خبر فوری: رفع فیلترینگ

۸ تیر ۱۳۹۶، ۱۷:۳۳
کد خبر: 82580600
T T
۰ نفر

طرح مصر، رژیم صهیونیستی و امارات در غزه

۸ تیر ۱۳۹۶، ۱۷:۳۳
کد خبر: 82580600
طرح مصر، رژیم صهیونیستی و امارات در غزه

تهران-ایرنا- روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» روز پنچشنبه از طرح جدید مصر،‌ اسراییل (رژیم صهیونیستی) و امارات برای ایجاد دولت جدید در نوار غزه خبر داد و نوشت: بر اساس این طرح یكی از رهبران جدا شده فتح برای اداره نوار غزه تعیین می شود.

طبق این گزارش،‌ طرحی میان رژیم صهیونیستی، ‌مصر و امارات برای تشكیل دولتی جدید در نوار غزه در حال آماده شدن است.
هاآرتص افزود: هدف طرح جدید آن است كه «محمد دحلان» رهبر جدا شده جنبش فتح در راس حكومتی واحد در نوار غزه قرار بگیرد و بخش اعظم محاصره این منطقه از سوی مصر و اسرائیل لغو شود.
«تسی بارائیل» كارشناس صهیونیست در امور فلسطین در مصاحبه با هاآرتص گفت:‌ در حالی كه اسرائیل ساعات خاصی را در روز برای تامین برق دو میلیون فلسطینی نوار غزه اختصاص داده،‌ به نظر می رسد توافقی میان چند طرف منطقه ای، ‌اسرائیل،‌ مصر و حماس در حال انجام است تا دحلان به عنوان رئیس دولت فلسطینی در نوار غزه منسوب و محاصره این منطقه لغو شود و به دنبال آن نیز یك ایستگاه تولید برق جدید در گذرگاه رفح مصر احداث شود.
وی افزود:‌ در صورت موفقیت آمیز بودن این طرح سیاسی،‌ محمود عباس رئیس تشكیلات خودگردان فلسطین به انزوا كشیده می شود و عملا دحلان جای وی را خواهد گرفت؛ عباس پیشتر درباره وقوع این رویداد و موافقیت حماس با تعیین دحلان به ریاست حكومت نوار غزه اطلاع داشت، چرا كه این طرح باعث جدایی كامل میان نوار غزه و كرانه باختری می شود و اجرای آن آرزوی اسرائیل و مصر را برآورده خواهد كرد.
این پژوهشگر صهیونیست تاكید كرد: مصر با اجرای این طرح می خواهد به عملیات نظامی در شبه جزیره سینا پایان دهد و كالاهای خود را روانه بازار غزه كند؛ اما اسرائیل ترجیح می دهد، دحلان كه نزدیك به «اویگدر لیبرمن» وزیر جنگ اسرائیل است،‌ حكومت نوار غزه را به دست بگیرد.
وی ادامه داد: اجرای این طرح البته به معنای جدایی میان نوار غزه و كرانه باختری است. دولت امارات (دوست جدید اسرائیل) نیز كمربند امنیتی برای ضمانت اجرایی شدن این طرح در كنار مصر است.
«آیال زیسر» خاورشناس صهیونیست نیز درباره این طرح گفت: جنبش حماس كه این روزها تسلط یك دهه ای خود را بر نوار غزه از اواسط 2007 تاكنون گرامی می دارد،‌ با اجرای این طرح جدید كه با قاهره بر سر آن توافق كرده، خود را مقابل راهی مسدود و چه بسا یك تَله واقعی می بیند.
وی در مقاله ای در روزنامه صهیونیستی «اسرائیل الیوم» نوشت: توافق حماس با مصر به معنای پایان نهایی بحران نوار غزه نیست،‌ بلكه قاهره هنوز حساب و كتاب های زیادی با حماس دارد و منتظر است كه این جنبش عملا اقداماتی از جمله ایجاد منطقه حائل امنیتی در مرزها انجام دهد؛ همچنین به اقدامات و آموزش های نظامی در نوار غزه پایان دهد.
وی معتقد است كه با افزایش بحران انسانی در نوار غزه به خصوص كمبود آب و برق‌، حماس به توافق با دحلان دشمن سرسخت عباس روی آورده و شاید به طور نمادین با ریاست وی برای دولت آتی در غزه موافقت كند.
این خاورشناس صهیونیست همچنین یاد آور شد: دحلان كه همپیمان عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر به شمار می رود، ممكن است با كمك اسرائیل قدرت را از حماس در غزه بگیرد.
۱٫۹ میلیون نفر در غزه از سال ۲۰۰۷ تاكنون در محاصره رژیم صهیونیستی به سر می‌ برند. از ۷ گذرگاه مرزی به جز رفح همگی در كنترل این رژیم قرار دارد و تل آویو به رغم واكنش‌های جامعه جهانی، محاصره دریایی و زمینی خود بر غزه را ادامه می ‌دهد.
خاورم**9329**1275
مترجم: ندا بهبودی*انتشار دهنده: مجید جعفری
۰ نفر