احمدرضا لعلي نيا روز سه شنبه در حاشيه ديدار با اعضاي صندوق هاي منابع طبيعي آذربايجان غربي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين تعداد صندوق كشاورزي و منابع طبيعي با سرمايه 14 هزار ميليارد ريالي فعاليت مي كنند ولي اين ميزان نيز هنوز در حد مطلوب نيست.
وي اظهار كرد: در حوزه سرمايه گذاري صندوق هاي تعاوني كشور رشد كمي را در طول سال هاي گذشته داشته ايم و بايد با تدوين برنامه هاي جامع و منظم و تشويق مجريان و بهره برداران عرصه هاي ملي به اين سمت و سو حركت كنيم.
وي اضافه كرد: بايد با مشاركت حداكثري براي احيا و توسعه عرصه هاي ملي گام برداريم و در اين مسير، صندوق هاي منابع طبيعي بهترين بازيگر به شمار مي روند.
وي بيان كرد: سهم استفاده بخش منابع طبيعي در كشور از صندوق كشاورزي و منابع طبيعي بسيار ناچيز است كه ضرورت دارد منابع طبيعي استانها هر چه سريعتر در اين راستا حركت كنند.
مجري طرح طرح تشكيل صندوق هاي منابع طبيعي در كشور گفت: از ابتداي فعاليت اين صندوق ها در سال 79 تا پايان سال 93، دولت هاي مختلف 31 هزار ميليارد ريال در عرصه هاي ملي سرمايه گذاري كرده كه با توجه به گستردگي عرصه هاي ملي در كشور اين رقم بسيار ناچيز است.
لعلي نيا اظهار كرد: خوشبختانه در طول سال هاي گذشته توجه مسئولان به اين مقوله افزايش يافته و با حمايت هاي مقام معظم رهبري اين روند از سرعت رو به رشدي برخوردار است.
وي اضافه كرد: در سطح كشور استان هايي بيش از ديگر استان ها اقدام به تاسيس تعاوني و ايجاد صندوق منابع طبيعي كرده اند كه از آن جمله مي توان به استان اصفهان و سمنان اشاره كرد و بايد ديگر استان ها نيز بايد همچون اين 2 استان تلاش كنند.
امروز /سه شنبه/ نشست يك روزه طرح تشكيل صندوق تعاوني هاي منابع طبيعي با حضور دكتر لعلي نيا مجري اين طرح و مجريان و بهره برداران آذربايجان غربي برگزار شد.
به گزارش ايرنا، به منظور ساماندهي سرمايهگذاري در بخش كشاورزي برابر ماده 12 قانون تاسيس وزارت جهادكشاورزي درسال 1379 دولت موظف بود با مشاركت توليدكنندگان و بهره برداران، اقدام به تأسيس صندوقهايي كند كه وظيفه اصلي آن توسعه كمي و كيفي سرمايهگذاري در بخش باشد.
اين صندوقها با مشاركت 51 درصدي توليدكنندگان و 49 درصدي دولت و با سرمايه اوليه دولتي هزار ميليارد ريال كه از محل فروش اموال مازاد وزارت جهاد كشاورزي تأسيس ميشوند.
ماهيت اين صندوقها غير دولتي و مبتني بر قانون تجارت اداره ميشوند.
شركت خدمات مهندسي جهاد به عنوان ظرف اجرايي اين مصوبه از سوي هيئت وزيران تعيين و به نام شركت مادر تخصصي صندوق حمايت از توسعه بخش كشاورزي به عنوان نماينده دولت فعاليت خود را از سال 1382 آغاز كرد.
تاكنون 4 صندوق ملي تخصصي - موضوعي در زيربخشهاي دامپروري، صنايع لبني و امور عشايري و همچنين صندوقهاي حمايت از توسعه بخش كشاورزي در تمامي استانهاي كشور بطور فراگير جهت تمامي زير بخشهاي كشاورزي تأسيس شده است.
سرمايه صندوقهاي تأسيس شده بالغ بر 1200 ميليارد ريال است و حدود 4 هزار تشكل تعاوني و اتحاديه فعال در زير بخشهاي كشاورزي سهامدار صندوقهاي تأسيس شده ميباشند.
از بهمن سال سال 1388 فعاليت جدي تأسيس صندوق در زيربخش منابعطبيعي و آبخيزداري با تشكيل كار گروهي متشكل از نمايندگان بخشهاي مختلف آغاز شد. اصفهان اولين استاني است كه از تأسيس اين صندوق استقبال نموده و هم اكنون نيز به فعاليت خود ادامه ميدهد.
8137/2093 ** خبرنگار: سيده فاطمه سجادي ** انتشاردهنده: صابر چهرقاني
اروميه- ايرنا- مجري طرح تشكيل صندوق هاي منابع طبيعي كشور گفت: 105 صندوق كشاورزي و منابع طبيعي در كشور فعال است و اين صندوق ها در همه استان هاي كشور به امر سرمايه گذاري در راستاي بهبود وضعيت منابع طبيعي و آبخيزداري در مناطق مختلف كشور اقدام مي كنند.