۳۱ خرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۵۶
کد خبر: 82573070
T T
۰ نفر
استان یزد در رتبه بیست وهفتم ازدواج و طلاق كشور قرار دارد

یزد - ایرنا - رئیس كل دادگستری یزد گفت: این استان در سال گذشته در تعداد ازدواج و طلاق در میان 31 استان كشور رتبه بیست و هفدهم را كسب كرده است .

به گزارش خبرنگار ایرنا ، محمد رضا حبیبی روز چهارشنبه به مناسبت هفته قوه قضائیه در نشست با خبرنگاران افزود: در یكسال گذشته هفت هزار و 902 مورد ازدواج در دفاتر یزد به ثبت رسیده كه این میزان رتبه در رتبه 27 استان های مختلف كشور است .
وی تصریح كرد: اهمیت نظام خانواده در جامعه، توجه بیشتر خانواده ها به موضوع مهم ازدواج و پیگیری این موضوع از سوی سایر بخش ها و رسانه ها را ضروری ساخته و شرایط موجود ازدواج در شان استان یزد نیست.
این مسئول همچنین در خصوص وضعیت آمار طلاق در یزد افزود: در سال گذشته یك هزار و 480 مورد طلاق در دفاتر یزد و مناطق تابعه استان به ثبت رسیده است.
حبیبی گفت: به ازای هر شش ازدواجی كه پارسال در استان یزد انجام شده یك مورد طلاق ثبت شده كه رتبه استان در زمینه طلاق نیر در كشور در جایگاه بیست و هفتم است.
وی خاطر نشان كرد: عوامل مختلفی در وقوع طلاق موثر است كه برای پیشگیری از آن در سال گذشته طرح مشاوره قبل از ازدواج برای زوج ها پیش بینی و اجرا شد .
این مسئول خاطر نشان كرد: بر این اساس هم اكنون سه مركز مشاوره خانواده برای جلوگیری از افزایش طلاق و سایر دعاوی در استان فعالیت دارد.
حبیبی گفت: با فعالیت های خوب این مراكز در این مدت كوتاه حدود 36 درصد برخی اختلافات زوج ها و خانواده ها به صلح و سازش ختم شده است .
رئیس كل دادگستری یزد تصریح كرد: اجباری كردن آموزش های قبل از ازدواج برای زوج های جوان نقش مهمی در كاهش اختلافات و طلاق ها داشته است .
حبیبی در ادامه با تشریح عملكرد دادگستری یزد گفت: در سال گذشته 266 هزار و 110 پرونده در بخش های مختلف بررسی و مختومه شده است.
وی پنج آسیب اصلی استان در سال گذشته كه موجب تشكیل بیشترین پرونده ها در محاكم مختلف شده به ترتیب ضرب و جرح عمدی، سرقت های خرد ، ایراد صدمات غیرعمدی (تصادفات)، توهین به اشخاص و تهدید برشمرد.
این مسئول همچنین مهمترین دعاوی حقوقی دادگستری را به ترتیب شامل مطالبه وجه، تاخیر و تادیه و مطالبه وجه با عناوین دیگر عنوان كرد.
حبیبی از فعالیت 95 شورای حل اختلاف شامل 72 شعبه شهری و 23 شعبه روستایی در استان خبر داد و یادآورد شد: این شوراها با فعالیت هشت قاضی ویژه فعالیت های منظم و مستمری دارند.
رئیس كل دادگستری یزد اظهار داشت: در سال گذشته 260 میلیارد ریال درآمد بخاطر فروش تمبر، هزینه دادرسی، درخواست جریمه های نقدی و غیره بر اساس مقررات در استان كسب و به حساب خزانه واریز شده است .
حبیبی یكی از برنامه های مهم دادگستری یزد را در این مدت، تلاش برای كاهش زمان رسیدگی به پرونده ها ذكر كرد كه تا زیر 100 روز كاهش یافته در حالی كه قبلا برخی پرونده ها تا 6 ماه نیز طول می كشید.
وی با بزرگداشت هفته قوه قضائیه بر همكاری مردم و رسانه ها برای تحقق اهداف و ماموریت ها، پیشگیری از جرائم و فرهنگ سازی در كاهش آسیب ها و ناهنجاری ها تاكید كرد.
اول تا هفتم تیرماه به عنوان هفته قوه قضائیه نامگذاری شده است .
7536/ 6014/ خبرنگار: كاظم سبحان زاده**انتشار: كاظم شاملو
irnayazdd@