حسن ركنی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در زنجان با بیان اینكه قیمت هركیلوگرم گوشت مرغ در جهان 2.2 دلار است، از فراهم شدن زمینه صادرات این محصول طی چهار سال گذشته به كشورهای همسایه در ایران خبر داد.
وی خاطرنشان كرد: در برخی از سال های گذشته بیش از 150 هزار تن صادرات طیور ائم از مرغ و تخم مرغ داشته ایم كه باید از فرصت طلایی واردكننده بودن كشورهای همسایه استفاده كرد.
وی بازار تجارت طیور در جهان را 10 میلیون تن اعلام كرد كه سه میلیون تن آن در منطقه خاورمیانه انجام می شود و افزود: باید از شرایط تولید كشور برای بهره گیری از این فرصت استفاده كرد.
**شكل گیری زنجیره تولید گوشت بوقلمون در ایران
این مسئول خاطرنشان كرد: با راه اندازی واحدهای تولیدی مادر و گوشتی بوقلمون، زنجیره كامل تولید این نوع پروتئین در ایران فراهم می شود.
ركنی افزود: تولید گوشت بوقلمون و شكل گیری زنجیره كامل آن یكی از برنامه هایی است كه وزارت جهاد كشاورزی دنبال می كند و در چهار سال گذشته هم به سمت كاهش نیاز به كشورهای خارجی پیش رفته است.
وی یادآورشد: گرچه ژن اولیه نژادهای اولیه مورد استفاده در كشور منشا خارجی دارد اما پیش از این تمام واحدهای پرورش بوقلمون گوشتی ناگزیر از واردات تخم نطفه دار یا جوجه گوشتی بودند.
ركنی اظهار كرد: در چهار سال گذشته با راه اندازی 9 واحد بوقلمون مادر در سطح كشور، زمینه شكل گیری زنجیره كامل تولید گوشت بوقلمون فراهم شده است.
معاون امور دام وزیر جهاد كشاورزی گفت: فقط كافی است برای یك بار تخم نطفه دار برای راه اندازی خطوط پرورش جوجه بوقلمون وارد شود تا یك دوره كامل تولید شكل بگیرد.
وی تاكید كرد: آماده سازی و تولید محصول نهایی گوشت بوقلمون به بیش از یك سال زمان نیاز دارد و پس از آن كشور از واردات تخم بوقلمون نطفه دار یا جوجه گوشتی بی نیاز می شود.
ركنی ادامه داد: پیش بینی این است كه این موضوع برای سال آتی تمامی نیاز كشور به بوقلمون از طریق واحدهای مرغ مادر تامین شود.
معاون امور دام وزیر جهاد كشاورزی متوسط مصرف پروتئین بوقلمون در ایران را 300 گرم و در كشورهای پیشرفته بیش از سه كیلوگرم برشمرد و گفت: باید گام های بلندی برای تامین پروتئین مورد نیاز مردم از طریق مصرف گوشت بوقلمون برداشت.
وی خاطر نشان كرد: با شكل گیری زنجیره های تولید گوشت بوقلمون، می توان با بالاترین بهره وری و كاهش هزینه های تولید، این پروتئین را در سبد غذایی مردم قرار داد.
ركنی اضافه كرد: با این اقدام ایران از كشور وارد كننده نهاده های تولید بوقلمون، به سمت تامین نیاز داخلی و صادرات بخشی از محصولات مازاد حركت می كند.
معاون امور دام وزیر جهاد كشاورزی خراسان رضوی، اصفهان و گیلان را استان های دارای زنجیره كامل تولید بوقلمون در كشور خواند و از اعلام آمادگی بخش خصوصی برای فعالیت در زمینه تولید این محصول خبر داد.
وی تاكید كرد: ایران در تولید بوقلمون كشور جوانی محسوب می شود و به زودی می تواند با شكل گیری زنجیره كامل تولید به یكی از كشورهای صادركننده این محصول تبدیل شود.
ركنی به ظرفیت تولید بوقلمون زنجان اشاره كرد و یادآورشد: واحد پرورش بوقلمون مادر بیش از 100 هزار قطعه ای در این استان كه از یك ماه قبل فعالیت خود را آغاز كرده است، زنجان می تواند بخشی از جوجه های مازاد خود را به سایر استان ها ارسال كند.
به دلیل بافت خاصی كه گوشت بوقلمون دارد برخلاف برخی پروتئینها هنگام طبخ حجم خود را از دست نمیدهد و كمترین میزان چربی اشباع و كلسترول را در مقایسه با گوشت قرمز دارد. در عین حال منبع غنی از انواع ویتامین B و ویتامین A است.
همچنین املاحی مانند منیزیم، مس، آهن، روی، پتاسیم و سلونیوم در این ماده غذایی به وفور یافت میشود.
3001/8068
خبرنگار: مینا افشاری** انتشار: اسماعیل جهانبخش
تامین همه نیاز كشور به گوشت مرغ داخل/ تولیدسالانه 2 میلیون و200هزار تن
۱۴ تیر ۱۳۹۶، ۱۵:۰۳
کد خبر:
82587750
زنجان – ایرنا – معاون امور دام وزیر جهاد كشاورزی گفت: سالانه 2 میلیون و 200 هزار تن گوشت مرغ در ایران تولید و تمام نیاز كشور به این ماده غذایی تامین می شود.