام ها به سمت آموزش و پرورش رفت.

**حاشیه سند 2030 پررنگ تر از متن است
نوید ادهم با بیان اینكه حاشیه موضوعاتی كه درباره سند 2030 مطرح شده، پررنگ تر از متن است، افزود:‌ بحث این سند دارای ابعادی است كه یك بعد آن، فرآیند و چگونگی تدوین سند در مجامع بین المللی و یونسكو است و بعد دیگر، مواجهه با فرهنگ و تمدن غرب است.
وی با بیان اینكه استراتژی دولت بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری، متوقف كردن اجرای سند است، تاكید كرد: هیچ دستگاهی درصدد عملیاتی كردن این سند نیست، مگر اینكه از سوی تیمی كه معظم له برای بررسی سند تشكیل شده، ‌رهنمودهای جدیدی ارائه شود.
نوید ادهم با اشاره به اینكه اكنون اصل بر توقف سند 2030 است، اظهار داشت: فرمایشات رهبری، بیشتر ناظر بر مواجهه با تمدن و فرهنگ غرب است و این مساله مطرح است كه آیا می توانیم فرهنگ و اندیشه و تمدنی كه در غرب براساس مبانی اومانیسم شكل گرفته و یك اندیشه سكولار است را با اندیشه ما كه بر پایه خدامحوری است مطابقت داد؟
وی ادامه داد: در پاسخ این سوال باید گفت كه اگر بگوییم هیچ مناسبتی بین این دو وجود ندارد، باید یك دیوار بین خود و مجامع بین المللی بكشیم و هیچ استراتژی با فرهنگ غرب نداشته باشیم.
دبیركل شورای عالی آموزش و پرورش افزود: به نظر می رسد دیدگاه امام راحل، رهبری و استراتژی نظام، این راهبرد نیست بلكه باید با فرهنگ و تمدن غرب، مواجهه هوشمندانه داشته باشیم و خود را نبازیم و بدانیم پشتوانه فرهنگ غنی داریم كه می توان با استناد به آن در مجامع بین المللی حاضر شد.
نوید ادهم یادآور شد: در این رویارویی باید از تمدن و فرهنگ و اندیشه ملی خود دفاع كنیم و استراتژی چگونگی آن باید توسط مسئولان ارشد نظام تدوین شود كه اكنون سیاستهای كلی، توسط تیمی از سوی رهبر معظم انقلاب در حال تدوین است.
وی افزود:‌ از همان روزهای اول كه مساله سند 2030 مطرح شد این موضوع كه سند تحول بنیادین، برنامه عمل آموزش و پرورش و گفتمان غالب است مورد تاكید قرار گرفت.
وی اظهار داشت: سند 2030 ذیل برنامه های سند تحول معنا پیدا می كند بنابراین آنچه در برنامه 2030‌ آمده است در طول سند تحول نیست.
فراهنگ 1085** 1883** 1823خبرنگار : مریم جلوداران** انتشار: طاهره نبی اللهی
برای اطلاع از اخبار متنوع فرهنگی و هنری، با كانال فرهنگی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
https://t.me/irnaf
۰ نفر