۳۰ خرداد ۱۳۹۶، ۱:۲۷
کد خبر: 82570765
T T
۰ نفر

نقش 2 ببر در يك تمبر

۳۰ خرداد ۱۳۹۶، ۱:۲۷
کد خبر: 82570765
نقش 2 ببر در يك تمبر

ساري - ايرنا - تمبر يادبود منقش به عكس اسطوره كشتي ايران امامعلي حبييبي و ببر حيات وحش مازندران روز دوشنبه در قائمشهر رونمائي شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، مراسم رونمائي از اين تمبر به خاطر اطلاع رساني ضعيف دست اندركاران در سكوت خبري و با شركت تعداد انگشت شماري از مسئولان و شهروندان در سالن شهرداري قائمشهر برگزار شد.
اين تمبر كه منقش به عكس امامعلي حبيبي معروف به ببر مازندران و تصويري از خود ببر مازندران است به مناسبت هفته محيط زيست با همكاري محيط زيست قائمشهر و شركت پست طراحي و رونمائي شد.
پس از رونمائي از تمبر يادبود 2 ببر مازندران ، مسئولان حاضر در مراسم هر يك بر آن حاشيه نگاري كردند.
استقبال اندك مسئولان و شهروندان از اين مراسم با گلايه اسطوره كشتي ايران و مازندران همراه بود و ناراحتي اين چهره پيشكسوت ورزشي و افتخارآفرين براي ايران در عكس هائي كه از اين مراسم گرفته شده نيز پيداست .
** ببر كشتي مازندران كيست ؟
پهلوان امامعلي حبيبي دارنده مدال طلاي المپيك 1956 ملبورن و سه مدال طلاي رقابت هاي قهرماني جهان در سال هاي 1959، 1961 و 1962 است .
اين اسطوره كشتي ايران در پنجم خرداد ماه سال 1310 در روستاي ' درزيكلاي آخوندي ' شهرستان بابل متولد شد و در سن هشت سالگي بعد از فوت پدر و مادرش به قائمشهر(شاهي سابق ) نزد خواهرش آمد و ورزش را با كشتي محلي ' لوچو ' آغاز كرد و سپس فراگيري فنون كشتي را در سال 1331 در پادگان گرگان آغاز كرد.
وي پس از قهرماني در مسابقه هاي انتخابي مازندران در سال 1332 ، در رقابت هاي قهرماني كشور شركت كرد و عنوان چهارم وزن 72كيلوگرم را به دست آورد. سال 1333 هم به مقام چهارم رسيد ولي با قهرماني در سالهاي 1335 و 1337 در تهران، 1338 در شيراز و 1339 در رشت ، قهرمان كشور شد.
جهان پهلوان حبيبي اگر چه در اولين تورنمنت خارج از كشورش عازم رقابت هاي بين المللي تركيه شد و با كشتي گرفتن در وزن 67 كيلوگرم به موفقيتي دست نيافت ولي در بازي هاي المپيك 1956 ملبورن به اوج درخشش رسيد و با وجود تب شديد ، مدال طلاي اين رويداد بزرگ را در وزن 67 كيلوگرم به دست آورد .
امامعلي حبيبي در مسابقات جهاني تهران در سال 1959 دو تن از بزرگان كشتي دنيا يعني ' بالاوادزه ' از شوروي سابق و ' اسماعيل اوغان ' از تركيه را در مجموع در كمتر از سه دقيقه ضربه فني كرد.
وي در دوران حضورش در عرصه كشتي به سريع ترين كشتي گير جهان معروف شد و در سال 1961 در رقابت هاي جهاني ' يوكوهاما ' بالاتر از ' موروزوف ' از شوروي و ' كانه كو ' از ژاپن براي دومين بار قهرمان جهان شد در اين سال تيم كشتي ايران به مقام قهرماني دست يافت.
حبيبي با كسب مدال طلاي رقابت هاي جهاني 1962 ' توليدو ' براي هميشه از دنياي دايره طلايي خداحافظي كرد .
وي علاوه بر چهار طلاي جهان و المپيك ، موفق به كسب مدال طلاي بازي هاي آسيايي 1958 توكيو شد .
حبيبي پس از پايان دوره قهرماني مدتي به مربيگري پرداخت ولي پس از آن وارد عالم سياست شد و در دوره اي هم به عنوان نماينده مردم بابل در مجلس شوراي ملي حضور داشت.
امامعلي حبيبي قهرماني است كه در كوتاهترين زمان ، قهرمانان بزرگي همچون بالاوادزه را با فنون يك دست و يك پا و سرته يكي به زمين مي زد و به همين دليل هم به ' ببر مازندران ' در عرصه كشتي معروف شد ، شهرتي كه اكنون با انتشار و رونمائي از تمبر يادبود ، براي هميشه ماندگار شده است .
امامعلي حبيبي كه هميشه قلبش براي مملكتش مي تپد در رقابت هاي جهاني 2007 باكو لوح مشاهير فيلا را دريافت كرد .
