۲۷ خرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۳۱
کد خبر: 82567373
T T
۰ نفر
ارتباط عوامل‌زیستی با افت حافظه ساكنان تهران بررسی می‌شود

تهران– ایرنا- محققان دانشگاه تهران با مطالعه روی شهروندان تهرانی در تلاش هستند ارتباط عوامل شخصیتی، زیستی و سبك حافظه و رژیم‌های غذایی را با افت حافظه و بروز بیماری‌های شناختی مانند آلزایمر دریابند.

به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دكتر'جواد حاتمی' عضو هیات علمی دانشگاه تهران با تاكید بر این كه تمركز مطالعات ما روانشناسی شناختی است، گفت: موضوع این علم مطالعه ذهن و ارتباط با مغز و دنیای اطراف آن است.
وی خاطرنشان كرد: در این علم بررسی می‌شود كه چگونه ذهن در دنیای اطراف، خود را بازنمایی می‌كند و بر اساس این بازنمایی چگونه می‌توان رفتار را كنترل كرد و انسان را شناخت.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران به بیان مطالعات انجام شده در این حوزه پرداخت و یادآور شد: پروژه‌های تحقیقاتی انجام شده در حوزه حافظه بوده است.
وی پروژه «بررسی تغییرات حافظه در بزرگسالان ساكن شهر تهران» را از جمله مطالعات انجام شده در این زمینه نام برد وگفت: در این پروژه كه در مراحل پایانی قرار دارد، اقدام به بررسی عملكردهای حافظه ذهنی هزار نفر از شهروندان تهرانی شد.
حاتمی هدف از اجرای این مطالعات را بررسی تغییرات ذهن در گذر زمان دانست و اضافه كرد: بر این اساس در این مطالعات به دنبال آن هستیم كه چه عواملی می‌تواند بر افت حافظه تاثیرگذار باشد و چه عواملی در بهبود عملكرد مغز مؤثر است.
این محقق با بیان اینكه در این مطالعات درصدد هستیم عوامل خطرساز در بروز بیماری‌های شناختی مانند آلزایمر را شناسایی كنیم، اضافه كرد: در این پروژه اقدام به بررسی فاكتورهای اصلی برای پیش‌بینی بروز بیماری‌های شناختی مانند آلزایمر و فاكتورهای مؤثر در حفظ توانایی حافظه در بزرگسالی به ویژه در سالمندی كرده‌ایم.
وی خاطرنشان كرد: ما در این پروژه به دنبال این هستیم كه چه سنی، سن اصلی افت حافظه است و عوامل شخصیتی، زیستی و سبك حافظه و رژیم‌های غذایی چه اثراتی می‌توانند روی حافظه داشته باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به مراحل اجرای این تحقیقات، یادآور شد: در حال حاضر در مرحله گردآوری داده‌های به دست آمده‌ می باشیم.
علمی ** 1836 **
تنظیم: یوسف درویشی* انتشار: زهره محتشمی پور
۰ نفر