۱۷ تیر ۱۳۹۶، ۱۵:۵۸
کد خبر: 82590957
T T
۰ نفر
«يورگن هابرماس» با «زيبايي شناسي امر روزمره» چاپ شد

تهران - ايرنا - مداخل هفتاد و هشت و هفتاد و نهم دانشنامه استنفورد با عناوين «زيبايي شناسي امر روزمره» و «يورگن هابرماس» توسط نشر ققنوس منتشر و راهي بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، دو كتاب «زيبايي‌شناسي امر روزمره» و «يورگن هابرماس» به عنوان مجلدات هفتاد و هشت و هفتاد و نهم مجموعه مداخل دانشنامه استنفورد به تازگي توسط نشر ققنوس منتشر و راهي بازار نشر شده اند.
«زيبايي شناسي امر روزمره» نوشته يوريكو سايتو است كه توسط كاوه بهبهاني ترجمه شده، نسخه اصلي اين كتاب در سال 2015 چاپ شده است.
در بخشي از اين كتاب آمده است: در تاريخ زيبايي شناسي غرب، گستره موضوعاتي كه مورد توجه قرار گرفته اند از اشيا و پديده هاي طبيعي، سازه‌ها، اشياي مفيد و اعمال آدميان تا آنچه امروزه هنرهاي زيبا شمرده مي‌شود، گسترده شده است. اما از قرن نوزدهم اين گفتمان به طور روزافزون بر هنرهاي زيبا متمركز شده است.
در نيمه دوم قرن بيستم با پا گرفتن دوباره دلبستگي به طبيعت و محيط زيست و به دنبال آن كندوكاو در هنرهاي مردم پسند، اين گستره كم و بيش محدود زيبايي شناسي به دفعات زير سوال رفت.
زيبايي شناسي روزمره، به اين روند گسترده كردن گستره اش، از راه گنجاندن اشيا و رخدادها و فعاليت هايي كه زندگي روزمره مردم را مي سازند، ادامه مي دهد اما دقيق تر آن است كه اين تحول تازه را نه گشودن عرصه اي نو كه برگرداندن گستره زيبايي شناسي به جاي اول خود بدانيم.
اين مدخل دانشنامه استنفورد با احتساب نتيجه گيري، 10 بخش دارد كه به ترتيب عبارتند از: تاريخچه اخير بحث، «روزمره» و «زيبايي شناسي» در زيبايي شناسي روزمره، آشنايي زدايي از امر آشنا، زيبايي شناسي منفي، كيفيت هاي زيبايي شناختي روزمره، زيبايي شناسي حال و هوا و زيبايي شناسي اجتماعي، زيبايي شناسي عمل مدار، محو كردن مرز ميان هنر و زندگي، اهميت زيبايي شناسي روزمره، نتيجه گيري.
اين كتاب با 84 صفحه، شمارگان هزار و 650 نسخه و قيمت 60 هزار ريال منتشر شده است.

** «يورگن هابرماس »
هفتادونهمين عنوان مجموعه پيش رو هم كتاب «يورگن هابرماس» نوشته جيمز بومن و ويليام رِگ است كه وحيد غلامي پور آن را ترجمه كرده است. نسخه اصلي اين مدخل در سال 2014 به چاپ رسيده است.
در بخشي از اين كتاب نيز آمده است: هابرماس را به عنوان يكي از تاثيرگذارترين فلاسفه جهان مي شناسند. او شكاف ميان سنت هاي فكري اروپاي قاره اي انگليسي - آمريكايي را از ميان برداشته و در اين ميان، به مباحثه با انديشمندان مختلفي چون گادامر و پاتنم، فوكو و رالز، دريدا و برندم پرداخته است.
نوشته هاي اين انديشمند به موضوعاتي مي پردازند كه گستره آنها از نظريه اجتماعي - سياسي تا زيبايي شناسي و از معرفت شناسي و زبان تا فلسفه دين را در بر مي گيرد.
انديشه هاي هابرماس نه تنها بر فلسفه بلكه بر انديشه سياسي - حقوقي، جامعه شناسي، مطالعات ارتباطات، بلاغت و نظريه استدلال، روان شناسي رشد و الهيات نيز تاثير چشمگيري داشته اند.
«سير آغازين علاقه هابرماس به سپهر و عقل عمومي»، «آثار مهم هابرماس در دوره گذار انديشه او»، «مواضع پرورده هابرماس» و «گفتگوي طبيعت گرايي و دين» عناوين اصلي اين كتاب هستند.
اين كتاب هم با 108 صفحه، شمارگان هزار و 650 نسخه و قيمت 70 هزار ريال منتشر شده است.
فراهنگ ** 1880 ** خبرنگار: پروين اروجي * انتشار: اميد غياثوند