از سال 1389 (2010 ميلادي) در مازندران يك جام معتبر بين المللي به نام او و ديگر قهرمان كشتي ايران عبدالله موحد برگزار مي شود.
** ببر حيات وحش مازندران ؟
ببر مازندران كه به آن ببر هيركاني، كاسپين و توراني نيز گفته مي شود يكي از زيرگونه هاي ببر بوده است كه در ناحيه گسترده اي از غرب چين تا سواحل درياي سياه شامل آسياي ميانه، قفقاز و شمال ايران زندگي مي كرد و بيشتر از نيم قرن پيش منقرض شد.
ببر هيركاني در دوران حيات خود در كنار ببر سيبري و ببر بنگال بزرگترين گربه سانان دنيا بودند.
آخرين قلاده ببر مازندران كه نسل آن منقرض شده حدود 50 سال پيش در پارك ملي گلستان توسط يك شكارچي تركمن از پا درآمد و از آن زمان(1337) تا كنون اثري از اين گونه نادر حيات وحش مشاهده نشده است.
تازه ترين كاوش هاي صورت گرفته در منطقه كوهستاني و جنگلي چهاردانگه ساري ، رد پاي ببر مازندران را بيش از هفت هزار سال پيش در اين منطقه و همچنين لالائي هاي عاميانه نشان مي دهد.
در نمايش‌هاي معروف روم باستان، از ببر مازندران يا هيركاني براي جنگ با پهلوانان استفاده مي‌شد. دنياي غرب گونه ببر را با ببر مازندران شناخت و به همين دليل نيز شكسپير در داستان مكبث از ببر مازندران سخن گفته است .
سازمان حفاظت محيط زيست در دهه 80 تلاش هايي را با آوردن 2 قلاده ببر سيبري براي احياي ببر مازندران انجام داد ولي ناموفق بود.
گفته مي شود ببر سيبري به لحاظ ژنتيكي نزديگ ترين گونه ببر به ببر مازندران است .
** علت انقراض
علت انقراض نسل ببر مازندران بر خلاف تصور عامه تنها به خاطر شكار غيرمجاز نبوده است ، بلكه توسعه شهرنشيني و گسترش مزارع شاليزاري در جنگل هاي ساحلي مازندران ، حاشيه رودخانه ها و تالاب هاي منطقه جلگه اي سبب شد تا نسل اين حيوان كه نماد شجاعت شناخته مي شود ، منقرض شود .
ببرها ، فرزندان خود را در نيزارهاي حاشيه رودخانه‌ها و تالاب ها مخفي مي‌كردند تا از ديد انسان‌ها و درندگان ديگر پنهان نگه دارند ولي با تبديل به شاليزار و توسعه شهرها ، اين مناطق از دسترسي ببرها خارج ‌شدند.
ببرها همچنين قلمروهاي بسيار وسيع براي خود تعيين كرده و مثل همه گربه‌سانان قلمروطلب هستند و براي حفظ آن با ببرهاي ديگر مي‌جنگند. محدود شدن اين مناطق ، نبردهاي ببرها براي حفظ قلمرو را تشديد كرده و ببرهاي ضعيفتر را وادار كرد تا به مناطق نزديك به سكونتگاه‌هاي انساني بروند كه اين باعث حمله آن‌ها به دام و احتمالا انسانها و تعارض آن‌ها با انسان‌ها و شكارشان ‌شد.
اگر چه مهم ترين جنگل هاي مازندران در بخش كوهستاني و ييلاقي است ولي مطالعات انجام شده نشان داده است كه ببرها نمي‌توانستند در جنگل‌هاي كوهستاني ادامه حيات دهند. شكار كردن در اين مناطق براي آن‌ها دشوار بود و براي محافظت از توله‌هايشان به مشكل برخورده و بچه‌هايشان خوراك خرس و پلنگ مي‌شد. پيدا كردن آب هم در اين مناطق دشوار بود چون چشمه‌هاي كوهستاني عموما در نزديكي روستاها قرار گرفته و محل رجوع دام‌ها بود .
جدا شدن جمعيت هاي ببرها از يكديگر و كاهش جمعيت آن‌ها جفتيابي را نيز براي آن‌ها دشوار كرد و آنها مجبور ‌شدند براي يافتن جفت مسافت هاي طولاني را طي كنند و از محل حضور انسان ها بگذرند. پيدا نكردن جفت باعث ‌شد برخي ببرها از چرخه باروري خارج شوند و جفتگيري خواهر و برادرها در چند نسل پياپي باعث شيوع بيماري هاي ژنتيكي در آنها و انقراض نسلشان شد.
اگر چه تمبر يادبود ببر كشتي و ببر حيات وحش مازندران رونمائي شد تا ياد و نامشان در تاريخ عامه جاودانه شود ، ولي مراسمي كه به اين مناسبت برگزار شد در شان هيچ يك از اين 2 نماد شجاعت نبود.
خبرنگار : مونا معيني كوچكسرائي ** انتشار دهنده : حسن فلاحتي
7334/1654