علی اكبر پور فتح الله روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیش از 85 درصد از خون های كامل اهدایی در سطح جهان، تبدیل به فرآورده های خونی می شود.
وی خاطر نشان كرد: این نرخ در كشورهای با درآمد بالا 97 درصد، در كشورهای با درآمد متوسط رو به بالا 92 درصد، در كشورهای با درآمد رو به پایین 59 درصد و در كشورهای با درآمد پایین 50 درصد است در حالی كه این نرخ در كشور های عضو منطقه مدیترانه شرقی 65 درصد است.
مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: بر اساس آخرین گزارش اعلام شده از سوی ستاد مركزی سازمان جهانی بهداشت 112،5 میلیون اهدا در سال 2013 انجام شده است كه 100 میلیون اهدای خون كامل و 11،9 میلیون اهدای آفرزیس (دریافت خون و جداسازی پلاكهای آن و سپس بازگرداندن خون به بدن فرد اهدا كننده است) بوده است.
وی خاطر نشان كرد: در ایران شاخص یا نرخ اهدای خون 27 نفر به ازای یكهزار نفر است كه از این نظر رتبه اول را در میان كشور های منطقه داریم و هم ردیف كشور های توسعه یافته هستیم.
وی ادامه داد: نرخ اهدای خون در دنیا به ازای هر یكهزار نفر جمعیت بین 3 ،0 تا 56 است و متوسط نرخ اهدا در میان كشور ها با درآمد بالا 1، 32 و در كشور های با درآمد متوسط 9 ، 14 و در كشور های با درآمد پایین 8 ، 7 به ازای هر یكهزار نفر جمعیت و همچنین نرخ اهدای خون در كشور های مدیترانه شرقی 9 ، 14 است.
مدیر عامل انتقال خون گفت : سازمان انتقال خون ایران برترین سرویس از نظر شاخص ها و استانداردهای انتقال خون در بین كشورهای عضو سازمان كنفرانس اسلامی ،منطقه مدیترانه شرقی ،كشورهای عضو اكو(سازمان همكاری اقتصادی) و كشور های عضو انجمن آسیایی انتقال خون در شرق آسیا را دارد و سالانه در ایران بیش از 2میلیون واحد خون به صورت كاملا داوطلبانه و بدون هیچ چشمداشتی توسط انسان های نوع دوست اهدا می شود .
وی اعلام كرد: ایران اولین كشور منطقه است كه در سال 2007 توانست به اهدای خون 100درصد داوطلبانه دست یابد كه این امر مهمترین شاخص برای رسیدن به خون كافی و سالم است.
** 30 درصد از اهدای خون توسط بانوان انجام می شود
مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: در جهان 30 درصد از اهدای خون توسط بانوان انجام می شود و در 18 كشور میزان اهدای خون توسط بانوان كمتر از 10درصد است و كشور های مدیترانه شرقی كه ایران هم ازآن دسته محسوب می شود كمترین میزان اهدای خون شامل 7 درصد توسط بانوان انجام می شود.
وی ادامه داد: متوسط اهدای خون توسط اهدا كنندگان بار اول در جهان 45 درصد و این نرخ در میان كشورهای مدیترانه شرقی در حدود 30 درصد و در ایران در حال حاضر 53 درصد است كه در ایران توسط اهدا كنندگان مستمر (باسابقه حداقل دو بار اهدا در طول یك سال ) انجام می شود.
سالانه در ایران بیش از 2 میلیون یكصد هزار نفر به صورت كاملا داوطلبانه خون اهدا می كننند.
اجتمام **2181**1569**خبرنگار: ناهید حاجی خانی **انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
مدیرعامل سازمان انتقال خون:
97 درصد از خون های اهدایی به فرآورده تبدیل می شود
۴ تیر ۱۳۹۶، ۸:۰۲
کد خبر:
82576889
تهران - ایرنا - مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: بیش از 97 درصد از خون های اهدایی در كشور به فرآورده های خونی تبدیل می شود كه از این لحاظ در رده كشورهای با درآمد بالا قرار داریم.