عرفان نظر آهاري روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگي ايرنا افزود: براي اينكه حرمت قلم و عزت افرادي كه مي نويسند و پديدآورندگان كتاب و كلمه هستند، بيش از پيش حفظ شود، بايد جامعه را به سمتي برد كه همه روزها، هفته ها و سالها، سال و روز و ماه گراميداشت كتاب، قلم، كتابت،نوشتن و دانايي باشد.
وي با اشاره به آيين بزرگداشت روز قلم افزود: نبايد فقط يك روز را به نام قلم نامگذاري كرد، بلكه 365 روز سال روزهايي براي قلم، آگاهي و دانايي است، شايسته است از اين روز بعنوان فرصتي مناسب براي توجه به قلم و آنكه قلم را به دست مي گيرد، بهره برد.
نويسنده «قلب بزرگتر از جهان» ادامه داد: خانواده ها در اروپا از سالهاي خيلي دور و از دوران كودكي به گونه اي با فرزندان رفتار مي كنند كه آنها قدر كتاب را مي دانند و اين يار مهربان به اندازه اي با زندگي آنها عجين مي شود كه پديد آورندگان كتاب از
مهمترين افراد جامعه به شمار مي آيند.
نظرآهاري اضافه كرد: بايد از دوران نوزادي فرزندان وارد كتابخانه شوند و در دوران كودكي به همراه والدين به كتابخانه هاي عمومي روند و كتاب امانت بگيرند حتي بايد با نويسندگان و تصويرگران در مدارس و مهدكودك ها ديدار داشته باشند.
به گفته وي، در چنين شرايطي مي توان گفت، تجليل از پديدآورندگان كتاب در همه روزهاي سال اتفاق مي افتد.
اين شاعر و نويسنده گفت: در روز قلم بايد علاوه بر معرفي بزرگان قلم به فرهيختگان، آنها را به توده هاي مردم معرفي كرد تا بدنه جامعه با پديدآورندگان كتاب و اهالي قلم آشنا شوند.
وي با تاكيد بر آشنايي جامعه با نويسندگان و اهالي قلم گفت: صدا و سيما مي تواند نقش مهمي در اين زمينه داشته باشد، هرچند خانه كتاب نيز تاكنون نشست هايي براي تكريم اهل قلم انجام داده و كتاب هاي مرتبط با آنها را تهيه و تدوين كرده است.
به گزارش خبرنگار ايرنا، قرار است روز سه شنبه به مناسبت روز قلم(14 قلم) مراسمي با هدف تجليل از پيشكسوتان اهل قلم و رونمايي از كتاب «يادگار ماندگار» در مركز همايش هاي كتابخانه ملي برگزار شود.
فراهنگ ** 1880 ** خبرنگار: پروين اروجي * انتشار: اميد غياثوند
تهران - ايرنا - نويسنده و شاعر با بيان اينكه همه روزهاي سال روز قلم است، گفت: روز قلم روزي براي آگاهي و دانايي است.