به گزارش ايرنا،' توسعه ' واژه اي پركاربرد در سده هاي اخير است كه در دايره علوم مختلف به ويژه علوم سياسي و اقتصاد كلان بيشترين كاربرد را داشته است و به اين منظور كه بخشي از تكامل راهبردي كشورها به واسطه توسعه انجام مي شود.
در اين بين مهمترين و كاربردي ترين نوع توسعه، به زعم كارشناسان ' توسعه پايدار ' است كه در ايران به اين توسعه نگاهي ويژه و اثرگذار شده است تا اين توسعه بتواند در زيرساخت هاي كشور نقش آفرين باشد.
در تعريف جهاني توسعه پايدار يا Sustainable Development به اين مساله اشاره شده است كه توسعه ايجاد تعادل بين توسعه زيرساختي و حفظ محيط و طبيعت پيرامون است.
توسعه به نوعي ، كاركرد رشد اقتصادي را دارد و از اين رو رشد اقتصادي و توسعه به منزله افزايش و رشد شاخصهاي اقتصاد كلان نظير توليد ناخالص ملي و يا درآمد سرانه طي يك دوره زماني (يك سال) است.
براي توسعه و افزايش رشد اقتصادي ، ديگر نمي توان به فرمول هاي كلاسيك و سنتي اكتفا كرد و بايد از ظرفيت هاي جديد از جمله شركت هاي دانش بنيان بهره گرفت.
شركت هاي دانش بنيان به شركت هاي گفته مي شود كه ايده ها را تبديل به محصول مي كند و بيشتر اين شركت ها در پارك علم و فناوري مستقل مي شود.
براساس قانون مصوب مجلس شوراي اسلامي ، شركتها و موسسات دانشبنيان شركت يا مؤسسه خصوصي يا تعاوني است كه به منظور همافزايي علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانشمحور، تحقق اهداف علمي و اقتصادي(شامل گسترش و كاربرد اختراع و نوآوري) و تجاريسازي نتايج تحقيق و توسعه (شامل طراحي و توليد كالا و خدمات) در حوزه فناوريهاي برتر و با ارزشافزوده فراوان به ويژه در توليد نرمافزارهاي مربوط تشكيل ميشود.
با اين تعريف دانشجويان و جوانان ايراني براي تبديل شدند ايده هاي خود به محصول تجاري دست به كار شده اند و از يك دهه اخير در توليد ملي سهيم شده اند.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري در سفر به شهركرد گفت:در دولت يازدهم براي تجاري سازي ايده هاي كارآفريني و حمايت از دانشجويان كارآفرين، تعداد مراكز رشد به 171مورد و ميزان اشتغال ايجاد شده در اين مراكز به 30 هزار نفر رسيده است.
محمد فرهادي در سفر به شهركرد افزود:صادرات 500 ميليون دلاري محصولات شركت هاي دانش بنيان در دولت يازدهم نشان از توجه دولت به اين بخش است و ارتباط دانشگاهيان و فعالان در مراكز رشد و پارك هاي علم و فناوري و انعقاد قرارداد آنان با صاحبان صنايع نفتي، پتروشيمي و دفاعي براي توليد محصولات كاربردي در خور توجه است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوري وزارت صنعت، معدن و تجارت مي گويد: سهم شركت هاي دانش بنيان در توليد ناخالص داخلي (G.D.P) كشور اكنون 8 هشت دهم درصد است.
دكتر برات قباديان در سفر به شهركرد در گفت وگو با ايرنا افزود: بخش عمده توليد ناخالص داخلي كشور در صنعت و كشاورزي است و شركت هاي دانش بنيان مي توانند بخش مهمي از توليد ناخالص ملي را برعهده بگيرند.
نماينده مردم تهران ،شميرانات و ري در مجلس شوراي اسلامي نيز مي گويد: مجلس و دولت مصوبات مهمي در برنامه ششم توسعه نگاه ويژه اي به اثرگذاري شركت هاي دانش بنيان در نظر گرفته اند.
فريده اولاد قباد در گفت و گو با ايرنا در شهركرد افزود: تعداد شركت هاي دانش بنيان در اين دولت به دو هزار و 500شركت رسيد و قرار است در برنامه ششم به سه هزار شركت افزايش يابد.
رئيس پارك علم و فناوري چهارمحال و بختياري نيز يكشنبه شب (بيست و يكم خردادماه) در مراسم تجليل از مديران شركت هاي دانش بنيان استان گفت:جهان از ابتداي قرن 21 شاهد رشد اقتصاد دانش بنيان است و امروزه شركت هاي فناور و دانش بنيان در شكوفايي اقتصاد كشورهاي توسعه يافته نقش مهمي ايفا مي كنند.
دكتر اسماعيل پيرعلي ، پارك هاي علم و فناوري را بستر ساز شكل گيري اين شركت ها دانست و افزود: ايران نيز در حال گذار به يك اقتصاد دانش بنيان است و با وجود بيش از 31 پارك علم و فناوري و بيش از 5 ميليون دانشجو و 3 ميليون فارغ التحصيل در كشور نياز به تغيير گفتمان در حوزه فناوري و پياده سازي دانشگاه نسل سوم دارد.
وي، ارزش واقعي شركت هاي بزرگ و موفق را در ايده ها و اختراعات علمي آن ها عنوان كرد و تاكيد كرد: در حال حاضر122 شركت فناور و دانش بنيان در پارك علم و فناوري استان مستقر است كه با گردش مالي بيش از 720 ميليارد ريال، زمينه اشتغال بيش از 610 نفر از فارغ التحصيلان را فراهم كرده است.
وي اظهار اميدواري كرد، با توجه به اسناد بالا دستي، برنامه ششم توسعه و سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري در حوزه علم و فناوري و اقتصاد مقاومتي شكوفايي و رشد كشور در اقتصاد دانش بنيان محقق شود.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي چهارمحال و بختياري نيز توسعه شركت هاي دانش بنيان را از مهمترين برنامه هاي اين دانشگاه عنوان كرد.
عبدالله قاسمي پيربلوطي در گفت وگو با ايرنا از ايجاد 6 شركت دانش بنيان در اين دانشگاه از سال آينده خبر داد و گفت: اين شركت ها با محوريت محصولات بومي چهارمحال و بختياري فعال مي كند و اين شركت ها محصولاتي مانند لبنيات پاستوريزه، گز، فرآورده و گياهان دارويي، ترشي و شوريجات، صنايع دستي با محوريت نمد را توليد مي كنند.
به گزارش ايرنا، اكنون كه فرهنگ شركت هاي دانش بنيان در بين دانشجويان در حال تبديل شدن به يك گفتمان است وجود 60هزار دانشجو و بيش از 16هزار دانش آموخته دانشگاهي جويايي كار مي تواند به توسعه اين شركت ها و تاثير آن در رشد اقتصادي استان چشم اميد داشت.
گزارش از محمود رئيسي
2097
شهركرد-ايرنا- شركت هاي دانش بنيان در جهان امروز، نيروي محركه ايي است براي شتاب بخشي به توسعه و اين شركت ها زمينه ساز نوع جديدي از توسعه در جهانند.