يكي از محورهاي اصلي توسعه استان كرمانشاه كشاورزي است و وجود زمين هاي مرغوب، آب فراوان، كشاورزان سختكوش و زحمتكش زمينه را براي رونق و توسعه اين بخش در استان فراهم كرده و 2مرز رسمي و پنج بازارچه مرزي نيز يك مزيت بسيار خوب براي صادرات محصولات كشاورزي استان به خارج از كشور است.
استان كرمانشاه با 946 هزار و 871 هكتار زمين كشاورزي آبي و ديم و توليد سالانه بيش از چهار ميليون و 600 هزار تن محصولات كشاورزي يكي از قطب هاي كشاورزي در منطقه غرب كشور محسوب مي شود و در چهار سال اخير و با اتخاذ رويكردهاي حمايتي از سوي دولت اين بخش در استان كرمانشاه به پايداري و ثبات رسيده است.
زراعت استان سهمي حدود چهار درصد از كل توليد كشور را تامين مي كند، در شرايط كنوني توليدات زراعي استان، داراي جايگاه مناسبي در كشور مي باشد كه كسب مقام اول ركورد عملكرد در واحد سطح گندم آبي كشور، رتبه اول توليد نخود، كسب رتبه دوم كشور از نظرمتوسط عملكرد در واحد سطح ذرت، رتبه سوم كشوردر عملكرد چغندر قند، رتبه چهارم خريد محصول گندم، رتبه دوم كشور در توليد جو، رتبه دوم توليد ذرت دانه اي، رتبه چهارم توليد چغندر قند، رتبه هفتم در توليد كلزا و گوجه فرنگي مبين اين موضوع مي باشد.
بخش باغباني استان نيز با وجود بيش از 35 هزار هكتار سطح باغات و توليد ميانگين ساليانه 250 هزار تن از بخش هاي مهم اقتصادي و اشتغالزا در استان محسوب مي شود.
همچنين بخش هاي دامپروري و شيلات ضمن توليد و تامين پروتئين مورد نياز استان نقش موثري در تأمين امنيت غذايي و نيل به خود كفايي كشور ايفا مي كنند.
از مجموع 2 ميليون و 504 هزار و 500 هكتار وسعت استان كرمانشاه بيش از يك و نيم ميليون هكتار عرصههاي منابع طبيعي شامل جنگل و مرتع بوده و 942 هزار و 77هكتار نيز اراضي كشاورزي است كه 210 هزار و 447 هكتار آن اراضي آبي و مابقي ديم است.
وجود منابع خاك حاصلخيز و اقليم هاي گرم، سرد و معتدل استان كرمانشاه امكان كاشت اكثر محصولات كشاورزي و شرايط مناسب دامپروري را فراهم كرده و اين استان را در زمره توليد كنندگان عمده محصولات كشاورزي و دامي قرار داده است.
در نتيجه رويكردهاي حمايتي دولت تدبير و اميد، سازمان جهاد كشاورزي كرمانشاه نيز اقدام به تعريف و طراحي مشوق هايي در راستاي حمايت از كشاورزان استان نموده كه اين مشوق ها مي تواند به توسعه و تقويت هرچه بيشتر بخش كشاورزي استان منجر شود.
روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه اين مشوق ها را شامل، واگذاري اراضي منابع ملي به طرح هاي كشاورزي و صنايع تبديلي و غيركشاورزي، كاهش زمان صدور مجوز تغيير كاربري اراضي كشاورزي، معافيت از پرداخت عوارض گمركي محصولات توليدي قابل صدور بخش كشاورزي به خارج از كشور، معافيت طرح هاي كشاورزي و صنايع مرتبط با كشاورزي از پرداخت سهم بيمه كارفرما،عوارض و ماليات و صدور مجوزهاي لازم در حداقل زمان برخورداري از معافيت گمركي ملزومات و ماشين آلات وارداتي مورد نياز طرح هاي كشاورزي اعلام كرده است.
حمايت مالي و معرفي مجريان براي دريافت تسهيلات از محل منابع صندوق توسعه ملي، تسريع در كاهش فرآيند بررسي طرح ها با تشكيل ميز مشترك با بانك عامل، تهيه كتابچه و سي دي اطلاعات فرصت هاي سرمايه گذاري در بخش كشاورزي شامل مطالعه و زيرساخت براي واگذاري به سرمايه گذاران و دانش آموختگان دانشگاهي و ارائه مشاوره رايگان به سرمايه گذاران براي انتخاب نوع فعاليت،محل اجراي طرح و كسب مجوز فعاليت ،ارائه اطلاعات كارشناسي و نظارت فني رايگان بر اجراي طرح و راهنمايي ذر زمينه بازاريابي و زمينه هاي فروش محصول از ديگر اين مشوق ها است كه توسط سازمان جهاد كشاورزي اعلام شده است.
سازمان جهاد كشاورزي اكنون فرصتي را براي حمايت هاي جدي از بخش كشاورزي فراهم كرده و كشاورزان مي توانند از اين فرصت طلايي ايجاد شده توسط دولت تدبير و اميد نهايت استفاده را در راستاي رفع مشكلات كاري خود ببرند و با استفاده از مشوق هاي ارائه شده به افزايش توليد محصولات، افزايش سطح درآمد و همچنين توجه به صادرات محصولات كشاورزي مبادرت نمايند.
**خبرنگار ايرنا در كرمانشاه
حمايت دولت تدبير و اميد از حوزه كشاورزي موجب شده كه ميزان توليد محصولات زراعي، باغي و دامي به صورت قابل ملاحظه اي افزايش يابد و ادامه رويكردهاي حمايتي باعث مي شود كشاورزي ايران كه اكنون در توليد گندم به خودكفايي رسيده را به سمت خودكفايي در برخي ديگر از محصولات سوق دهد.