به گزارش خبرنگار ایرنا ، احد جاودانی عصر سه شنبه در مراسم بازدید از روند تدوین دانشنامه مازندران كه توسط استاد انوشه در بابل در جریان است ، افزود : استاد حسن انوشه بسیار علاقه مند است كه كتابخانه شخصی یكصد هزار جلدیش را از تهران به مازندران منتقل كند و ما بسیار مصمم هستیم كه هر چه زودتر در اولین ملاقاتی كه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داریم مقدمات این كار را فراهم كنیم تا این گنجینه ارزشمند برای بهره مندی فرهنگ دوستان مازندران به استان منتقل شود.
وی گفت : شخصیتی همانند استاد انوشه فخر ملی است برای ما بسیار ارزشمند است كه این چهره ملی در حال تدوین دانشنامه مازندران است.
** تجلیل از مقام استاد انوشه
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین آمادگیش را در كمك به سرعت بخشی در تدوین دانشنامه اعلام كرد و اظهار داشت : اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی با بضاعت در اختیار ، آمادگی دارد تا هر درخواستی را كه این استاد ارزشمند برای تسریع در تدوین دانشنامه نیازمند آن است ، انجام دهد.
وی افزود : اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران آمادگی دارد برای سال آینده به صورت استانی از مقام علمی و پژوهشی استاد حسن انوشه تجلیل به عمل آورد ، همان گونه كه مراسم تجلیل در سال گذشته برای نیما یوشیج شاعر معاصر قرن برپا شد.
جاودانی بیان كرد : دانشنامه ، شناسنامه یك ملت است و مردم هر جامعه را به واسطه دانشنامه آن ملت می شناسند و امیدواریم دانشنامه مازندران هر چه زودتر تدوین شود.
مسئول تدوین دانشنامه مازندران هم در این جلسه گفت: تدوین دانشنامه مازندران كه از یك سال پیش آغاز شد و تا سه سال آینده به اتمام خواهد رسید.
حسن انوشه در این نشست كه با حضور جمعی از نویسندگان و پژوهشگران در كتابخانه امامزاده یحیی بابل برگزار شد ، خواستار همكاری همه مسئولان استانی و شهرستانی برای تكمیل این دانشنامه تخصصی شد و افزود : تدوین دانشنامه یك كار بسیار پرخرجی است كه نیاز به حمایت های مالی دارد.
وی ادامه داد : در ایران برای تدوین یك دانشنامه 18 جلدی 110 میلیارد ریال هزینه شده است كه این نشان می دهد كه این اقدام علمی و پژوهشی بسیار پرهزینه است.
انوشته با اعلام این كه دانشنامه تخصصی مازندران در 2 جلد تدوین می شود ، به سابقه یكهزار ساله تدوین دانشنامه در ایران اشاره كرد و
گفت : دانشنامه ها به دو صورت تخصصی یا عمومی تدوین می شوند و تلاش ما این است كه از نخبگان علمی در كشور برای تدوین دانشنامه تخصصی مازندران بهره بگیریم و تدوین آن در 2 جلد نیز منطقی و انجام شدنی است.
در حاشیه این مراسم چند تن از نویسندگان و پژهشگران برتر بابلی مورد تجلیل قرار گرفتند.
استاد حسن انوشه دانشنامه نویس و پژوهشگر برجسته كشور است كه در سال 1323 در بابل دیده به جهان گشوده است و از وی 60عنوان كتاب علمی و یكهزار مقاله علمی و پژوهشی به چاپ رسیده است.
این پژوهشگر برتر با حمایت احمد مسجد جامعی ' دانشنامه ادب فارسی ' را در 9 جلد به چاپ رسانده است كه یك اثر بسیار فاخر است .
استاد حسن انوشه هم اكنون سرپرستی تالیف دانشنامه تخصصی مازندران را بر عهده دارد.
وی كه دانشنامه نویسی را از سال 1359 آغاز كرد ، بنا به درخواست بسیاری از بزرگان و دلسوزان فرهنگ و ادب مازندران از سال گذشته تدوین دانشنامه مازندران را آغاز كرد.
خبرنگار : فریبرز سیفی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7343/1654
ساری - ایرنا - مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت كه زمینه انتقال كتابخانه یكصد هزار جلدی استاد حسن انوشه به مازندران فراهم می شود.