۱۳ تیر ۱۳۹۶، ۱۶:۲۵
کد خبر: 82586406
T T
۰ نفر

جزئیات قانون جدید بیمه شخص ثالث اعلام شد

۱۳ تیر ۱۳۹۶، ۱۶:۲۵
کد خبر: 82586406
جزئیات قانون جدید بیمه شخص ثالث اعلام شد

تهران-ایرنا- پلیس راهورنیروی انتظامی با تشریح جزئیات قانون جدید بیمه شخص ثالث،اعلام كرد: قانون جدید بیمه شخص ثالث كه در 66 ماده تنظیم شده، از 29 خرداد ماه برای همه شركت های بیمه لازم الاجرا شده است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از پلیس راهور ناجا، تخفیف مربوط به بیمه گذارانی كه خسارت نداشته اند،همچنان به قوت خود باقی است و در قانون جدید لغو نشده است و افراد می توانند در زمان فروش خودرو، تخفیفات مربوط به بیمه را برای خود حفظ كنند یا حتی آن را به وابستگان خود از جمله همسر و فرزند منتقل كنند.
براساس این گزارش، منتفی شدن دریافت الحاقیه بیمه شخص ثالث درآغازهرسال آن هم به دلیل افزایش نرخ دیه از دیگر ویژگی های این قانون است و دغدغه بیمه گذاران با شیوه جدید رفع می شود.
درشیوه جدید درصورت افزایش نرخ دیه، سقف پوشش بیمه نیز به صورت خودكار افزایش می یابد و خسارات به زیان دیدگان برمبنای دیه سال جدید پرداخت می شود به نحوی كه نیازی به دریافت الحاقیه نیست.
ازاین پس نرخ بیمه برای اشخاص به صورت یكسان محاسبه نمی شود بلكه عواملی چون سابقه رانندگی پر خطر، نمرات منفی ثبت شده در سیستم راهنمایی و رانندگی و حوادثی كه راننده مسبب آن بوده ، در تعیین نرخ بیمه اثرگذار است.
همچنین درقانون پیش بینی شده است كه نیروی انتظامی سوابق نمرات منفی رانندگان را بر مبنای شماره پلاك خودرو دارنده آن در اختیار بیمه گران قرار دهد تا متناسب با آن میزان حق بیمه تعیین شود.
در تصادفات كمتر از 63 میلیون ریال بدون اخذ كروكی و گزارش پلیس خسارت ها به زیان دیدگان پرداخت می شود و در قانون جدید نیز این شیوه به قوت خود باقی است.
راننده نیز همانند سرنشین خودرو از بیمه خسارت دریافت می كند و از این رو بیمه حادثه برای رانندگان وسائط نقلیه نیز پیش بینی شده است.
درقانون جدید مسبب حادثه نیز می تواند برای تعیین درصد جرح به پزشكی قانونی مراجعه كند.
شركت های بیمه از اخذ رضایت از زیان دیدگان و پرداخت خسارت كمتر به آنان ممنوع شده اند. از دیگر مزایای این قانون مشاركت مسبب حادثه در پرداخت خسارت به زیان دیدگان است، به این ترتیب كه اگر فردی به خاطر تخلف از قوانین راهنمایی و رانندگی مسبب حادثه ای بود كه خسارت آن توسط شركت بیمه پرداخت شد، بخشی از خسارت را باید بپردازد.
در این شیوه بیمه گر خسارت های وارده به زیان دیدگان را پرداخت می كند، اما می تواند به تناسب درصدی از خسارات را از مسبب حادثه اخذ كند.
برابری دیه زن و مرد در تصادفات رانندگی در قانون قبل نیز وجود داشت و اعمال می شد كه در قانون جدید نیز به قوت خود باقی است.
اگرمدارك پرونده كامل و میزان خسارت بدنی به موجب حكم دادگاه قطعی شده باشد، بیمه گر درصورت تاخیر در پرداخت خسارت به ازای هر روز نیم در هزار بابت تاخیر جریمه پرداخت خواهد كرد.
پیش از این بیمه گران موظف به پرداخت خسارت به همه افراد زیان دیده خارج از وسیله نقلیه بودند اما اكنون تعهد بیمه گر 10 برابر سقف تعهدات در بیمه نامه است.
اگرخسارت وارده ناشی از نقص راه یا نبودن علایم رانندگی و یا نقص وسیله نقلیه باشد، شركت بیمه می تواند پس از پرداخت خسارت به زیان دیده، نسبت به بازیافت خسارت به نسبت درجه تقصیر كه در همه آن در حكم دادگاه مشخص می شود، به مسببان ذی ربط مراجعه كند.
اجتمام9105/1724
تنظیم: معصومه نیكنام * انتشار: حسین فتح الهی
۰ نفر