۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۵:۱۴
کد خبر: 82574165
T T
۰ نفر

وجود 106 معدن تعطيل در خراسان رضوي

۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۵:۱۴
کد خبر: 82574165
وجود 106 معدن تعطيل در خراسان رضوي

مشهد- ايرنا- معاون امور معادن و صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي گفت: از 825 معدن داراي پروانه بهره برداري در اين استان 106 معدن با اخذ مجوز يا به علت داشتن معارض تعطيل هستند.

رضا شجاعي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين معادن يا براساس ماده 53 قانون معادن مبني بر 'توقف عمليات بهره برداري به منظور اكتشاف يا تجهيز با اخذ مجوز از دواير دولتي' از سازمان صنعت و معدن استان مجوز مرخصي گرفته اند يا به دليل داشتن معارض و اختلاف با دستگاه هاي اجرايي قادر به ادامه فعاليت نيستند.
وي اظهار كرد: بيشتر معادن تعطيل در خراسان رضوي معادني هستند كه در حريم شهرها قرار گرفته و به علت اختلاف با دستگاه هاي اجرايي و عدم رعايت برخي مسائل ناگزير به تعطيلي شده اند.
وي گفت: نمونه اي از اين معادن، معادن ذكريا در مشهد است كه به علت اختلاف با آستان قدس رضوي و داشتن مشكلات زيست محيطي مجبور به تعطيلي شده است زيرا زميني كه معدن در آن واقع شده متعلق به آستان قدس رضوي است و بايد حق و حقوق و بهاي برداشت از ذخاير معدني به مالك پرداخت شود.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي افزود: معادني كه در حريم شهر قرار گرفته اند، موظف به رعايت همه مسائل از جمله مسائل زيست محيطي هستند در غير اين صورت تعطيل مي شوند.
وي اظهار كرد: مجوز معادني كه در حريم شهر تاريخي توس قرار داشتند و از رعايت برخي مسائل از جمله مسائل زيست محيطي سرباز زدند، باطل شده است و اكنون هيچ معدن داراي مجوز در حريم شهر تاريخي توس قرار ندارد.
وي گفت: هر معدني كه در حريم شهر توس فعاليت دارد، فاقد مجوز مي باشد و نيروي انتظامي بايد با آن برخورد كند.
شجاعي افزود: براساس ماده 23 قانون معادن اجراي هر طرح عمراني در داخل محدوده معدني داراي مجوز، منوط به اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت است و متولي اجراي طرح بايد خسارت وارده به ذخيره ماده معدني را به مكتشف پرداخت كند.
وي اظهار كرد: در 2 ماه امسال چهار پروانه اكتشاف معدن با سرمايه گذاري 220 ميليون ريال، سه گواهي كشف معدن با سرمايه گذاري يك ميليارد و 697 ميليون ريال صادر شد.
وي گفت: همچنين در اين مدت هشت پروانه بهره برداري از معدن با ذخيره 7.1 ميليون تن، استخراج اسمي 380 هزار تن و اشتغال زايي مستقيم و پايدار براي 63 نفر در خراسان رضوي صادر شد.
شجاعي افزود: هم اكنون 162 پروانه اكتشاف معدن، 68 گواهي كشف معدن با ذخيره 49.5 ميليون تن و هزينه عمليات 33 ميليارد و 899 ميليون ريال، 825 پروانه بهره برداري از معدن با ذخيره 2 ميليون و 831 هزار و 755 تن با اشتغالزايي براي 9 هزار نفر در خراسان رضوي وجود دارد.
وي اظهار كرد: تاكنون 46 نوع ماده معدني در شهرهاي خواف، گناباد، بجستان، سبزوار، نيشابور، بردسكن، كاشمر و مشهد كشف شده است كه اين ميزان دو سوم مواد معدني كشف شده در كشور است.
وي گفت: 40 درصد از معادن موجود خراسان رضوي مربوط به مصالح ساختماني مي باشد، همچنين فلزات مانند سنگ آهن بيشترين ميزان استخراج مواد معدني در استان را تشكيل مي دهند.
7489 / 6053 خبرنگار: ميترا عبداللهي ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم