۲۵ خرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۴۲
کد خبر: 82565904
T T
۰ نفر
110 برنامه حمايتي از شركت‌ها و موسسه هاي دانش‌بنيان

اصفهان- ايرنا- معاونت علمي و فناوري رئيس جمهوري و دستگاه هاي اجرايي مختلف دولت نزديك به 110 برنامه را براي حمايت از شركت ها و موسسه هاي دانش بنيان و فناور در كشور در دست اجرا دارند.

اين 110 برنامه از سوي بخش‌هاي مختلف معاونت علمي و فناوري رئيس جمهوري، صندوق نوآوري و شكوفايي، وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و دستگاه‌هاي اجرايي مختلف اجرايي شده است.
اين برنامه ها از طريق توانمند كردن شركت ها، توسعه بازار محصول هاي دانش بنيان و صادرات آنها و ارائه خدمات تخصصي مي توانند زمينه دستيابي به اهداف اقتصاد مبتني بر دانش و اقتصاد مقاومتي را محقق كنند.
به گزارش ايرنا به نقل از بنياد نخبگان استان اصفهان اين حمايت‌ها به سه دسته تقسيم‌ شده است كه شامل برنامه هاي حمايتي ذيل قانون، برنامه هاي حمايتي با همكاري ساير دستگاه هاي اجرايي و برنامه هاي حمايتي ذيل برنامه جامع توسعه كسب و كار شركت هاي دانش بنيان است.
برنامه‌هاي حمايتي ذيل قانون شامل 54 برنامه از جمله تسهيلات صندوق نوآوري و شكوفايي، معافيت ها و حمايت هاي مالياتي و گمركي، استقرار شركت ها، بيمه تامين اجتماعي و حمايت از ساخت داخل كالاهاي دان بنيان است.
برنامه‌هاي حمايتي با همكاري ساير دستگاه‌هاي اجرايي نيز شامل 35 برنامه از جمله تسهيلات سربازي كاركنان شركت هاي دانش بنيان، فن بازار ملي ايران، شركت هاي دانش بنيان و دانشگاه ها، حمايت از ورود شركت ها به بورس، واگذاري اراضي شهرك هاي صنعتي، بسته حمايتي شركت هاي دانش بنيان حوزه سلامت، تامين مالي و تسهيلات، تامين نيروي انساني كارآمد و گواهي كاربري نهايي براي كانال خريد برجام است.
همچنين برنامه‌هاي حمايتي شامل 31 برنامه از جمله برنامه جامع توسعه كسب و كار شركت‌هاي دانش‌بنيان شامل برنامه­هاي توسعه صادرات و مشاوره‌ها ست.
جزئيات مربوط به اين حمايت ها و چگونگي برخورداري از آنها در سامانه اينترنتي كارگروه ارزيابي و تشخيص صلاحيت شركت ها و موسسات دانش بنيان و نظارت بر اجراي معاونت علمي و فناوري رئيس جمهوري به نشاني http://daneshbonyan.isti.ir در دسترس است.
در مجموع، شركت هاي دانش بنيان از طيف وسيعي از مزايا همچون معافيت هاي مالياتي و گمركي، تخفيف خدمت هاي آزمايشگاهي تسهيلات صندوق نوآوري و شكوفايي تا سقف سه ميليارد ريال، تسهيلات نظام وظيفه و بسياري از حمايت هاي ديگر بهره مند مي شوند.
حمايت هايي كه از اين شركت ها در مراكز رشد و پارك هاي علم و فناوري صورت مي گيرد شامل ارائه خدمات ارزش افزوده بالا براي كسب مهارت، تامين منابع مالي و تجهيزات تخصصي، كارگاهي و آزمايشگاهي، اخذ مجوز و استاندارد و كمك به برندسازي و ورود به بازارهاي بين المللي است.
بسياري از اين حمايت ها در سايه قانون حمايت از شركت ها و موسسات دانش بنيان و تجاري سازي نوآوري ها و اختراعات صورت مي گيرد.
اين قانون توسط معاونت علمي و فناوري رئيس جمهوري تدوين و در سال 89 در مجلس تصويب شد كه سرآغاز گسترده ترين برنامه دولت براي حمايت از شركت ها و موسسه هاي دانش بنيان در سال هاي اخير بوده است.
شركت دانش بنيان، موسسه خصوصي يا تعاوني است كه به منظور افزايش علم و ثروت، توسعه اقتصادي بر پايه دانش، گسترش اختراع و نوآوري و تجاري سازي نتايج تحقيق و توسعه (شامل طراحي و توليد كالا و خدمات) در حوزه فناوري هاي برتر و با ارزش افزوده فراوان، تشكيل مي شود و اساس كار آن بر پايه تحقيق و پژوهش است.
بيش از دو هزار و 500 شركت دانش بنيان در كشور فعال است كه بيش از 480 شركت از آنها در استان اصفهان مستقر است.
ت/3011 / 6022 خبرنگار: آسيه معيني - انتشار دهنده : عمادي