یوسف صوفی زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام اینكه طرح های مصوب این ستاد برای احیای نگین آبی آذربایجان همچنان در حال اجراست، اظهار كرد: اخبار منتشر شده مبنی بر توقف طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه كذب است.
وی تهیه نقشه كاداستر اراضی كشاورزی در سطحی بالغ بر 130 هزار هكتار، مطالعه و اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار قطره ای، بارانی و كم فشار سطحی در 6 هزار و 500 هكتار از اراضی كشاورزی، مطالعه و اجرای انتقال آب با لوله به طول 414 كیلومتر و مطالعه و احداث شبكه های آبیاری فرعی در سطحی بالغ بر چهار هزار هكتار از جمله مصوبه های ستاد احیای دریاچه ارومیه برای اجرا در سازمان جهاد كشاورزی آذربایجان غربی است.
وی همچنین با اشاره به پیشرفت فیزیكی 35 درصدی فاز اول طرح آبیاری تحت فشار روستای بالو ارومیه، گفت: فاز اول این طرح در 350 هكتار از اراضی در حال اجراست.
وی با اعلام اینكه برای فاز اول این طرح تاكنون 24 میلیارد ریال هزینه شده است، افزود: برای اتمام فاز اول این طرح 70 میلیارد ریال اعتبار نیاز است و با اجرای آن بیش از 250 قطعه زمین تحت پوشش قرار می گیرد.
نماینده ستاد احیای دریاچه ارومیه در سازمان جهادكشاورزی آذربایجان غربی با اعلام اینكه اجرای این طرح طبق برنامه ریزی اولیه در حال انجام است، اظهار كرد: به علت فصل سرما و شرایط سخت كاری در زمستان سال گذشته كه روند اجرای طرح را مختل كرد، این طرح با 2 ماه تاخیر به اتمام می رسد.
وی با بیان اینكه احداث خطوط مادر انتقال آب برای اجرای این طرح در حال اتمام است، افزود: همكارای كشاورزان جهت لوله كشی به داخل اراضی كشاورزی و باغ ها ضروری است.
وی با اشاره به نقش آبیاری تحت فشار در كاهش آب مصرفی در حوزه كشاورزی، گفت: پس از بهره برداری از این طرح میزان آب مصرفی در اراضی كشاورزی تحت پوشش بیش از 60 درصد كاهش می یابد.
به گزارش ایرنا، ارتفاع بارش های كشور از ابتدای مهر سال گذشته تا 15 خرداد سال جاری (سال آبی 96 – 95) به 222 میلی متر رسیده كه این میزان بارندگی نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته 2 درصد كاهش داشته است.
حجم آب دریاچه ارومیه نیز با تدبیر دولت روحانی از 500 میلیون مترمعكب در دوران بحرانی و زمان آغاز به كار دولت یازدهم به 2.5 میلیارد مترمكعب در زمان حاضر رسیده است.
ستاد احیای دریاچه ارومیه در گام نخست مطالعاتی برای احیا این دریاچه آغاز كرد اما در سریع ترین زمان ممكن طرح های 44 گانه نهایی برای احیای دریاچه ارومیه بر روی میز اعضای ستاد احیا قرار گرفت و این ستاد كارهای عملیاتی خود را برای احیای بزرگترین پهنه آبی داخلی كشور شروع كرد.
412 كیلومتر لایروبی رودخانه های اصلی منتهی به دریاچه ارومیه، ساماندهی سردهنه های رودخانه ها، انسداد یكهزار و 200 چاه غیرمجاز و اصلاح آبیاری در 6 هزار و 200 هكتار از اراضی كشاورزی از اقدام های زودبازده دولت یازدهم برای تثبیت وضعیت این دریاچه بوده است.
دریاچه ارومیه در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است تا ظرف مدت 10 سال به سطح تراز اكولوژیك خود برسد و یكی از مهمترین مصوبه های این ستاد كاهش 40 درصدی مصرف آب كشاورزی در حوضه آبریز این دریاچه به واسطه انتقال آب با لوله های پلی اتیلنی از منبع تامین تا سر مزرعه است.
در سال های 93 و 94 در مجموع 414 كیلومتر عملیات انتقال آب با لوله پلی اتیلنی به اجرا درآمده و 12 هزار هكتار از زمین های كشاورزی شهرستان های آذربایجان غربی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، تحت پوشش انتقال آب مدرن قرار گرفته است.
طرح تشكیل و تجهیز شبكه سنجش منابع آب سطحی و زیرزمینی استان نیز در راستای اجرای مصوبه های ستاد احیای دریاچه ارومیه در زمان حاضر 68 درصد پیشرفت فیزیكی دارد.
تصفیه خانه گلمان كه از دیگر طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه برای احیای نگین آبی آذربایجان است، در سال جاری به بهره برداری می رسد و سالانه 2.5 میلیون مترمعكب آب به دریاچه ارومیه روانه می كند.
تاكنون ستاد احیای دریاچه ارومیه 100 میلیارد ریال برای مقابله با ریزگردهای این دریاچه هزینه كرده است.
3072/3214
** خبرنگار: شاهین سپهراد ** انتشار دهنده: علیرضا فولادی
هزینه 2 هزار میلیارد ریالی ستاد احیای دریاچه ارومیه در بخش كشاورزی آذربایجان غربی
۱۳ تیر ۱۳۹۶، ۱۳:۲۵
کد خبر:
82586070
ارومیه- ایرنا- نماینده ستاد احیای دریاچه ارومیه در سازمان جهاد كشاورزی آذربایجان غربی گفت: از زمان آغاز به كار ستاد احیای دریاچه ارومیه تاكنون، 2 هزار و 50 میلیارد ریال برای اجرای طرح های سازمان جهاد كشاورزی این استان هزینه شده است.