انتقاد يك مسئول جهادكشاورزي خراسان شمالي از عدم همكاري برخي كشاورزان درمبارزه با پوره سن گندم

بجنورد- ايرنا- مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: هم اكنون برخي از كشاورزان دو روستاي كلانتر و بور بور بجنورد در دهستان بدرانلو براي مبارزه با پوره سن گندم با كارشناسان اين اداره همكاري نمي كنند.

محمد رضايي سه شنبه در گفت و گو با ايرنا با بيان اينكه مناطق مذكور از گندم زارهاي خوبي برخوردار است اظهار كرد: كشاورزان اين مناطق 60 درصد مزارع را سم پاشي كرده و 40 درصد باقي مانده كه هر چه قدر اين سن بيشتر بخورد خسارت كمي و كيفي بيشتري وارد مي شود.
وي گفت: همچنين همكاري نكردن برخي از كشاورزان اين دو روستاي استان براي مبارزه با پوره سن گندم، موجب مي شود از لحاظ ساختاري مبارزه متضرر شود و سن به ارتفاعات كه مي رود دوباره سال آينده مهمان اين استان مي شود.
رضايي با بيان علل همكاري نكردن اين كشاورزان در مبارزه با پوره سن غلات افزود: برخي از آنان بر اين فرهنگ بد اعتقاد دارند كه با ورود تراكتور به مزارع ، لاستيك هاي تراكتور باعث خسارت مي شود و اين در صورتي است كه ميزان خسارت سن گندم بيشتر از رده لاستيك تراكتور است.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: طبق قانون اگر اعلام شود در مكاني كشاورزان براي مبارزه با اين گونه آفات همكاري نمي كنند، با هزينه دولتي مبارزه قانوني در مزارع آنان انجام خواهد شد.
رضايي با بيان اينكه فقط در يك روستاي كلانتر سطح مبارزه انجام نشده با پوره سن گندم 150 هكتار است افزود: در صورت همكاري نكردن آنان، عملكرد كشاورز پايين مي آيد كه به عملكرد محصول نمي رسد و از سويي اقتصاد كشاورزي در استان پايين مي آيد.
تاكنون مبارزه با آفت سن مادري گندم در بيش از 15 هزار هكتار از مزارع اين استان انجام شده كه در مقايسه با سال گذشته بيش از 7 برابر است.
امسال محصول جو در سطح 21 هزار هكتار آبي و 18 هزار هكتار ديم و گندم در سطح 49 هزار هكتار آبي و 101هزار هكتار ديم در استان خراسان شمالي كشت شده است.
خراسان شمالي 344 هزار هكتار عرصه كشاورزي دارد كه سالانه بيش از دو ميليون و 500 هزار تن انواع محصول زراعي، باغي و دامي توليد مي شود.
7186/ 6042 خبرنگار: فاطمه مقدسي باجگيران** انتشار دهنده: سيدحسين قدسي