حسن هاشم زاده روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: خريد شير خام از سوپرماركت ها و واحدهاي لبنيات سنتي به صورت فله و حجمي به دليل نداشتن تجهيزات مناسب مانند يخچالهاي نگهداري و سردخانه، احتمال ابتلا به بيماري تب مالت را افزايش مي دهد.
وي، با توصيه به خريد شيرخام از واحدهاي مجاز فروش لبنيات در استان سمنان، گفت: با توجه به انجام آزمايش هاي مختلف در مراكز مورد تاييد بهداشتي، شهروندان بايد شير خام را از مراكز معتبر مورد تاييد خريداري كنند.
هاشم زاده خاطرنشان كرد: تا كنون موردي از بيماري تب كريمه كنگو در استان سمنان مشاهده نشده و بيش از 50 درصد نيروهاي دولتي دامپزشكي استان سمنان براي مقابله با اين بيماري در حال انجام خدمت هستند.
وي، با اشاره به آموزش دامداران به ويژه در مناطق روستايي براي مقابله و پيشگيري از تب كريمه كنگو، خاطرنشان كرد: از 2 ماه گذشته مبارزه با انگل هاي خارجي براي دام هاي عشاير استان سمنان اجرايي شده است.
وي تصريح كرد: ساماندهي و كنترل فرآوري گوشتي و كشتار گوشت قرمز در كشتارگاهها در دستور كار قرار گرفته است.
وي، راه هاي انتقال بيماري تب كريمه كنگو را گزيده شدن توسط كنه آلوده، تماس خون و مواد آلوده دامي كه دچار عفونت خوني شدهاند بر شمرد و گفت: قصابان از دستكش در هنگام كشتار استفاده كنند و دامداران در پرهيز از تماس مستقيم با اين حشره توجه لازم را داشته باشند.
معاون سلامت اداره كل دامپزشكي استان سمنان گفت: با هدف رعايت نكات بهداشتي و جلوگيري از انتقال بيماري واگير از دام به انسان، به شهروندان توصيه مي شود گوشت مورد نياز خود را از فروشگاه هاي مجاز تهيه و گوشت تازه را 24 ساعت و جگر را 72 ساعت در يخچال نگهداري و سپس استفاده كنند.
بيش از 170 مراكز خريد شير خام بهداشتي در استان سمنان فعال است.
بيش از 832 بيماري مشترك بين انسان و دام وجود دارد كه براي جلوگيري از انتقال آن بايد نكات بهداشتي در دامداريها، كشتارگاه ها و مراكز عرضه رعايت شود و شرايط مربوط به نگهداري از مواد پروتئيني، از سوي شهروندان مورد توجه قرار گيرد.
7344/6013 خبرنگار: اميرحسين كاشي منش ** انتشاردهنده: مصطفي دهقان
براي آگاهي از تازهترين اخبار و رويدادها در استان سمنان به نشاني IRNASEMNAN@ كانال اخبار ايرنا سمنان مراجعه كنيد.
سمنان- ايرنا- معاون سلامت اداره كل دامپزشكي استان سمنان گفت: مردم براي جلوگيري از ابتلا به بيماري تب مالت ناشي از شير آلوده، به ويژه در آغاز فصل گرما شير خام را از مراكز مطمئن مورد تاييد دامپزشكي تهيه كنند.